Jump to content

Luther

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A, isto tako ni ovo iz drugog braka nije manje vrijedno od onih iz prvog, da bi se za njega izdvajalo manje nego za njih.
  2. Da, majka zna tko je otac, otac će priznati dijete kad se rodi, ali budući da je napustio majku djeteta za vrijeme trudnoće i ne namjerava živjeti u zajednici s njom i djetetom, ona želi da nosi njezino prezime, a otac je ucjenjuje time da želi da dijete nosi isključivo njegovo prezime ili bi mogao raditi probleme i komplikacije oko priznanja djeteta i uzdržavanja. Ponavljam, majka to ne želi jer je upravo u ovom slučaju to bolje za dijete što se tiče okoline i etiketiranja i zanima je da li je to moguće. Kako prezime može utjecati na ostvarenje prava spram drugog roditelja ukoliko ga on ionako prizna?
  3. Otac će priznati to dijete, ali majka ne želi da dijete nosi njegovo prezime, već njeno, s čime se dotični ne slaže, već zahtijeva da ukoliko ga već priznaje, dijete nosi njegovo prezime. Može li majka dati djetetu svoje prezime bez pristanak oca?
  4. Ukoliko je dijete rođeno u izvanbračnoj vezi, otac djeteta je napustio majku za vrijeme trudnoće i vratio se svojoj supruzi, ima li majka djeteta pravo dati djeteu prezime koje ona želi, ili i otac mora biti suglasan s time, i u drugom slučaju, da li ga može prisiliti da dijete nosi njegovo prezime ukoliko on traži svoja prava kao otac tog djeteta? Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija