Jump to content

LeX83

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Danas mi je policajac uručio obavijest o trajanju zabrane upravaljanja motornim vozilom. Nakon toga sam otišao Prekršajnom sucu kojem sam objasnio cijelu situaciju. Na temelju članka 297. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (»Narodne novine«, broj: 67/2008.) ministar unutarnjih poslova donio je pravilnik o evidentiranja i praćenja prekršaja u cestovnom prometu NN 156/08 u kojem članak 11 glasi: Sigurnosne mjere i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom evidentiraju se po izricanju i pravomoćnosti u evidenciju za svakog vozača i drugog sudionika u prometu na cesti. Također sam danas saznao da je mog prijatelja zaustavila i privela policija u tijeku zabrane upravljanja motornim vozilom, a riješenje je dobio samo od Prekršajnog suda, a ne i obavijest od policijske postaje koja vrši upis u evidenciju. Što nije zakon isti za sve u Hrvatskoj
  2. Prekršajni nalog je dobio od Policijske uprave,a a ne od Prekršajnog sada, pa mislim da bi u Policijskoj upravi koja je izdala prekršajni nalog trebao provjeriti način plaćanja.
  3. Rješenje je bilo pravomoćno 25.05.2009, znači da je nedavno prošlo 3 mjeseca koliko sam imao zabranu upravljanja vozilom. Imam saznanja da su mi upisana 3 kaznena boda koja su bila navedena u Rješenju od suda, ali ne i zabrana upravljanja. Nakon prekršaja kojeg sam napravio krajem 2008. godine, te su mi uzeli vozačku dozvolu koju sam ja nakon 2 tjedna preuzeo u policijskoj postaji, policija nije upisala da su mi vratili vozačku dozvolu. Nisam vozio 3 mjeseca koliko mi je tekla zabrana po rješenju od Prekšajnog suda, od policije nisam dobio nikakav poziv niti obavijest da imam zabranu upravljanja.
  4. Od kad počinje zabrana upravljanja motornim vozilom? Dobio sam Rješenje od Prekršajnog suda bez upute o pravnom lijeku (pravomoćno je s danom izdavanja).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija