Jump to content

smokva3

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mora li se obavezno ugraditi šaht prije spajanja na glavnu kanalizacijsku cijev? Šaht bi bio gotovo do cijevi kanalizacije, da pojasnim,,,izvođač radova ponudio je dvije mogućnosti,, u dvorištu ili sa vanjske strane ograde s tim da je razlika u poklopcu šahta i normalno u cijeni.Meni više odgovara sa vanjske strane ograde, na javnoj površini , a to je gotovo do glavne kanalizacijske cijevi,, ima li potrebe za šahtom ?? inače od septičke da kanalizacijske cijevi ima 3-4 metra.
  2. darovnim ugovorom prenjeto je vlasništvo na nekretnini uz zabilješku u gruntovnici, tj. na vlasničkom listu da primatelj nekretnine ne može otuđiti dotičnu nekretninu bez suglasnosti darivatelja,,,,pitanje glasi,,,, ima li darovatelj nekretnine kakva prava na nekretninu u slučaju smrti primatelja ??? tko može naslijediti nekretninu ?
  3. koja je razlika u ugovorima ??? želimo jedna drugoj ostaviti svu imovinu ( u slučaju smrti bilo koje od nas) bez mogučnosti da bilo tko od zakonskih nasljednika može nešto potraživati
  4. Vlasnica sam nekretnine, imam kćer koja također ima u vlasništvu nekretnine i pokretnu imovinu i željele bih sklopiti ugovor ili neki drugi dokumenat kojim jedna drugoj u slučaju smrti ostavljamo svu svoju imovinu tako da nitko drugi od zakonskih nasljednika nema nikakvih prava,, ni na nužni dio,,, Moje pitanje glasi,,,, kako to napraviti ??? koji dokument napraviti ???
  5. Dokumenat koji je sastavio javni bilježnik je "Sporazum o utvrđivanju i razdiobi bračne stečevine" a od porezne uprave sam dobila rješenje gdje stoji da se rješenje donosi na osnovu " Ugovora o diobi bračne stečevine" i oporezuje u smislu članka 4. Javni bilježnik je napravio dosta propusta koje sam uvidjela tek kasnije,,,kod podjela pokretnina, nisu navedene u sporazumu, ali nije ni navedeno da ostaju u kući tako sam ostala čak i bez kreveta.... Ima li smisla žaliti se ??? na osnovu kojeg članka ?? napominjem da sam postala vlasnikom svoje prve nekretnine u životu u kojoj živim sa kćerkom. Hvala na svakom savjetu.
  6. Rastavom braka dogovorili smo podjelu bračne stečevine na način da ja isplatim supruga iz kuće ( dogoveren je i iznos) i naveden u sporazumu koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Kod potpisivanja sporazuma javni bilježnik nam je rekao da se ne plača porez s obzirom da je to bračna stečevina. Ali sad sam dobila rješenje od porezne uprave da sam dužna platiti porez u visini 5 % od navedenog iznosa u sporazumu. To je ujedno i moja prva nekretnina u kojoj živim sa kćerkom. Zanima me da li mogu biti kako oslobobođena plačanja poreza i po kom osnovu.
  7. Rastali smo se sporazumno. Dogovorili smo podjelu bračne stečevine ali,ali,,ostalo je puno pokretnina koje nisu spomenute u sporazumu o podjeli bračne stečevine. I sad je moj bivši nasilno prisvojio te pokretnine i prodaje ih(meni ne dozvoljava ni korištenje) koje se kreću u vrijednosti od 100 eura pa do 1000 eura. Napominjem da tog ima dosta a ja ostajem u kući i isplačujem ga ( večim dijelom sam ga i isplatila) Što mi je za činiti ??? mogu li se kako te pokretnine procjeniti i obračunati(kompenzirati) s dugom koji još imam za isplatiti ga ??? ima li koji drugi način osim sudskim putem ???
  8. Da pojasnim,,,imovina je prenešena i u gruntovnici i katastru,vlasništvo 1/1 i sve kćerkino. Radi se o darovnom ugoru sa zabilješkom na pravo doživotnog uživanja,,, radi se o ženi (majci) ne baš obrazovanoj,daljni rod mi je ne mislim da imam niti bi željela nešto već se bojim da nabude izigrana i od strane kćeri,,a da ne velim što bi se moglo dogoditi od zeta,,,sad je vrijđa i omaložava..
  9. Majka(53god.) je kćeri prenjela svu svoju imovinu (kuću,auto,zemljišta..) s zabilješkom prava na doživotno uživanja. Pitanje,, u slučaju da se kćeri nešto dogodi (nedaj Bože smrt) kakva su prava majke ?? Kćer ima muža i djecu. Ima nasljednike,,
  10. nezaposlena sam i prijavljujem se na zavod za zapošljavanje te primam naknadu od 1 200,00 kn. Imam 55 godina i pred par mjeseci sam se rastala, sporazumni razvod. Pitanje,,,imam li pravo potraživati alimentaciju od bivšeg supruga s obzirom da on radi i nosioc je obrta??
  11. da se nadovežem samo na temu,,,, kupila sam auto na operativni lizing i otplatila ga,, te ga otkupila. Također glasi na obrt,star je 5 godina,,,,, pitanje glasi..... ide li u dugotrajnu imovinu ???? i ako ide koja vrijednost ????
  12. neznam koja je svrha ovog foruma ?????? ima li tu netko tko može dati odgovor ??????
  13. moja greška pravopisna,,, susjedi se mogu bez problema priključiti kasnije na mrežu,,, a pitanje je bez obzira sad na financiranje " tko mora ishoditi suglasnost ??? ja ili HEP ??? nadam se da netko zna odgovor
  14. kod priključka struje na objekat stup ili podzemni vod treba proći kroz čestice još dvojice vlasnika koji nisu zainterisirani sad za priključak, tj protive se. Mene zanima tko je dužan ishoditi suglasnost za priključak .. ja ili HEP ????. S obzirom da vod postaje vlasništvo HEP-a i moji susjedi ne mogu kasnije priključiti bez troškova postavljanja voda....????
  15. prošle godine u 1.mj. isto došao inspektor u OBRT i zbog neistaknute obavijest,,,, sucu za prekršaje te kazna 1000,kn
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija