Jump to content

Zagorac

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za savjet poštovanu gospodu koji znaju kako riješiti ovaj problem koji tišti mene i suprugu a neznamo kako ga riješiti! Naime, radi se o supruginom sinu koji je rastavljen i ima dvoje djece a kako je bio priženjen rastavom braka izgubio je i prebivalište. Kako nije imao više osobnih dokumenata moja supruga a njegova majka prijavila ga je na svoju adresu gdje i "ponekad " živi. Ponekad zato jer se nakon svega odao piću i neurednom životu, ne brine se o djeci, a radni odnos koji uspostavi svaku godinu jednom do dvaput mu traje oko dva do najviše tri mjeseca. Zbog takvoga načina života stalno radi i prekršaje pa od suca za prekršaje stalno dobiva kazne koje on redovno ne plača, a zbog čega če iči i u zatvor. No to još nije sve, uspio je prevariti sve telefonske kompanije i kod svake se zadužio po par tisuća kuna, podizao je nekoliko kredita koje uopće ne vrača, ai od renta cara je unajmio auto koji je nestao u BiH za što mu prijeti zatvor odnosno uvjetna kazna! Problem je u pljenidbi imovine koju posjedujemo moja supruga i ja pošto on nema ništa! Moje pitanje je: dali postoji mogućnost da ga odjavimo sa naše adrese i dali ćemo se time zaštiti od pljenidbe naše imovine i jeli uopće u skladu sa zakonom da nam plijene imovinu zbog svega navedenog????? Molim odgovor! Hvala.
  2. A zašto bi to bio ugovor na sreću?Ja sam sa suprugom uzdržavao stariju osobu za njezin imetak koji i nije bio velik(starija kućica i nešto zemlje),i mislim da smo pružili toj osobi sve kaj je bilo u našim mogućnostima i prema ugovorenim obavezama iz Ugovora o doživotnom uzdržavanju! Ali nismo znali kada će umrijeti, a nakon njezine smrti svi su joj bili rodbina i svi bi htjeli jedan dio "kolača", a dok je trebalo voditi je oko doktora, voditi brigu o njoj dan i noć i još mnogo toga s obzirom da je bila dijabetičar onda nitko "ama baš nitko nije" niti prstom maknuo!!!!!!!Osoba nije imala svoje djece, a da je imala valjda bi ta djeca još za života se adekvatno pobrinula za nju i nebi poslije preko suda tražila "pravicu" jer pravica se stiče brigom o roditelju za života a ne po njegovoj smrti!
  3. Za povrat reg.pločica prilikom odjave vozila(bilo zbog prijenosa vlasništva ili zbog dotrajalosti)netreba nikakva punomoć, treba samo formular Reg.List ispuniti i priložiti 20,00 kn državnog biljega.
  4. Ako niste zadovoljni poslom ili poslodavcem netreba Vam nikakav razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu, kojeg možete dati poslodavcu u usmenom ili pismenom obliku, a on je dužan otkaz ugovora o radu formulirati da je otkazan na Vaš zahtjev koji kao takav i Vi potpisujete! Inače poslodavci djelatnicima koji su u stalnom radnom odnosu(neodređeno) rado daju ovaj oblik otkaza ugovora jer onda prema djelatniku nemaju n ikakvih obaveza (otpremnina)?!!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija