Jump to content

theluzer

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trazim odvjetnika koji bi se upustio u postupak smanjivanja alimentacije koja mi je sa 4000 kn povečana na 5000 i nakon žalbe potvrđena. Sud je izračunao po čl 231 i 232 obiteljskog zakona da mlt 12 i 13 god trebaju 3500 kn mjesečno svaki, te da od toga otac mora plaćati 5000.
  2. Hvala Gringo, ali ostaje pitanje koje sam postavio Bovu: Žalio sam se županijskom sudu kako je pisalo i u rješenju kome se mogu žaliti. Još čekam odgovor. Dali da se žalim i na adresu koju ste naveli. Ako da dali da čekam odgovor županijskog ili ne_ Unaprijed zahvalan.
  3. Ova zadnja recenica je vrlo utješna Onda mozda nesto i uspijes rjesiti... Sa naglaskom na možda.
  4. Hvala Bovu. Žalio sam se županijskom sudu kako je pisalo i u rješenju kome se mogu žaliti. Još čekam odgovor. Dali da se žalim i na adresu koju ste naveli. Ako da dali da čekam odgovor županijskog ili ne_ Unaprijed zahvalan.
  5. Hvala zzz_zzz. Žalio sam se. Ali kad se muško žali onda sve to puno sporije ide. Žalio sam se i što uplatnice djeci za školske aktivnosti nisu obračunati kao moja uplata alimentacije. Žalio sam se i što uplate za prehranu u školi nisu priznate. Pa čak ni tri dodatne uplate na žiro bivše nisu obračunate. ......
  6. Zahvaljujem Canis. Evo jednog vrlo konkretnog pitanja. Na raspravi sam se žalio da nebi trebao plaćati alimentaciju za jedan ljetni mjesec, kada su djeca cijeli mjesec samnom na moru (u ranije spomenutom apartmanu). Sutkinja je pitala bivšu dali stvarno misli da ja trebam plaćati alimentaciju taj mjesec, njen odgovor je bio da. Sudkinja je presudila u njenu korist?!
  7. Da imam kuću i apartmančić na moru. Valjda trebam nekaj prodati. Daa.. piše i da je majka kupila par tenisica jednom djetetu za sportske aktivnosti. Piše i da treba plačati članarinu u klubu. Sam kaj članarinu plaćam ja. I nisam nabrojao koliko sam tenisica ja kupio. To piše u obrazložrnju.
  8. Zakon je rekao da je majka glupa jer je sa 4000kn trazila samo 5000. Standard mi se nije poboljšao 25%. Naprotiv.
  9. Newbie, uz dužno poštovanje Vama i ljubavi prema vlastitoj djeci, vrlo je upitno dali je djeci od 11 i 12 god potrebno 233,33 kn dnevno?? Da imam 100.000 mjesečnu plaću, koliko bi im onda bilo potrebno?? Govorim o nekim "realnostima".
  10. Žalio se. Odbijeno. Platiti dug nastao od rješenja prvostupanjskog suda u roku od 15 dana sa zateznim kamatama.
  11. Evo sve se već vidi u naslovu. One spike od 17-22% u odnosu na prosječnu rvatsku plaću, eni su vrlo strane. Ako je prosječna plaća u rvata cca 5000 kn, kako to da po tome onda moja djeca trebaju za svoje potrebe 70% prosječne plaće svaki
  12. Evo ja naprimjer imam rješenje na 4.000,00 kn za djecu 13 i 14 god. sa plaćom od 5.890,00 kn. Na to se žalim i već 2 god ništa. Bivša je sudski tražila povečanje na 5.000,00 i dobila spor. Plaća 5890 a alimentacija 5000. Ha?? Obrazloženje suda: 1 djeci treba mjesečno 7000 a otac će davati 5000. Sorry, zaboravih reči da je njena plaća 7350 kn 2 otac može plaćati toliko jer ima kuću i apartman od 30m2 na moru (valjda nekaj od toga moram prodati) Moje pitanje je: ako je minimalan iznos za dvoje djece cca. 20% prosječne plaće u Hrvatskoj po djetetu, kako sutkinja može odrediti da je za dvoje djece mjesečno potrebno 7000kn??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija