Jump to content

232

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je 232 objavio

  1. 232

    Ispitivači

    kos...ne se opustiti i shvatiti olako, očito mu se malo više dana zalomi loše, jer sam čuo i doživio par loših iskustava, nekada ne vjeruješ da pusti, a nekada ne nevjeruješ da ne...tako da treba biti spreman ful jer moguće je pasti...u svakom slučaju sretno i neka mu je "taj" dan dobar! Presudu čita i komentira i ako je dobro ne napišeš pripremi se za usmeni to obraniti jer vraća i na pismeni dio ispita!
  2. ne se ubijati i gubiti vrijeme na ovrhu! osnovno naučiti: razlika ovrhe temeljem vjerodostojne isprave i ovršne isprave, kome ovršni prijedlog podnjeti, koji su pravni lijekovi(prigovor žalba, rokovi), postupak u parnici povodom prigovora pl-a na rješenje o ovrsi, tko odlučuje i kakve odluke, odgode ovršnog postupka...dok nije započela i to je otprilike to...skripta od 12 strana, jaimao od 14 je čak i previše....sretno!!!!
  3. Hvala...A ono što je stupilo na snagu iz novog zkpa: sve što se sazna tijekom istrage predstavlja tajnu, a što se tiče obnove postupka sada je moguće ponoviti kazneni postupak u odsutnosti okrivljenika.
  4. JA DANAS POLOŽIO PRAVOSUDNI I INFORMACIJA MOGA ISPITIVAČA GLEDE ISPITIVANJA NOVOG ZKP-a OD 01.01.2009. JE DA ĆE ISTI ISPITIVATI OD ROKA U RUJNU 2009. (novi sistem) I DA ĆE KANDIDATI KOJI ĆE TADA POČETI POLAGATI TREBATI ZNATI NOVI UZ STARI BUDUĆI ĆE IZMJENE NOVOG ZAKONA MALO TEŽE UBRZO ZAŽIVJETI U PRAKSI!!!!....SRETNO!
  5. prošao je 15. siječnja, jel prošao i pravosudni uspješno? rok od 15.6. do 15.07. je rok u lipnju za koji moraš prijaviti krajem travnja, dakle prerano....
  6. 232

    Rašo

    Vidim da su komentari za rašu više nego umirujući, mene zanima koliko pita presudu, inzistira li na detaljima? Jel ruši?
  7. malo sam u vremenskoj strci do subote, morao bi izvaditi materijale, preći i prisjetiti se pitanja po lekcijama, učeno po Klarić-Vedriš, jel kasno da to napravim za vikend? nije bed takav kako se čini!
  8. želio bi podijeliti svoje iskustvo sa kolegama koji će dijeliti isti komisiju jednoga dana...ja položio u 11. mjesecu.... KOS-nauči proces sa razumijevanjem svega što pita po pitanjima sa legalisa, dosta pita i sve pita, mislim da dosta tolerira i neznanje, ali količina ne smije prevagnuti dojam da vam stvar ipak ide DAMJANOVIĆ-divota prava, dama prava dorasla ispitivanju na pravosudnom ispitu u svakom smislu, pedagoškom pogotovo, navodi i dobro je treba slušati kada navodi, naravno ako zapinješ sam sa sobom, jer je lako uz nju doći do odgovora, logična i praktična u ispitivanju. Sječam se pitanja: tužba za poništaj d.d., ali uz nju i takav odgovor daš. Voli procjeniti jesi li učio po Klariću ili zakonu, kada te to pita ili shvati bez pitanja, prilagođava ispitivanje....izvorima... IVANIŠEVIĆ-već komentirano, sve 5. PALARIĆ-kratko i jasno, ali treba naučiti svaki detalj iz Ustava, i organizaciju, ne predetaljno, ali imati pojma o svemu jer sve pita MIKŠIĆ-naučiti nadležnost, stranke, zastupanje, prekid, obustava, odgoda, vrste presuda, pravni lijekovi detaljno, ovrha :razlikovati postupak temeljem vjerodostojne i ovršne isprave, obiteljsko najosnovnije o institutima, revizija u obiteljskom pravu-PAZITI IZMJENE! Ostavinski postupak-pravne lijekove objasniti Sretno, i zapamitite da nam nitko ne može napraviti veći stres od nas samih u našim glavama, nije ni taj ispit sav životni stres, i onaj tko radi i prođe većinu materije prolazi ako taj dan, tih par sati, uspije biti koncentriran, zato treba odspavati neposredno prije!!!
  9. 232

    Ispitivači

    Ako informacija stiže kasno, možda će dobro doći da umiri neku dušu u vremenu koje slijedi.... IVANIŠEVIĆ-prije svega iznimno ugodna, usmjerava na odgovor na način da ti stavlja riječi u usta, čini se, na primjeru (izdavanje građevinske dozvole ispita upravni postupak koji je stvarno jednostavan kada ona o njemu postavlja pitanja...Radno pravo-otazi ugovora o radu, djelovanje suda u slučaju otkaza, agencija za zapošljavanje, uglavnom pitanja koja su na legalisu već....ako ju dobiješ u komisiji ne bi trebao imati strah, naravno ukoliko si to gradio ovladao do jedne razine da razumiješ materiju i najznačajnije institute.Sretno!
  10. 232

    Ispitivači

    Molila bi da netko komentira ispitivača kaznenog procesa Marka Rašu? Imam kod njega ispit uskoro, je li puno pita presudu? nešto....hvala Je li netko odgovarao kod njega? Pita li puno pitanja?
  11. 232

    Molba za Ane

    molila bi za informacije o ispitivaču Raši?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija