Jump to content

frabrne

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je frabrne objavio

  1. Zanemarimo ove moje emotivno-zdravstvene probleme prouzročene kupnjom jer znam da pravo ne "gleda" emotivnu već isključivo pravnu bit spora. Malo sam i preemotivno napisao post ali me jednostavno me "ubilo" uporno ponavljanje trgovca da taj uređaj ima karakteristike koje su objavljene u reklami bez da isto provjeri na drugom takvom koji je bio izložen u trgovini. Samim time ispada da vam trgovac može takvim svojim postupkom stvoriti kupcu nepotrebne dodatne troškove da bi ostvario pravo na povrat novca.
  2. Pozdrav, molio bih dobru dušu da mi pojasni i pomogne koja su moja prava i da li imam upće kakva. 10.12. kćer mi kupuje tablet koji je oglašavan da ima 4gLTE pristup internet tj. Utor za SIM karticu a isto mi je potvrdio trgovac u lokalnoj trgovini inzaprvo ga on preporučio. ( moguć dokaz ispis poziva) Što je osim cijene bio glavni razlog odabira istog, međutim on to nema. Telefonski kontaktirana trgovina ( moguć dokaz ispis poziva) , trgovac sugerira povrat, zamjenu itd. što meni teško izvedivo. I predstavlja nove materijalne i nematerijalne troškove. Obrazloženje na kraju ovog posta. Poslan email sa opisom situacije, na koji nikad nije odgovoreno. Posjedujem email podrške proizvođača da taj tablet nema SIM utor. Taj tablet je dostavljen meni na Infektološki odjel OB Koprivnica (Posebna COVID zgrada) i on je do mog ali i njegovog bez mene izlaska je pod epidemiološkim mjerama. Ja sam potrošio barem 10 sati da isti prilagodim svojim potrebama ( loše zdravlje ) + dodatno nepotrebno nerviranje a vjerujte mi sve to stvara dodatne zdravstvene probleme Kupio SIM karticu nisu bog zna što veliki troškovi 19,5 kn Biti bez interneta osobi koja je ovisna o upijanju informacija bi stvorilo dodatne zdrv. probleme. U ovoj mojoj situaciji ne tražim brda i doline bio bih zadovoljan besplatnim osiguranjem oštečenja ekrana na dvije godine - vrijednost 145 kn ili barem jedna - vrijednost 75 kn Evo to je to pa ako tko ima volje i vremena da mi pomogne ili čak sastavi kratak dopis u ovo predprazničko vrijeme, jer ja sam potrošio preko sat vremena da napišem ovaj post i saturacija kisika mi je pala na kritičnu razinu. Sretan Božić i pozdrav
  3. ok, hvala jos jednom svima na odgovorima, a ja cu njima predati sve potvrde pa nek si oni sami biraju sto im treba a sto ne.
  4. da li je tom zahtjevu isto tako treba odmah priloziti i ostale potvrde tu prvenstveno mislim na potvrdu o statusu dragovoljca DR i ratni put.
  5. da invalidska braniteljska je u pitanju, hvala na odgovoru
  6. moj doc. ce podnijeti zahtjev na povjerenstvo HZMO za umirovljenje, jer sam po PZK MUP-a proglasen nesposobnim za obavljanje poslova OSO, zanima me da li je ptrebno prije toga izvrsiti upis ratnog staza (ili sluzbeni naziv radnog staza u dvostrukom trajanju ako se ne varam) ili se to moze uciniti i kasnije.
  7. ovo za hrvi znam, a pitanje sam postavio zbog toga jer sam bio na bolovanju od polovice travnja 2008. zbog apnee, s jednomjesecnim prekidom bolovanja nakon sto sam rijesio apneu (kolovoz) ali je odlaskom na posao doslo do pogorsanja stanja te sam od devetog mjeseca opet na bolovanju ovaj put zbog ptsp-a, a kako jos uvijek nisam ostvario pravo na sto posto naknade place, jer nije ni podnesen zahtjev (u dogovoru s lijecnikom to ce biti napravljeno nakon ovih praznika). povezivanjem apnee i ptsp-a tj. da je apnea nastala kao sekundarna posljedica ptsp-a ostvario bih pravo na povrat i za ovaj prvio dio bolovanja.
  8. mada nije direktno pravni problem ali bih molio kolege koji su imali slicne probleme da mi napisu svoja iskustva, djelatni sam pripadnik mup-a od 03.1991.g. sve do ove godine nisam bio na duzim bolovanjima, u petom mjesecu ove godine tijekom pretraga za apneu dijagnosticiran mi je i PTSP. kod nasih lijecnika je uvrijezeno misljenje da je glavni uzrocnik apnee debljina i neke druge fizicke predispozicije ali ne i PTSP jer kod nas nije provedena nijedna studija o povezanosti te dvije bolesti. pregledavajuci malo americke forume i druge stranice vezane uz PTSD nasao sam masu stranica gdje oni direktno povezuju te dvije bolesti, tj. apneu kao sekundarnu posljedicu PTSP-a. zanima na koji nacin taj njihov stav dokazati i kod nas, ovo ne mislim samo na apneu vec i druge bolesti npr. kako je vec postavljeno i za dijabetes , kome se obratiti i na koji nacin. hvala i sve najbolje u novoj godini.
  9. neznam za drugdje ali u MUP-u dobivas od prvog dana bolovanja ako je ono otvoreno pod sifrom f43.1 barem su meni tako napomenuli jer sam prethodno bio pod drugom sifrom koja mi je naknadno promijenjena i receno mi je da nemam pravo traziti povrat za to razdoblje vec samo za ovaj dio pod sifrom za ptsp. mene jos muci sto od svih kolega koji su vec ostvarili to pravo cujem da je svaki od njih imao drukciji nacin na koji su to ostvarili tj. neki su morali imati barem jedno lijecenje, neki samo timski prikaz a par njih ni to vec samo su prilozili dokumentaciju od psihijatra (svojeg) i da im je odobreno.
  10. samo napravi ovo sto ti je veteran napisal, ja sam bio u slicnoj situaciji (i iz slicnih razloga) , naime kad sam bio doma vise dana bilo na slobodnim ili GO sve pet ali cim sam krenuo ponovno na posao glavobolje, problemi s spavanjem, stalna nervoza i prvo sam otisao do psihijatra te u dogovoru s njime na psihotest i razgovor sa psihologom i sad sam na bolovanju pa cu vidjeti kako dalje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija