Jump to content

hatori

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. @miss lawyer - ja sam ti tu u poziciji da isto tražim informacije, tak da ti na žalost nemam što pametno reći. Pravnici trebaju dati odgovor na to pitanje. Ja se još nisam pomaknuo s mrtve točke, ali me zanima slijedeće: dakle, moj zaštićeni najmoprimac je napustio stan (otišao u dom). Ja ću pokretati tužbu za iseljenje zbog napuštanja stana u dužem trajanju od 6 mjeseci, ali bi mi trebao dokaz da je napustila stan. E sad, namjera mi je otići u nadležnu policijsku upravu i tamo reći da sam vlasnik stana sa zaštićenim najmoprimcem s kojim ne mogu stupiti u kontakt i da tražim pomoć od policije uz naravno inzistiranje da se moj zahtjev dokumentira. Kako Vam se to čini i da li taj potez ima smisla? unaprijed hvala.
  2. @felixx - ono sto je sigurno je da necakinja ima kljuc od stana i da je u nkega ulazila. U ovoj fazi ne znam dal mozda i zivi u stanu. Radio sam provjeru prek socijalnog da saznam u kojem je domu,ali bez uspjeha! @fanika - sve znam jer i ja placam kredu za stan,a prazan stan stoji! I ja sam sve skloniji 1.opciji, al me. zanima koje su potencijalne pravne situacije nakon sta udjem. u stan i promjenim bravu?
  3. u ugovoru o najmu je navedena samo ta gospođa i nitko drugi. SAmim time svatko tko je u stanu osim nje i mene kao vlasnika koristi ga neovlašteno. slažem se apsolutno s ovim djelom oko vlasništva! Htio bi izbjeći rješavanje ove situacije preko suda pogotovo na način da ja nju tužim za iseljenje jer će to trajati, stan će i dalje biti prazan, a ja ću dobiti slom živaca!
  4. Molim Vas za pomoć/savjet vezano uz slijedeću situaciju. Vlasnik sam stana u kojem već cca. 35 godina živi zaštićena najmoprimka. Radi se o starijoj gospođi, cca 85 godina, koja je prije 6 mjeseci napustila stan. Stan je napustila iz razloga što se prema navodima njezine nećakinje više ne može brinuti za sebe, te je iz stana otišla u dom. O napuštanju stana me nije obavjestila (niti usmeno, niti pismeno), a za činjenicu da je napustila stan sam saznao od susjede koja me je pozvala nakon što je u stanu pukla cijev za vodu i uzrokovala materijalnu štetu u poslovnom prostoru ispod stana). U stan me pustila (prvi puta nakon 30 godina) ženska osoba koja tvrdi da je nećakinja zaštićene najmoprimke, ali samo kako bih izvidio situaciju, a bez namjere da mi ključ stana preda. Obzirom da imam i pravni i financijski interes da uđem u stan (prije svega uvid u stanje, zatim ulaganje radi održavanja vrijednosti stana, te kasnije eventualne prodaje), molim Vas da mi savjetom pomognete pri odabiru opcija: 1. nasilno ući u vlastiti stan, promjeniti bravu, uz svjedoke napraviti popis zatečene imovine i javiti gđi. zaštićenoj najmoprimki da ukoliko izrazi želju za povratkom u stan nema nikakvih problema da se isto realizira 2. krenuti u neki pravni postupak s ciljem njezinog iseljenja obzirom da je iz stana izašla svojevoljno, a bez da je javila da stan napušta. Unaprijed hvala na vremenu i svim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija