Jump to content

harlekin

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle, kod mene je nastupio problem sa starim kamp kućicama. Nakon smrti oca naslijedili smo obiteljski kamp na kojem se zateklo i nekoliko kamp kućica koje niti su ocarinjene niti im se više zna vlasnik. Stari gosti su to jednostavno ostavili u kampu i više nisu došli po njih (navodno je jedan poslao obavijest da kućicu prepušta u vlasništvo ocu). Starost tih kućica je minimalno 20-25 godina. Ostavljene su, po tvrdnji starijih gosti u kampu, prije 5-6 godina. Kako ja nisam znala njihovo porijetlo niti pravog vlasnika, nisam ih niti prijavljivala u ostavinsku masu. I sad, formalno imam kamp, a ne znam koji je status tih kućica. Prije nekoliko mjeseci je, po tvrdnji susjeda - jer ja nisam bila prisutna, došao carinski nadzor, poslikao je kućice i više se od tada nisu javili. Ima li tko kakav savjet? Jesam li ja u prekršaju iako sam to stanje, bez prethodnog saznanja, naslijedila? Jesam li u carinskom prekršaju? Ili je, zbog starosti kućica, a i samog događaja ostavljanja istih, nastupila zastara?
  2. Zahvaljujem. Vec sam i u nekom postu prije procitala takvu interpretaciju, cini mi se da je bila upravo Vasa, no zanimalo me je da li takva interpretacija vrijedi i u svjetlu toga sto su novi Ugovori vezani uz novi Pravilnik. Ne mora biti nuzno da se to dvoje dovodi u vezi, ali htjela sam biti sigurna, mada mi se cini da, Ugovor sim-tam, vrijeme mi je da bjezim glavom bez obzira odavde.
  3. Molim savjet za slijedeci slucaj. U firmi je doslo do izvjesnih komplikacija u meduljudskim i inim odnosima pa je direktor ubrzao malo proces donosenja novog Pravilnika o radu i, vezano za to, potpisivanje novih Ugovora o radu. Pravilnik je uredno izvjesen na oglasnoj ploci (nitko ga ne smije skinuti niti moze dobiti kopiju), svi smo ga prolistali koliko je to moguce u tim okolnostima, i iduci tjedan se ocekuje od svih djelatnika da pristupe potpisivanju novih Ugovora o radu koji su sastavljeni u skladu s tim pravilnikom. Moj prijasnji ugovor je na naodredeno vrijeme. Nitko nema informacije kako ce mu izgledati novi ugovor i gdje ce se naci po novoj sistematizaciji, moze se samo nagadati. Dakle, prema mom saznanju ce se ocekivati da se novi Ugovor procita i odmah potpise na licu mjesta. 1. Smije li radnik zahtjevati i koliko, vrijeme potrebno da prouci Ugovor i da se s nekim strucnim konzultira o tome? 2. Ukoliko ja iz bilo kojeg razloga navedenog u Ugovoru ne zelim potpisati novi Ugovor, sto poslodavac moze poduzeti i da li su to razlozi za otkaz te kakav otkaz?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija