Jump to content

hrga123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako: ako tužiš prvostupanjsko rješenje više nećeš dobijati invalidninu dok ti se slučaj ne riješi. Znam da je ona vrlo mala, ali svakako bi trebao pričekati da ti riješe trajno, vidjeti jesi li dobio 20 ili 30% pa onda tužiti. Ma tuži ih, brale, makar dobio i 40%!Da sam na tvome mjestu ja bih to tako uradio.
  2. Prema Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju: "članak 39. Osiguranik ima pravo na teret sredstava Zavoda ostvariti pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja iz članka 26. točke 1. do 5. i točke 9. ovoga Zakona po istoj dijagnozi bolesti u maksimalnom trajanju od tri godine bez prekida. Osiguranik iz stavka 1. ovoga članka ostvaruje pravo na naknadu plaće u visini utvrđenoj u skladu s ovim Zakonom i općim aktima Zavoda do isteka 18 mjeseci trajanja bolovanja, a nakon toga u iznosu 50% zadnje isplaćene naknade plaće na ime toga bolovanja. Odredbe stavka 2. ovoga članka u dijelu koji se odnosi na umanjenje naknade plaće na iznos 50% zadnje isplaćene naknade plaće ne odnose se na osiguranika koji je na bolovanju zbog liječenja zloćudnih bolesti, koji je na hemodijalizi ili peritonejskoj dijalizi te koji je na bolovanju u svezi s uzimanjem i presađivanjem dijelova ljudskog tijela." Znači li to da i HRVI koji se dugotrajno liječe zbog ranjavanja ili bolesti zadobivene u obrani suvereniteta RH nakon 18 mjeseci liječenja više nemaju pravo na 100% naknade - nego na polovicu tog iznosa? Ako dobro tumačim ovaj Zakon onda je to baš tako!!!
  3. Ja bio na LP nakon što mi je drugostepeno povjerenstvo ( vještak )napisao - nastavak liječenja. Produžili su mi bolovanje za 6 tjedana s uputom osobnom doktoru da me opet uputi na vještačenje. Navodno u zakonu više nema "nastavak liječenja". Dakle moram opet na vještačanje. Nemam pojma šta će dalje biti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija