Jump to content

lcresic

Korisnik
 • Broj objava

  43
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovanje, dali se može sklopiti Međuvlasnički između suvlasnika stanova ako zgrada nije etažirana ... --- dali se večina potpisanih u međuvlasničkom ugovoru ili bilo kojoj odluci suvlasnika broji na način da svi stanari stana moraju potpisati ili samo jedna osoba iz stana... Lp.
 2. Poštovani, iduće godine se mora kupiti novi prijemnik ili novi TV radi uvođenja DVB-T2 sustava kodiranja odnosno prijema . Pošto ne namjeravam ulaziti u nove troškove i kupovati nove prijemnike bez obzira kakvi bili ,dali mogu odjaviti pretplatu radi neposjedovanja RTV prijemnika ... Poštovana, dali se s obzirom na presudu Visokog upravnog suda Republike Hrvatske broj: Usoz-321/13-8 od 30. lipnja 2015. u kojoj se kaže; II. Ukida se u članku 3. točka 3.4. Odluke o načinu odjave prijamnika od 24. siječnja 2012. koja glasi: Zahtjev za odjavu Prijamnika podnosi se isključivo na službenom obrascu HRT-a koji je priložen Odluci i čini njen sastavni dio. Izjava ovjerena kod javnog bilježnika koja je sadržana u Zahtjevu za odjavu prijamnika sadrži izjavu Obveznika plaćanja mjesečne pristojbe: (I) da izjavu daje pod kaznenom i materijalnom odgovornošću, (II) da više nema u vlasništvu i/ili posjedu Prijamnik, (III) da dopušta ovlaštenoj osobi HRT-a svakodobno provođenje kontrole posjeda Prijamnika, (IV)) je upoznat s činjenicom da ga je u slučaju odbijanja, odnosno, onemogućavanja HRT-a u provođenju kontrole posjeda Prijamnika HRT ovlašten ponovno prijaviti za plaćanje mjesečne pristojbe. naime HRT i dalje propisuje da se odjava mora izvršiti putem službenog obrasca u koje se traže svekojake privole temeljem ;ODLUKE O KONTROLI PLAĆANJA MJESEČNE PRISTOJBE I NAČINU ODJAVE PRIJAMNIKA ... Lp.
 3. Poštovani, Bio sam žrtva napada po javnom redu i miru . Mup je bio podnositelj prekršajnog postupka po Zakonu o javnom redu i miru te je okrivljenik prekršajno kažnjen na sudu minimalno 200 Kn. Ja sam se žalio da visinu presude jer nisam bio od strane suda pozvan na sud kao svjedok ,te na visinu kazne . te nsam obavješten o postupku ,žalba mi je odbačena kao nedopuštena . Pitanje ,dali ja kao žrtva prekršaja moram plačati na odbačenu žalbu sudsku pristojbu i eventualnu žalbu VPSRH-e. Lp.
 4. Dali Policija ima pravo ili može napisati kaznu ili izreči upozorenje vozaču koji nije vlasnik vozila u slučaju da je na vozilo dograđeno odnosno npr, da je ugrađena instalacila za pogon na LPG , te nije u zakonskom roku izveden atest , ili mora izreći upozorenje ili kaznu vlasniku vozila , te koji članci to propisuju . Lp.
 5. Zanima me dali Grad ili Općina imaju pravo postaviti civila kao portira na ulazu u zgradu Grada ili Općine gdje se nalaze javne ustanove iz zdravstva i mirovinskog ,odnosno javne ustanove . te ta ista osoba bez ikakve identifikacije traži od posjetioca ili korisnika na ovid O.Iskaznicu i još zapisuje broj O.Iskaznice . Koliko vidim to je postala sve raširenija praksa Općinskih načelnika i Gratskih čelnika ,valjda u strahu zbog svojeg nedjelovanja u interesu građana te straha od nezadovoljih građana ili mještana . Molio bi vas mišljenje o pravnoj utemeljenosti za te poteze i postupke . dali uopće u našem zakonima postoji ta mogučnost osim za ovlaštene službene osobe kao što je Policija ili Carina. Lp.
 6. Poštovani, Prije godinu i pol dana sam dobio prekršajni nalog od Policije da sam parkirao na mjestu za invalide na parkiralištu LIDL-a , ali to mjesto i drugih deset nije bilo označeno horizontalnom signalicacijom odnosno prometnim znakom jer je bila do kraja izbljedjela , a vertikalni znak je bio udaljen 20 do 30 metara . žalio sam se na nalog i rješenje MUP-a . Sada sam dobio poziv od suda za prekršajni postupak ,i još da napomenem da sam slikao mjesto parkiranja istog dana kada sam dobio cedulju ispod brisača , te se na tim slikama jasno vidi da nema horizontalnih žutih crta kao niti znaka invalida u kolocima pa čak niti u tragovima . Dali je to dovoljna obrana na prekršajnom sudu te koji članci zakona o ZSCP-a i Prekršajnog zakona su na mojoj strani te se mogu pozvati na njih . Lp.
 7. Hrvatske vode su dopisom od mene zatražile OIB sa naznakom na Čl.61.Zakona o općem upravnom postupku . Isto su zatražile sa prjetnjom sankcija u iznosu 50% godišnje bruto plaće. Sa Hrvatskim vodama nisam u nikakvom upravnom postupku ,osim što uredno plačam račune . Čl.61 Zakona o općem upravnom postupku napominje da stranka mora biti u upravnom postupku da bi obavezno morala dostaviti OIB . molio bi pojašnjenje ... Lp.
 8. Poštovanje, Molio bi vas stručno pojašnjenje u svezi zahtjeva Komunalca d. za izmještanje vodomjera iz unutrašnjosti moje obiteljske kuće na otvorenu površinu ispred moje obiteljske kuće . Da pojasnim, naime Komunalac.d. vio u mojem mjestu uz pomoć sretstava iz EU fondova radi novi voddovod u odvodnu kanalizaciju . Kod moje obiteljske kuće moguće je samo staru cjev dovoda vode spojiti na novu cjev sa već postojećim vodomjerom i vodomjernim mjestom koji se nalazi u mojoj obiteljskoj kući odmah iza ulaznih vrata . Komunalac zahtjeva da se taj vodomjer izmjesti van kuće i kažu da je to neko nepisano pravilo . Stoga me zanima dali postoji koji zakon ili neki drugi pravni akt koj mene obavezuje da postupim po njihovom zahtjevu jer onda ću imati ja za održavanje od vodomjera do kuće za održavati 3 metra cijevi što je sada obveza komunalca . Molio bi vas što precizniji odgovor Hvala . Lp.
 9. Poštovanje, Molio bi vas stručno pojašnjenje u svezi zahtjeva Komunalca d. za izmještanje vodomjera iz unutrašnjosti moje obiteljske kuće na otvorenu površinu ispred moje obiteljske kuće . Da pojasnim, naime Komunalac.d. vio u mojem mjestu uz pomoć sretstava iz EU fondova radi novi voddovod u odvodnu kanalizaciju . Kod moje obiteljske kuće moguće je samo staru cjev dovoda vode spojiti na novu cjev sa već postojećim vodomjerom i vodomjernim mjestom koji se nalazi u mojoj obiteljskoj kući odmah iza ulaznih vrata . Komunalac zahtjeva da se taj vodomjer izmjesti van kuće i kažu da je to neko nepisano pravilo . Stoga me zanima dali postoji koji zakon ili neki drugi pravni akt koj mene obavezuje da postupim po njihovom zahtjevu jer onda ću imati ja za održavanje od vodomjera do kuće za održavati 3 metra cijevi što je sada obveza komunalca . Molio bi vas što precizniji odgovor Hvala . Lp.
 10. Poštovanje, Susjed ima sagrađenu kuću na mojoj međi odnosni na samoj međi sa prozorom koji gleda u moje dvorište . Ista kuća je sagrađane prije 1970. godine . Ja imam u svojem dvorištu hrast koij je udaljen od moje međe te susjedove kuće 60 cm te su njegove grane iznad krova susjedove kuće jedno cca 100 cm . susjed mi prijeti da će me tužiti jer su grane iznad njegova krova . Molio bi savjet s obzirom da da se susjedova kuća nalazi na samoj međi mojeg posjeda i kakva su moja prava i dali me susjed može tužiti i koje su moje mogučnosti ako do toga dođe ? Lj p.
 11. Poštovanje, molio bi mišljenje tj navođenje zakona kojim je propisano da dimnjačar tj Komunalno društvo nekog mjesta mora čistiti dimnjak i naplačivati pod obavezno čiščenje OGRIJEV DRVO . Da ne bi bilo zabune ja si sam čistim dimnjak redovitije nego dimnjačar ,ali me zanima dali moram obavezno plačati komunalnom društvu koje ima zaposleno dimnjačara čiščenje dimnjaka te dali je on obavezan čistiti dimnjak ako si ga čisti sam stanar. Lj.p
 12. Nije prvostepeni sud ništa zeznuo več se županijski sud poziva na čl.1100 Z. -a i na smanjenje sekundarnog straha tj odnos primarnog na sekundarni strah . Pa čekajte molim vas zašto onda sud u ovom slučaju prvostepeni angažira medicinskog viještaka kojega ja plačam kao oštečenik i onda županijski sud to poništava , odnosno valjda su suci stručniji od specijaliste medicinskog vještaka i mogu samo uvidom u žalbu odlučiti dali kome fali dio tjela ili ne ... ? !
 13. ne jer ga nije niti bilo , ali se poziva na čl.1100 Z.. , što mi nije logično jer čemu onda vještaci , specijalisti medici koji vještače na temelju pregleda i medicinske dokumentacije .
 14. Imao sam prometnu nezgodu te mi je nakon vještačenja donesena pravomočna presuda na općinskom sudu . Nakon istog osiguravajuća kuća tuženika se žalila županiskom sudu i isti je nakon dvije godine donio presudu i smanjio odštetni zahtjev za dvije trećine . Kako je to moguće kada je vještak na temelju medicinskih nalaza i mog pregleda odredio jedu odštetnu mjeru i kako se može sudac županiskog suda igrati doktora i dokidati nalaz istog za dvije trećine a ionako su odštetne svote male za takve velike zdravstvene posljedice . Molio bi pojašnjenje i šta da radim dalje .
×
×
 • Napravi novi...