Jump to content

nataluki

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. malo mi je nejasno, pa ako znate pojasnite malo preciznije; da li na tu otpremninu imaju pravo samo djelatnici vojske ili i djelatnici mup-a koji idu u profesionalnu mirovinu, znači policajci koji odlaze u profesionalnu mirovinu. hvala.
  2. mora vam pisati postotak hrvi-a, jer inače ne bi mogli napraviti izračun, a i preko hpb-a suprug sigurno prima invalidninu koja ovisi o postotku hrvi-a. dobro jos jednom procitajte rješenje. da li je mirovina profesionalna ili opća i koji je iznos ako se smije znati.
  3. Čuo sam od kolege da je pukovnik Taborski umirovljen prije mjesec dana i da je na njegovo mjesto stigla neka gospođa iz Vukovara? puno ga se spominje na forumu,pa sad tko zna nešto o tome nek se javi, možda utješimo one kojima je srezao omjere,a neke će možda razočarati nova gospođa. ja osobno nisam imao s njim nikakvih susreta, tek sam predao žalbu na rješenje o mirovini.
  4. moj kolega je upravo dobio rješenje opća 50/50, pa ima pitanje: civilni staž 4 mj, ostalo vojska 20 godina s benificijom, čin razvodnik, bez statusa dragovoljca i bez statusa rvi-a ( podnio tužbu upravnom sudu, još čeka odgovor ), star 35g.sedam mjeseci proveo u Afganistanu kao pripadnik vojnih snaga. pita da li netko ima sličan slučaj, kolika bi bila mirovina?
  5. da li netko zna koliko se čeka odgovor ili rješenje žalbe na rješenje o mirovini. dobio sam rješenje o prof.nesposobnosti pa ću podnijeti žalbu. čuo sam da se žalbe rješavaju u Mihanovićevoj. zna li možda netko kako se dugo čeka, da li je potrebno ići na kakav ponovni pregled komisije? ukoliko je netko prošao slično nek mi malo pojasni. Hvala!
  6. ali mislim da ako se nakon porodiljnog vratite na posao i primite najmanje dvije plaće onda vam se uzima prosjek tih zadnjih plaća. Probajte odgoditi bolovanje ako je ikako moguće ili koristite godišnji odmor, jer ako vam je plaća nekih 5000,00 kn onda to nije isto dobivati 1930,00 kn ili 5000,00 idućih ? mjeseci do poroda i sljedećih 6 nakon poroda. zato provjerite u uredu HZZO-a. Sretno!
  7. najbolje da pitate u područni ured hzzo-a prema mjestu stanovanja pa će vam tamo točno reći. ili možete kontaktirati pravnike u rrif-u, broj 4699-111. pozdrav!
  8. Zar se zaista gubi c kategorija dobivanjem opće nesposobnosti za rad ili to sve ovisi od slučaja do slučaja ili o postotku invalidnosti? I tko oduzima c kategoriju, koja komisija? Pozdrav!
  9. Hvala lijepa kolegi Kompi na objašnjenju! i sam sam pretpostavljao da će iznos mirovine biti taj koji ste i vi naveli. definitivno moram uložiti žalbu. Inače imam zvanje policajac, a kad se to prevodi u vojni čin mislim da je to narednik. i još me jedna stvar interesira ako vi ili bilo tko zna; tko točno određuje omjer vojno-civilni, da li se to rješava u Tvrtkovoj ili to određuje kakva vojna komisija. Često se spominje pukovnik Taborski, pa me interesira da li svaki predmet obrađuje i Tvrtkova i pukovnik Taborski.Pozdrav!Da i još sam zaboravio navesti da imam drugostupanjsko rješenje 20% rvi.što reći nego da sm nezadovoljan dobivenim, nakon svih ratišta, ptsp-a dijagnosticiranog još 1998 g.( ne 2005 ili 2006 g.kad je svima postao aktualan ptsp)cijeli radni vijek u policiji, i onda mirovina od nekih 3000,00 kn isto kao i netko tko uopće nema radnog staža.
  10. Molim vas da li netko zna koliki je otprilike iznos mirovine kod profesionalne nesposobnosti za rad. omjer vojno-civilni 20-80%. kad sam zvao na mirovinsko kako bi provjerio gdje mi je predmet rekli su mi da sam dobio profesionalnu, ali rješenje još nisam dobio. pa ne znam da li se mogu žaliti, kome... inače sam djelatnik mup-a od 1990g, prošao sva ratišta, ranjen gelerom u nogu ali nemam dokumentacije, imam dijagnosticiran ptsp 20%, lijecim se na KBC Rebro.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija