Jump to content

7000

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Neke vrste obrta ne mogu početi s radom dok ne ishode licence od upravnih tijela. Pročitao sam ovdje da mogu otvoriti žiro obrta u banci prije početka rada, jasno mi je da prije početka ne smijem primati uplate i izdavati račune. Interesira me smijem li ja uplatiti pozajmicu obrtu i izvršiti plaćanje tih licenci s žiro računa obrta prije početka rada?
  2. Molio bih ako mi netko može pomoći, meni i još stotinjak ljudi. Naime, intesira me koja plaća ulazi u osnovicu za izračun otpremnine. Stečaj je nastupio 31.01., otakaz sam dobio 03.02. s otkazinim rokom do 03.03. Znam da se gleda 3 zadnje brutto plaće za osnovicu, no pitanje je ulazi li u obračun i plaća za veljaču koja je isplaćena nakon otvaranja stečaja 31.01. (to je plaća koju smo dobili od firma d.d. u stečaju)? Hvala na odgovorima i pomoći.
  3. Imam susjedu koja živi stan iznad mene i već godinama mi stalno praši tepihe (iako vidi otvoren prozor), tabanja po stanu (tako da imam dojam da su iznad mene konji a ne ljudi) u svako doba dana, pa čak i noći. Kada sam ju lijepo pitao , bezobrazno je odbrusila... E sad, interesira me koji su pravni koraci koje mogu poduzeti. Da li je moguće mi odvjetnik napiše opomenu pred tužbu i kolika je težina takvog akta? Za što je mogu tužiti, duševne boli (to je sad popularno ), ometanje posjeda bukom,?!? Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija