Jump to content

sivonja

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postavljanje obične, svakodnevne, rtv antene je posao redovite uprave. Postavljanje pak mobilne, ne baš obične i uobičajene, antene - izvanredni je posao. Ako ne vjeruješ, vidi stavak 2. članka 41. ZV-a Izvanredni poslovi Članak 41. (1) Za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitoga upravljanja (naročito promjena namjene stvari, veći popravci, dogradnja, nadogradnja, preuređenje, otuđenje cijele stvari, davanje cijele stvari u zakup ili najam na dulje od jedne godine, osnivanje hipoteke na cijeloj stvari, odnosno davanje pokretne stvari u zalog, osnivanje stvarnih i osobnih služnosti, stvarnoga tereta ili prava građenja na cijeloj stvari) potrebna je suglasnost svih suvlasnika. (2) U sumnji se smatra da posao premašuje okvir redovitoga upravljanja. (3) Ako se suvlasnici ne mogu suglasiti, onaj suvlasnik koji je predložio posao predvidivo koristan za sve, može zahtijevati razvrgnuće suvlasništva, pa makar to inače u tom času ne bi mogao. Evo ti i par linkova: 1/ http://tinyurl.com/6es57y 2/ http://www.zzjzpgz.hr/nzl/31/dodatak.htm Koliko ja vidim, stanarima u zgradi na koju se antena postavlja uopće i ne prijeti (velika) opasnost od zračenja; najgore je stanarima okolnih/susjednih zgrada, koji ipak nisu nemoćni kao što u gornjem članku govori Milenu Radošević iz Udruge Zelena Istra. Oni, istina, nemaju pravo odlučivati o postavljanju antena na krov susjedne zgrada, ali mogu - putem suda - tražiti njeno uklanjanje, dokažu li (dokaže li se) da je zračenje prekomjerno...
  2. Miletić, 23.6.2008.godine –Ponuda, što je? –Prihvat ponude šutnjom? –Sklapanje ugovora između odsutnih i prisutnih(nazočnih) osoba? –Vrste ugovora? -Ugovori kod koji je rok bitan uvjet (fiksni) i oni kod kojih nije? Što će se dogoditi ako dužnik ne ispuni obvezu u roku? -Ugovor o cesiji? -Prijeboj? Kad nastupa? -Naknada neimovinske štete, što je zaštitni objekt? -Zakonska zatezna kamata? -Solidarna odgovornost dužnika? -Kondemnatorna presuda; paricijski rok? -Zastara? Zastarni rok(ovi) za naknadu štete? -Ništetni ugovori? (deklaratorna presuda) -Pobojni ugovori? (konstitutivna presuda) -Ugovor o doživotnom uzdržavanju? -Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju? -Posjed? Može li dovesti do stjecanja prava vlasništva? -Vrste dosjelosti? -Može li suvlasnik samostalno upravljati sa stvarju? A svojim suvlasničkim dijelom? -Redovna i izvanredna uprava kod suvlasništva? -Vrste upisa u zk? -Plomba? Tko odgovara za štetu ako zk referent pogriješi plombirati pa se nekretnina proda? (RH) -Hipoteka, što daje vjerovniku? U koji se list upisuje? -Što prethodi založnom pravu? (postojanje tražbine) -Kad ostavina prelazi na naljednike? -Pretpostavke valjanosti oporuke? -Nužni nasljednici? -Kako nasljednici odgovaraju za dugove ostavitelja? -Usmena oporuka? -Vrste trgovačkih društava? -Komanditno društvo? (koliko članova, odgovornost komplemenatra i komanditora) -Javno trgovačko društvo? Primjer? (odvjetničko društvo) -Sukcesivno osnivanje d.d.? -Prokurist, koje radnje može poduzeti?
  3. Garačić, 23.6.2008.godine -Kako se utvrđuje i izriče dnevni dohodak? -Pokušaj kd? -Produljeno kd? -Supočinitelji? Ekscesi – kvalitativni/kvantitativni? -Kazne? Dualitet kaznenih sankcija? -Kazna zatvora – rasponi? -Zastara izvšenja kazne, kad počinje teći? -Zastara izvršenja sigurnosne mjere, kad počinje teći? -Sigurnosne mjere, nabroji? -Oduzimanje predmeta? Kad se oduzima automobil zbog zlouporabe opojnih droga? (Ako je vozilo prilagođeno prijevozu opojnih droga tj. ako ima ugrađene spremnike, pregrade…) -Prigovor protiv optužnice? Postojanje kojih pretpostavki sudac ispituje? Nesposredna optužnica? Kad optužnica postaje pravomoćna? -Kad je obrana obvezna? -Nezakoniti dokazi? Što ako sud utemelji odluku na nezakonitim dokazima? Koja je posljedica? (Ukida se odluka.) -Koja je razlika između apsolutno bitnih i relativno bitnih povreda kaznenog postupka? -Osnove za određivanje pritvora? -Razlika između interakcijske i koluzijske opasnosti? -Displicinski pritvor, koliko traje, može li se produljiti? -Obvezno određivanje pritvora, kad? -Oslobađajuća presuda? -Reformatio in peius? Vičić, 2.7.2008. godine -Prorogacija? Uvjeti za prorogaciju? -Delegacija, vrste? -Izuzeće suca? Tko odlučuje o izuzeću? -Prekid postupka? -Kad se postupak nastavlja u slučaju stečaja? -Ovrha na temelju vjerodostojne isprave? Pravni lijek? -Ovršne isprave? -Odluka arbitražnog suda, kako se zove? (Pravorijek) -Posvojenje? Pred kim se vodi postupak? -Skrbištvo, oblici? Posebni skrbnik?
  4. Ne boj se, tvoje stanje je normalno. Dok ne saznaš komisiju, radi sve kako si i dosad radila. Kad saznaš komisiju, tad se koncentriraj na njihova pitanja. Ne daj se obeshrabriti time što sva pitanja koja si prikupila daju 300str; ne zaboravi da u toj hrpi ima mnogo, mnogo, mnogo istih pitanja, pitanja koja se ponavljaju. I, na kraju, ne zaboravi: u komisijama su dobronamjerni ljudi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija