Jump to content

lila123412

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. jos uvijek postoji mogucnost i želja mog decka da oženi tu drugu curu. ima flaster morfina na leđima. flaster, prema internetu, izaziva slijedece: reduciraju mentalnu aktivnost, uspavljuju (sedativni učinak) - zato ih nazivamo i narkotici! poboljšavaju raspoloženje (euforički efekt) inhibiraju disanje i kašalj (zato se, recimo, kodein i folkodin koriste kao antitusici) potiču centar za povraćanje skupljaju zjenice razvijaju toleranciju i ovisnost! u većoj mjeri izazivaju halucinacije pitanje glasi: da li ja mogu osporiti taj brak i sve njegove daljnje akcije u sudskoj parnici? on djeluje vrlo razumno, nije nesuvisao. u ponedjeljak cu pokusati razgovarati s doktoricom da mi da potvrdu neuracunjivosti, ali koliko mi doktori prijatelji kazu, to necu dobiti. ali tko zna, mozda dobijem. ne zeli ici na mr mozga da ga ne proglase neuracunjivim. jako se toga boji.
  2. hvala. sad nemam vremena za odgovor. idem u bolnicu. samo ja razgovaram s doktoricom, na ct-u nema metastaza, ali u ponedjeljak najvjerojatnije ide na mr mozga, ukoliko ne odbije. inace, do ljeta smo imali zajednickog obiteljskog psihologa - dijete pravi gluposti, pa su je uhvatili da pusi cigarete na cesti. nemate pojma koliko sam ranjena. hvala, hvala hvala
  3. lila123412

    Pravni apsurdi!!

    slucajno sam naletila na ovaj post. istina je da zene traze nekretnine, lovu i td i da su muskarci doista u neravnopravnom polozaju. zensko sam i smatram da ste u pravu s diskusijom. ali, ali... stvar je u obrazovanju. zasto muskarci zene manje pametne cure? intelektualke bas i nisu na cijeni. manje pametne cure imaju i manje prihode, a vece novcane apetite. muskarci kupuju zenama darove koji koriste ljepoti - od cipela s petom do parfema. traze da budemo lijepe, a ne pametne. sistem je uvrnut. i onda muskarac ode. ode i parfem i pokloni i veca placa. prema tome svi smo krivi za to i zene i muski. promijenimo stvar - omogucimo svima jednaku zaradu, brinimo se o djeci zajedno, ravnopravno i s jednakim ucescem. svatko je odgovoran za sebe. a muski pretezno sav posao ostavljaju zenama, jer oni imaju posla. nije fer
  4. nisam pravnik. dokopaj se ugovora o uzdrzavanju te ga procitaj sta u njemu pise. u takvom ugovoru mora biti detaljiziran nacin uzdrzavanja, i sestrine obaveze. ako ugovor nije ispunjen po nekim tockama, odi u podrucni centar za socijalni rad kod socijalne radnice i razgovaraj. socijalne radnice imaju mnogo ovlastenja.
  5. Hvala. Razumijem. On je već 10 dana u bolnici. Izlazi iz bolnice ovih dana. Ja razgovaram s doktoricom kao nevjenčana supruga. Doktorici je rekao da je stanovao sa mnom do bolesti, ali da sada ne zeli dijete opterećivati bolesti (doista nije lijepo – bolovi, jaukanje, povraćanje, hitna i td. Sve to povremeno), te da sada stanuje sam. Doktorica mene obavještava o stanju te sam izjavila da ga primam na njegu, što je ona zapisala u karton. Iako ona za njega preporučuje stacionar a ne kucnu njegu, zbog njege 24 sata. On jako teško hoda – cca 20 koraka uz oslanjanje, onda kolica. Prema tome, do grada ako i zeli, ne moze. Moj stan je uredjeniji od njegovog, prema tome i bolji za njegu. Medjutim, on ne zeli kod mene, vec kod sebe uz medicinsku sestru. Tu med. sestru poznam, njegovala je i njegovu mamu, mene smatra za njegovu zenu. Za drugu curu ne zna. Ta pak igra svoju igru, koju ja ne znam, prema njemu med i mlijeko, prema meni dobra, pomalo odbojna, ali me laze. U njegov stan ne stanemo nas dvije – nema kreveta. Mamin krevet je bacio, on ima svoj krevet za jednu osobu, med. sestra spava na kauču. Kupaona u katastrofi. On ne zeli useliti kod mene radi djeteta i bolova, iako ja pristajem. Doktorica savjetuje stacionar a ne kućnu njegu, radi bolova. On ne zeli ni stacionar. Nije svjestan nastavka svoje bolesti, doktori mu nisu rekli, a ni ja. Nije svjestan ni da je na morfiju. Kazu mi da mozak odbija takve informacije. Smatram da ce kad dodje kuci zvati prijatelja advokata i sastaviti oporuku ili raspodjelu imovine. Jako sam povrijedjena. Kao studente financirali su nas moji roditelji. Prva sam se zaposlila, pa smo zivjeli od moje place. Kad se on zaposlio, imao je manju placu od mene. Krenulo mu je u zivotu prije desetak godina, kad je počeo puno putovati i bolje zaradjivati. Sad čujem da je zaradu trošio na curu koja ne radi i ne zeli raditi. Ne razumijem zašto mi je to uopće rekao. Da se razumijemo – ne treba meni ni stan ni lova. Radim u gradskoj firmi na prosječnoj gradskoj plaći i imam stan od moje majke. Dakle, za uzdrzavanje nas dvije – mene i kćeri imam. Ali me boli da curu zeli osigurati do kraja njezinog zivota (tako mi je rekao), obzirom da nije zaposlena, a to niti ne zeli biti. Da li da zovem tog njegovog advokata, koji je i moj prijatelj, i vjerujem posten prema zenama, da ga upozorim da je neuracunjiv, iako za sada tako ne djeluje. Vasi odgovori mi puno znace. Hvala. Imate mnogo ljudskosti i obazrivosti u sebi. Puno, puno hvala.
  6. hvala. koji je uopce moj status sada, a koji njen? totalno sam zbunjena. imam hrpu svjedoka da je svakodnevno prisutan kod mene, da spava povremeno kod mene i td. to je i istina. do prije nekoliko mjeseci decko je mnogo putovao poslovno u inostranstvo i, kako izgleda, ona s njim. ja svega nekoliko puta, zbog mog posla, djeteta, skole i td. kakve ona svjedoke ima i sta je tu bilo, ne znam. ali koliko je on bio sa mnnom, znam da je cura imala mnogo slobodnog vremena. dok je on putovao, ja, njegova tetka i medicinska sestra smo njegovale njegovu mamu. nemam pojma koji njegovi ili nasi prijatelji znaju za to. on ima prijatelja advokata, koji je i moj prijatelj. da li da se njemu obratim sada ili kad se cijela stvar zavrsi? ili nekom drugom advokatu? ovaj me mozda nece oderati previse za lovu. ima sanse da zavucem svadbu. ali koji je moj status, a koji njen sada?
  7. hvala na odgovoru. da li mogu racunati ako ima flaster morfija, da je neuracunjiv? cura plese oko njega, a on oko mene, ne bi li ja pristala na njihovu svadbu. cura izgleda ne zna za nas (jos veca koza od mene). doktori kazu jos cca 3 mjeseca zivota s velikim bolovima (grozno).
  8. u vezi sam sa svojim deckom 30 godina. imamo dijete od 14 godina. vise od 20 godina stanovali smo zajedno, ali onda sam se ja odselila svojoj mami, a on svojoj. ostali smo i dalje u vezi. moja majka je umrla prije 12 godina, te od tada dijete i ja zivimo same, a on kod svoje mame. svakodnevno smo u vezi, povremeno prespava kod nas, zajedno ljetujemo i recimo sve ok. njegova majka je umrla 1.5. 2008, dakle prije 5 mjeseci. on i dalje tamo stanuje. vec godinu dana boluje od raka pluca. sada ima metastaze, ima flaster na ledjima (morfij). prije nekoliko dana mi priznaje da ima ljubavnu vezu vec 25 godina s drugom zenom, bez djece. zajedno su putovali, on nikada nije prespavao kod nje, ona je podstanar bez zaposlenja. moj decko je izdrzava na nacin da joj daje dzeparac (pretpostavljam tek nekoliko godina). sada je zeli ozeniti, da bi dobila njegovu penziju. napominjem da je na morfiju. na njegoom poslu, kao i na mojem, smatraju da smo mi par i izvanbracna zajednica. pitanje: sta da radim? imam 55 godina, kao i on, zaposlena sam. zelim njegov stan i njegovu penziju. nesretna sam i prevarena. lila
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija