Jump to content

pekmezodsljiva

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.hela.hr
  1. Prošle sam godine zatražila povećanje uzdržavanja za dvoje malodobne djece u dobi od sada 14 i 16 godina.Ista mi je dodijeljena u iznosu od 550 kn po djetetu. S obzirom da je bivši suprug dobio otkaz u veljači o.g. on mi od tada nije platio na ime uzdržavanja ništa. Zanima me trebam li ja podići ponovno tužbu ili samo obavijestiti CZSS da uzdrzavanje nije plaćeno? Znam da od CZSS imam mogućnost dobiti privremeno uzdržavanje, ali opet ostaje "rupa" od 8 mjeseci...
  2. Štovani felix,kći moja ima 15 godina,mladji sin ima 13 godina i oni su izloženi" pljuvanju" po meni, što smatram idiotskim činom sa strane bivseg supruga i mislim da su izloženi neugodnoj situaciji kad god su sa ocem, a to može ostAVITI TRAGA NA NJIHOVU PSIHU...ili sam u krivu? Zaista neznam..otac je alkoholičar i nikada nije vodio računa o klincima osim sto je prisilno(Ovrhom) plačao uzdržavanje u iznosu od 642 kn...Sin koji je punoljetan nije problem jer je za razliku od mladjeg brata i sestre stabilna i odrasla osoba.
  3. Samo kratko, ako ste čitali moj post koji sam napisala u vezi ADHD-a..rezultat svega toga je da je moj sin 7.razred završio sa vrlo dobrim uspjehom i uzoritim vladanjem...pa eto...programe kao ovaj u školi "Vladimir Becić" u Osijeku trebalo bi podržati u svim školama u Hrvatskoj i bez obzira na recesiju.
  4. Pozdrav svima! Majka sam troje djece u dobi od 19, 15 i 13 godina..razvedena 12 godina sa vrlo mizernom alimentacijom i skoro pa nikakvim kontaktom oca sa djecom..pogotovo najmladjim sinom. Bivsi je suprug nedavno dobio otkaz(inače zivi sa nevjenčanom suprugom i ima sina od 9 godina), a sa tim počinju i moji problemi jer sustavno on i njegova obitelj blate mene kao majku te vrse pritisak na kćer da se preseli k njima..ona je u vrlo osjetljivin godinama, te mislim da bi joj to sve moglo vrlo naškoditi. Našla se u situaciji da mora birati a voli i mene i tatu i baku(očevu majku).Moram napomenuti da je do nedavno druženje sa ocem bilo vrlo oskudno i vidjali su se samo kad je mala odlazila kod bake.Molim vas za pomoć jer neznam kako da se postavim..cijeli smo zivot zajedno sa svim sretnim i nesretnim situacijama , sve smo rješavali sami bez očeve pomoći, čak mislim da otac i ne poznaje svoju djecu jer nije bio prisutan...Mogu li ikako utjecati na to da se ove "poganosti" koje govore o meni i "ispiru mozak" djeci nekako zaustave i kome se mogu obratiti?
  5. Priznajem da sam "ispalila",jer vem ne mogu opisati koliko me povrijedio taj policajac svojom izjavom...sama sam sa djecom 11 godina, slabijeg smo imovnog stanja i kroz zivot sam se napatila da se moji ne bi razlikovali od druge djece jer ionako su vec zakinuti za one price "što smo radili sa tatom" i "moj tata mi je popravio ili kupio..."...Dakle 11 godina sam i otac i majka, mozda sam i umorna od svih zivotnih nedaca, problema i sve gore situacije i tada kada mi netko kaze da je moje dijete zanemareno, JAKO BOLI...hvala vam na odgovorima i uputama, sačekat cu da se situacija razvije, jer smatram da se nemam čega sramiti,niti strahovati jer sam svojoj djeci pruzila i vise od svojih mogucnosti.
  6. Moze li mi netko reci definiciju sto je to zanemareno dijete??' Naime imala sam danas neugodnu situaciju..pozvana sam u PP u svom mjestu na informativni razgovor sa svojim 12-godišnjim sinom.Pitala sam sina odmah što se dogodilo i je li što skrivio ili vidio neku lošu radnju,na sto je on niječno odgovorio. Po dolasku u PP,doznala sam da je majka jednog dječaka prijavila telefonski da je moj sin počupao njenog sina na što je moje dijete tvrdilo da taj djecak bio izuzetno bezobrazan i pogrdno se izrazavao pa su ga jednostavno djeca, medju kojom je bio i moj sin,protjerali sa terena gdje su igrali nogomet ali da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta. Ok, sve je ostalo na "litaniji",što bih mu i ja vjerovatno rekla. Tada u pricu dolazi policajac koji je u 2 navrata bio kod nas u kuci po sluzbenoj duznosti,da bi uzeo izjavu mog djeteta koje je bilopretuceno i vodila sam ga na traumatologiju(imao je lakše tjelesne ozljede). Hladno mi je i bez uvoda rekao da sam zapustila dijete,da mi je dijete prepušteno ulici,da me zatekao u krevetu u zamračenom stanu u 14h kada je dosao po izjavu (imala sam virozu), a drugi put kada je dosao(nenajavljeno)dijete nije bilo doma vec u igraonici a ja ga nisam mogla dozvati jer nema mobitel.Na kraju je rekao da ce me prijaviti u CZSS,neka me oni prate. Spadam u jednoroditeljske obitelji i imam jos sina od 19 god i kći od 15 godina,svi su dobro uhranjeni,cisti,uredno pohadjaju školu,prolaze sa dobrim ili vrlo dobrim uspjehom,ja sam im na raspolaganju cijeli dan,ne izlazim naveče, ne pijem, ne drogiram se...a ovakav bezobrazni stav policajca me razjario i povrijedio do beskraja. Molim vas da mi kazete kako da se postavim i obranim svoje majčinstvo od nekog tko je tek izašao sa fakulteta i pokusava mi ga osporiti?
  7. Nisam neki pravnik,ali sam dosta toga prosla... Možda ne bi bilo zgorega da se obratite u CZSS u svom mjestu, neznam kolika su to mala primanja jer se niste izjasnili, ali mozda imate pravo na neku financijsku potporu. Ako je kredit podignut za vrijeme braka i uložen u nešto zajedničko, zašto ne dijelite i otplatu kredita????
  8. Ma sve sam to napravila jos u veljači,iznos po novom rješenju je isplacen prvi puta u srpnju,dakle da su tu nastali dugovi od veljace do lipnja i radjena je ovrha na pola place dok se dug ne namiri, medjutim ja i dalje dobijam samo ono sto je sud odredio.Kada sam trazila povecanje uzdrzavanja o.g. sud je isto odredio u kunama. Dakle, jos uvijek me brine ono prva sudska ovrha koja je izrazena u postotku(45% od plaće bivseg supruga),ovrha uredno zaprimljena sa strane njegove tvrtke,ovjerena, ali ja nisam nikada dobila taj postotak nego uvijek u lipu isti i tako 8 godina..
  9. Tvrtka koja se jos vodi kao aktivna(iako je u blokadi vec 2 godine), duguje djelatnicima(3 djelatnika)plaću za 10 mjeseci sa doprinosima. Poslodavac je podignuo kredit u iznosu 2 ooo ooo,ookn u banci i stavio svoju kuću pod hipoteku kao i zemljiste u jednoj poslovnoj zoni koju je dobio na korištenje. Uskoro ce morati izaci iz kuće jer nije plačao kredit,novac koji je zaradio radom tvrtke poslao je u Dubai(žrtva internetske prijevare), za sto imam potvrde Western Uniona. Sad ja vas pitam,ako se njegova kuća proda, imaju li djelatnici kakve šanse da se naplate ispred banke, ako ne, postoji li neki način na koji doći do svojih novaca??
  10. Kad sam se razvela 1998, mojoj je djeci dodijeljeno uzdržavanje u postotku..19% za najstarije dijete, te po 13% za dvoje mladje djece.Rješenje suda postalo pravomočno, napravljena je i ovrha na plaću bivseg supruga koju je njegova tvrtka uredno zaprimila(posjedujem ovjereni primjerak ovrhe), medjutim, tvrtkaa je 8 godina isplačivala uzdržavanje na razini plaće iz 1998 god, a plaća je višestruko porasla.Pokušala sam se nagoditi sa direktorom tvrtke ali je to nemoguče.Molim vas da me uputite što mi je sljedece za uraditi jer su moja djeca zakinuta za znatan iznos. Supruga su nedavno prebacili u tvrtku ciji je direktor supruga direktora i vlasnika 1. tvrtke i oni takodjer izbjegavaju ovrhu u visini polovice suprugove plaće do namirenja dugovanja po novom rjesenju o uzdrzavanju iz ozujka o.g. Zaista sam očajna i neznam sto i kako činiti a da se pravda istjera. Hvala unaprijed na pomoći!!
  11. Morate znati da sav vaš individualni rad sa djetetom, strpljenje i neizmjerna ljubav koju pružate djetetu kao majka, nažalost pada u vodu kada dijete dodje u školu gdje je neshvačeno i na neki način i odbačeno. To je strašno za dijete ali i za majku jer mu ne može pomoći... Jedino vam jos mogu reći da budete jaki i borite se za svoje dijete jer ono to nezna i nemože se izboriti za sebe.Urgirajte u školi ako treba i svaki dan zahtijevajući da se potrebe vašeg djeteta uvazavaju, uclanite se u neku u Udruga ADHD, oni takodjer mogu pridonijeti odnosu dijete-učitelj-roditelj. Budite jaki i dosljedni! Sretno!!
  12. Imati ADHD dijete je strahovito tesko i samomm djetetu i roditelju i nastavnicima.Najgore od svega je sto takovo dijete vrlo rano dobije etiketu da je zlocesto i nemarno, a učitelji se , usprkos brojnim edukacijama i pisanim naputcima ponašaju krajnje neodgovorno i za sve krive roditelje umjesto da daju malo vise truda oko djeteta koje ima ADHD.Prvo sto bi trebalo uciniti je otvoreno porazgovaratii sa spornim učiteljem, razrednikom ,pedagogom i ravnateljem i ukazati im da imate dijete kojemu treba dati vise paznje, ukoliko je dijete u nekom vecem razredu, treba ga pokusati staviti u sto manji razred da bi se omogucilo ucitelju da mu se vise posveti, te na kraju, da se svaki djetetov pozitivan pomak u skoli nagradi i tako ga se motivira za daljnji napredak. Ukoliko to nije moguce u sadašnjoj školi, definitivno preporučam drugu školu gdje će to sve biti izvodivo. Moj malac je isto ADHD,ove školske godine sam mu promijenila skolu iz istih razloga jer je dobio na samom pocetku skolovanja "etiketu" te je bio zlostavljan psihički sa strane učitelja a sa strane i fizički. U Osijeku je u tijeku projekt gdje Grad financira pomoć najtezim slucajevima sa ADHD i to tako sto je svako dijete dobilo apsolventa pedagogije koji je sa djetetom tijekom cijele nastave što daje iznenadjujuce dobre rezultate. Tako da se moje dijete koje je bilo 6 godina "propalitet", preko noći pretvorilo u vrlo dobrog učenika uzoritog vladanja. Mislim da bi se ovaj projekt trebao primjenjivati i šire jer zaista je učinkovit i pomaže nasim malim ADHD-ovcima da stanu so lakse na svoje noge.
  13. Imam d.. koji se izmedju ostalog bavi i keramičarskim poslovima,vecina poslova se radila na moru a moj brat je sklapao i vodio poslove.Plaće su redovno uplaćivane, a prije 2 tjedna brat je dao otkaz i otvara obrt. Na jednom gradilistu je napravio štetu od 16.000,00kn,a sa drugog gradilišta tvrtka treba biti isplačena u nešto većem iznosu(posjedujem ispostavljeni i potpisani račun izdan od moje tvrtke,a potpisan od strane naručitelja posla). Brat-djelatnik, stupio je u kontakt sa naručiteljem posla te mu je rekao da ostatak novca ne isplaćuje na račun moje tvrtke, već na neki sasvim drugi račun, na sto je naručitelj rekao da mu je svejedno na koji će žiro uplatiti, bitno da on ima opravdan novac svoje tvrtke. Molim nekoga da me savjetuje što da učinim da već ionako moja oštečena tvrtka naplati odradjeni posao. Napominjem da je mom bratu-djelatniku u nekoliko navrata isplaćivana gotovina na ruke od strane naručitelja posla bez znanja direktora???!!! Situacija je totalni apsurd,no nadam se da će me netko ipak moći usmjeriti što da učinim. Veliko hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija