Jump to content

Bjenkin

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru.Obzirom da stan nije u Zagrebu a ja živim u Zagrebu, kod koga pokrećem postupak deložacije?
  2. Ustavni sud potvrdjuje I i II stupanjsko rješenje te dobivam obavijest da je pravomoćno završen postupak povratka u vlasništvo stana, a sve RADI PREDAJE U POSJED predmetnog stana, na NAČIN KAKO JE UTVRĐENO PRVOSTUPANJSKIM I DRUGOSTUPANJSKIM RJEŠENJEM. U prvostupanjskom piše da je XY dužan stan predati u posjed vlasniku AB. U drugostupanjskom piše da rješenje ima snagu ovršne isprave te da AB može ući u posjed stana. Osoba XY i dalje je u stanu. Što napraviti? Ući u stan i pozvati policiju? Hvala
  3. Da bi netko smio legalno iznajmljivati turistima stan,mora imati odgovarajucu dozvolu.(kao privatni iznajmljivac npr. ili registiran obrt ili d..) U Turistickoj zajednici provjerite da li postoje podaci i pozovite drzavni inspektorat ako iznajmljuju nelegalno. I da, strane turiste moraju prijaviti na policiju
  4. Pogledajte u Zakonu o naknadi oduzete imovine....nekima se vracalo automatikom(ako nije nacionalizirano)Upisani ste u zemljišnoj knjizi?
  5. Iz vlastitog iskustva: Napiše se zahtjev za provedbom ostavine radi naknadno nadjene imovine(u mjestu gdje je osoba zivjela)s navedenim cesticama iz zk za koje se trazi. Prije svega toga konzultirati geodeta u vezi upisa kuca. Za onu gradjenu prije 1968.god. treba postojati snimka iz katastra barem. Za onu gradjenu kasnije....treba ju ocito tek legalizirati...
  6. Pozdrav, Ako se radi o sporu u Zagrebu, probajte u Arhivu grada Zagreba u Opatickoj ili u Državnom arhivu RH
  7. Pa ne mogu vjerovat....mi smo slicno imali sa susjedom pacijentom koji je dosao na kat mojoj mami s letvom da ce ju ubit jer stvara buku kad ves masina centrifugira.To je sve gledao maloljetni unuk od 3 godine koji i sada kad ide baki (a ima 11 godina) protrci kraj vrata od manijaka. Kad smo zvali murju, napisali su nam prijavu za remecenje javnog reda i mira (i nama i njemu)jer sam mu opsovao;"Znate niste trebali psovati!!!" Inace susjed ima poremecaj osobnosti dijagnosticiran... Murja nam je savjetovala da zovemo hitnu kad slijedeci put proba nekog ubiti???!!!!! Da ne povjerujes!!!
  8. Postupak povrata, odnosno naknade je zavrsen, isplacena je naknada za stanove.Stanari su prema izracunu platili stan, a ne i zemljiste. Prijasnji vlasnik je imao pravo koristenja zemljista i za to nije primljena nikakva naknada.Uz to pokusano je brisanje drustvenog vlasnistva od strane kupaca izuzetih stanova od nacionalizacije, ali nije udovoljeno, ne znam iz kojeg razloga...znaci ona fora sa sjedinjavanjem zgrada i zemljista ocito nije upalila. Pokusali smo na gruntovnici saznati sta se dogadja, ali bez uspjeha. Htjeli bi razrijesiti to pitanje prije etaziranja da se zna kome sta pripada, a sto se dijeli!
  9. Zemljište i zgrada nacionalizirani su i postali društveno vlasništvo. 2 stana u zgradi su bila izuzeta i naknadno su prodata. Ostali stanovi su nacionalizirani i bez obzira na zahtjev za povrat, otkupljeni. U kojem slučaju se može izbrisati društveno vlasništvo zemljišta oko kuće i da li prijašnji vlasnik koji je bio podnio zahtjev za povrat ima pravo i na povrat cjelokupnog zemljišta?
  10. Zna li netko kako su se tada ovjeravali kupoprodajni ugovori kako bi bili pravno valjani i gdje se to obavljalo? Jos ako netko zna gdje se sada cuvaju takvi dokumenti bio bih zahvalan!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija