Jump to content

revelin

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje Molio bi nekog da mi odgovori tko je mjerodavan da mi da službeni odgovor na sljedeće pitanje: Dvije turističke agencije iz HR koje se bave posve identičnim vidim posla i koje su AB agencije kako mogu surađivati tj udružiti se i poslovati? primjer: jedna agencija iz ZG će organizirati stranim ili domaćim gostima putovanje avionom do DU i organizirati im smještaj dok će druga agencija sa područja DU te iste goste prihvatiti na aerodromu,obaviti prijevoz do smještaja sa svojim vozilom i još im recimo prodati neki izlet u okolicu i zadnji dan opet ih odvesti na aerodrom. dali je to moguće tako odratditi i kakav Ugovor te dvije agencije trebaju potpisati između sebe da je pravovaljan???? unaprijed hvala
  2. ako se tvrtka zove npr. LEGALIS TRADE doo a mi hoćemo da se turistička agencija zove LEGALIS TURIST SERVIS....u Uredu za turizam nam kažu NEMOŽE! agencija vam se mora zvati LEGALIS TRADE!!!
  3. poštovanje tvrtka doo registrirana je za obavljanje djelatnosti turističke agencije,ima prostor koji odgovara MTU za tur.agenciju.voditelja agencije sa stručnim ispitom,znači SVE uvjete! prilikom podnošenja Zahtjeva za otvaranje tur.agencije u Uredu za turizam su striktno rekli da turistička agencija se MORA zvati kao i tvrtka koja će biti vlasnik tur.agencije!!!! ne želimo radi marketinga da nam se Turist.agencija zove kao i tvrtka!! dali je istina i po zakonu da se tur.agencija MORA zvati kao i tvrtka??? na netu imamo za viditi da xy tvrtki koje su vlasnici tur.agencija a koje imaju posve drugo ime!!! što raditi??? unaprijed zahvaljujemo!
  4. da treba licenca i za obavljanje javnog cestovnog prometa trebate imati bus(barem neki Master ili Spriner od 12 sjedala pa na više)jer u našem zakonu ne postoji KOMBI vozilo 8 + 1 !!! zatim zaposlenog KV vozača,u biti javite se na PP pa vam pojasnim kakve možete imati probleme s cestovnim inspektorima!
  5. da,trebate imati poslovni prostor za tur.agenciju i voditelja poslovnice sa završenim ispitom od cca 4800kn! od državnog ureda ćete dobiti sve potrebne podatke....SRETNO!
  6. ovaj vid prijevoza postoji u EU prema tome dali to znači da je Republika Hrvatska zatvorila predpristupni pregovor o prometu i uskladila svoje zakone a u biti nije nego laže Europu????????????????????????????????? gdje je ovo moguće dobiti na uvid tj što je usklađeno??? HVALA!
  7. NEMA STRUČNJAKA DA ODGOVORI NA OVO HA??????????
  8. Poštovanje tvrtka d.. koja imam jednog zaposlenog vlasništvo je HRVI. dali vlasnik koji je HRVI i u mirovini smije obavljati neke poslove u tvrtci jer ipak je on vlasnik, ako ne smije može li volontirati bez ikakve naknade?? unaprijed hvala
  9. revelin

    prevara

    poštovanje... prije mjesec dana nam se obratila osoba u svezi nabave rabljenog mot.vozila...tražila je akontaciju od cca 1000 eura,i dala rok od tri tjedna da će nam isporučiti traženi model vozila...ta osoba nam je dala ovjerenu izjavu kod javnog biilježnika za iznos i vrijeme do kad će vozilo nabavit.međutim vrijeme je prošlo,vozila nema,a saznali smo da se osoba bavi takvom vrstom prevara!!! uzme novac,i onda izvlačenje na sve moguće načina,a akontaciju nevraća...što poduzeti?? HVALA p.s.dali je moguće dobiti mail od moderatora??
  10. poštovanje! čitam u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji,Kerum se vozi u Ferariju koji je kupljen na povlasticu od njegovog nećaka..i piše sljedeće: Sukladno članku 60. Zakona o pravima hrvatskih branitelja, bračni drug, punoljetna djeca i roditelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata imaju pravo na uvoz osobnog automobila bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost jednokratno, ako to pravo nisu iskoristili. To pravo nije vezano uz vrijednost automobila – odgovor je koji smo dobili iz službe za odnose s javnošću Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. može li mi netko ovo pojasniti?? dali su te povlastice ukinute ili ne??? ja osobno nisam iskoristio nikakvu povlasticu,nisam imao novaca za kupit auto iz uvoza ...HVALA
  11. mene bi isto zanimao jedan ugovor,tko mi može pomoći??? radi se o exclusive pravu na uvoz i prodaju plovila iz inozemstva...hvala
  12. kakve su šanse da se naknada za invalidninu poveća jer već godinama i godinama je ista?????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija