Jump to content

marion56

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. znači da poglavarstvo općine određuje uvjete koji su na natječaju...?
  2. da li pročelnik u općini može biti netko sa višom stručnom spremom ili mora biti visoka? kopam po NN ali nemogu naći?
  3. hvala ti, pohvato sam znači može u jednom danu da oba ugovora nosim ili da sačekam malo, pošto nije žurba?
  4. evo otvaram novu temu, na savjet administratora. moj problem je: Brat ima zemlju između dvije ceste (ulice). Na jednoj ima svoju kuću, a meni bi prepisao pola zemlje tako da ja mogu graditi na drugoj polovici uz drugu cestu. Dali je to moguće i kako proći najjeftinije? NAPOMENA: zemljište je građevinsko i ima dovoljno m2 za obojicu, tj. za uvjete gradnje. DOBIO SAM ODGOVOR: Ako brat poklanja Vama, plaćate porez na promet nekretnina. Ako je jedan od roditelja još živ, porez možete izbjeći tako da brat pokloni ocu ili majci, a on ili ona odmah Vama. Za parcelaciju morate ishoditi Rješenje o uvjetima gradnje, što ionako trebate ako mislite graditi. SAD OPET PITAM:koliki je taj porez? kako se odeđuje? valjda nije prevelik? da, roditelji su živi, možda bi to bilo najjednostavnije i breže, samo nisam baš u tome pa neznam kakv je postupak, šta mi je raditi? brat bi trebao taj dio koji misli meni pokloniti dati njima, i oni meni...?
  5. koliki je taj porez? kako se odeđuje? valjda nije prevelik? da, roditelji su živi, možda bi to bilo najjednostavnije i breže, samo nisam baš u tome pa neznam kakv je postupak, šta mi je raditi? brat bi trebao taj dio koji misli meni pokloniti dati njima, i oni meni...?
  6. Da ne otvaram novi topic budem upitao ovdje. Nadam se da će neko znati odgovor na moje pitanje... Brat ima zemlju između dvije ceste (ulice). Na jednoj ima svoju kuću, a meni bi prepisao pola zemlje tako da ja mogu graditi na drugoj polovici uz drugu cestu. Dali je to moguće i kako proći najjeftinije? NAPOMENA: zemljište je građevinsko i ima dovoljno m2 za obojicu, tj. za uvjete gradnje. Hvala Vam
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija