Jump to content

kopi

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kopi objavio

  1. Evo kao što sam naslov kaže sve je jasno... u poštanskom pretincu stoji papirić sa brojem mobitela, datumom i doktorskim potpisom... mole me da nazovem... čitam forume i razmišljam kako nastupiti kada čika inkasator dođe..naime sada smo podstanari (možemo li igrati nekako na tu kartu?) ali što kada odemo u svoj stan... po forumima se svašta piše i različita su iskustva... ne pustiti ga unutra i potjerati? uz max tv i njihovu pretplatu, plaćati i hrt-u? kamo sve to vodi?? ŠTO DA RADIMO??
  2. Poštovani molim pomoć. problem je slijedeći- iz 2004 (prije 6 godina!!)imam neplaćene kazne za nepropisno parkiranje na koje sam od davnih dana zaboravi budući da nije stizala nikakva obavijest o tome. Prije par dana tata se žali da su mu sa računa oduzeli 600 kuna. Odlazi provjeriti- kažu mu da je neka ovrha sjela-odlazi u poreznu i kažu mu da je kazna za parkiranje (tata i ja imamo ista imena- što znači da su zabunom umjesto meni uzeli njemu). Muči me slijedeće: 1.) da li je moguća ovrha nakon 6 dugih godina 2.) mogu li oni tako bez pardona sjesti krivoj osobi na račun, bez ikakvih posljedica Molim Vas, za pomoć, sve mi tu nekako smrdi, što mi je činiti? Hvala svima, Kopi
  3. Poštovani molim pomoć. problem je slijedeći- iz 2004 (prije 6 godina!!)imam neplaćene kazne za nepropisno parkiranje na koje sam od davnih dana zaboravi budući da nije stizala nikakva obavijest o tome. Prije par dana tata se žali da su mu sa računa oduzeli 600 kuna. Odlazi provjeriti- kažu mu da je neka ovrha sjela-odlazi u poreznu i kažu mu da je kazna za parkiranje (tata i ja imamo ista imena- što znači da su zabunom umjesto meni uzeli njemu). Muči me slijedeće: 1.) da li je moguća ovrha nakon 6 dugih godina 2.) mogu li oni tako bez pardona sjesti krivoj osobi na račun, bez ikakvih posljedica Molim Vas, za pomoć, sve mi tu nekako smrdi, što mi je činiti? Hvala svima, Kopi
  4. Smislite mačkama bolje sklonište, napravite im nešto na uzvisini gdje će radije boraviti nego na Vašem vozilu. heh još da ih dođem i za laku noć poljubiti. pokušati ću sa sanitarcima. hvala na pomoći.
  5. hehehe, zadnja opcija je vrhunska ... mislio sam na nešto što bi susjedu zbilja zastrašilo, jer tih mačaka ima ko u priči, kote se stalno, dolaze sa svih strana jer ih ona hrani... ne bi se to tek tako dalo riješiti...postoji li nešto zakonski (?) sa čim da je zastrašim, a ujedno i sebe riješim problema.. šinteri? policija? društvo za zaštitu životinja? .... itko/išta?
  6. Pozdrav! Susjeda ima mačke za koje tvrdi da nisu njezine, ali ih redovito hrani i druži se sa njima, što je očito i svi u susjedstvu to znaju. Problem nastaje kada vidim mačke koje se elegantno šeću po automobilu, otiske šapa po autu, a da stvar bude još gora, krov auta mi je cijeli izgreban. Sa susjedom nema smisla pričati.... Što učiniti i kome se obratiti? Hvala.
  7. nema smisla znači. dobra lekcija za drugi put. :tupan:
  8. hvala na brzom odgovoru. zar ništa? nebi li mogao recimo obavjestiti nekoga da radi bez izdavavanja računa? ili nešto slično? zar kod nas samo nezakonite radnje djeluju???
  9. Pozdrav! radi se o sljedećem- prije godinu i po dao sam automobil limaru na farbanje jednog djela. auto je završen i posao je odrađen bez računa,ja nisam inzistirao na računu, jer sam igrao na kartu povjerenja. ovih dana farba se počela dizati, odlučim odvesti auto na reklamaciju, međutim limar ga ne prima, s objašnjenjem da je auto udaren. (auto nije udaren). što mi je činiti? hvala na pomoći
  10. Bok! Ima li policija dozvolu, pravo zaustavljati promet na autobusnoj stanici?? Hvala.
  11. Pozdrav, malu pomoć i pojašnjenje molim. Parkirao sam auto na mjestu za invalide u subotu na nedjelju poslije ponoći (iako nisam invalid), pauk je došao i dignuo mi auto u tri i po ujutro. Zanima me da li su policija i "pauk" ovlašteni da dižu aute u te "sitne sate" i nebi li trebala biti napisana kazna prije. Hvala na pomoći, pozdrav.
  12. Sve je to meni jasno. Ali su mi potrebni konkretni odgovori. Da znam nastupiti. Što je s ratama, i pismenim iskazom (da me ne mogu muljat)o dogovoru plaćanja, odnosno ne plaćanja kamata????
  13. Hvala na savjetu iz prakse. Zanima me ta uplata na rate (10 max.), o tome se dogovaram s njegovim odvjetnikom? Ili postoji neka treća osoba koja vam je to rekla da je tako? Naime ja sam mu kao čovjek pogledo u oči i iskreno rekao da ne mogu izdvajati više od 200 kn mjesečno(što izađe nekih 12-13 rata), jer nemam od kud- on mi je na to odgovorio da sam mogao prije platiti pa bih bolje prošao. Te da za taj iznos nije potrebno toliko rata. Što se tiče dogovora na sudu- ročište je prošlo prije par dana, na kojem sam se pojavio samo ja, te prikazao prokazni popis imovine (na kojem se vidi da nemam ama baš ništa), te rekao sutkinji da sam kontaktirao odvjetnika ovrhovoditelja te da ću dug namiriti u ratama. Kako da sad ja njega dovučem na sud? A što se tiče pismenog dogovora i to je odbio, rekavši mi da će on sudu reći kako sam ja sve u potpunosti namirio- samo da to platim. Kako sada nastupiti i postaviti se ispravno, a i stručno?
  14. Pozdrav! Molim za pomoć. U kratkim crtama ću objasniti o čemu se radi- naime prije tri i po godine tip mi zgazi psa, ja tada mlad i niskusan papire dajem osobi koja bi mi pomogla riješiti stvar-osoba "riješava" dok meni konstantno dolaze pozivi za sud, rješenja...A ja ko ovca vjerujem i sve prepuštam toj osobi... da bi na kraju sve stiglo do ovrhe. Da skratim-pouzdao sam se u osobu koja nije prstom pomakla da mi pomogne i na kraju mi prijete ovrhom- u redu zaslužio sam budući da nisam stao u svoju obranu. Znam da su papiri dobro namješteni da bi se izvukla lova, jer sam svojim očima vidio štetu na autu (koje nije bilo)- ali sad je kasno razglabati o tome- dugo vremena sam odbijao platiti, jer sam smatrao i smatram još uvjek da nisam kriv, pa se sve "popelo" na veću cifru (kamate, troškovi ovhe, suda...)te sam odlučio završiti s tim i platiti pa neka dotičnoj osobi lova bude za bolje sutra i za sreću u životu. Otišao sam do njegovog odvjetnika na dogovor. Rekao je da mogu platiti taj iznos bez kamata. Na to sam ga zamolio neku izjavu, potvrdu, nešto, da ja imam sigurnost da mi nakon svega ne naplate još i to- a on mi odgovara da se ne daje nikakva potvrda vezano za to. Opet sam u govnima. Što? Trebam li mu vjerovati na riječ? I još jedna stvar- htio sam to platiti onako kako mogu- budući da sam student nemam primanja, posla, nekretnina, pokretnina, ma ništa nemam- mislio sam mu donositi po 200kn mjesečno (i to mi je puno izdvojiti), a on me blijedo pogledao. Brzo je dodao da ako mislim tako plaćati da će mi naplatiti i kamate onda, bio je prilično drzak i bezobrazan. Zanima me na koliko rata bi mogli to razvući- kakva je praksa, postoji li u zakonu nešto?
  15. Znam da se tema ponavlja, ali molim još jednom objašnjenje za mene posebno =)ako može... za bisera kojem ništa nije jasno... Naime vozio sam u alkoholiziranom stanju i zanima me: -isplati li se podnositi žalba (hoće li mi smanjiti novčanu kaznu ukoliko navedem dobre razloge, dali je moguće izbjeći oduzimanje vozačke dozvole na bilo koji način ili makar smanjenje oduzimanja istog, i nije mi jasno što slijedi nakon podnošenja žalbe- dali odlazim na sud i dali plaćam troškove naknadnog postupka) Kazna koja me slijedi - više od 2500 kn i oduzimanje vozačke na 3 mj. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija