Jump to content

OsamaBinMladen

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem puno na izdvojenom vremenu i odgovoru. Da pokušam sada još jednom sve posložiti jer mi je ovo totalna zbunjola, pogotovo gdje gladati da li je ovaj dio što bi mogao biti u zastari stekao pravomoćnost i ovršnost nakon 10 god. Znači od financijske agencije sam dobio obavijest o zahtjevu za izravnu naplatu u kojem se pozivaju na ovršnu nagodbu suda poslovnog broja POVRV-161/11-2. POVRV-161/11-2 je zapisnik sa sudske nagodbe od 7.svibnja 2013.god. u kojoj se nalazi dio na koji ste mi ukazali da bi mogao biti u zastari a odnosi se na zatezne kamate na javnobilježnički trošak koje teku od 10.ožujka 2011.god. i zatezne kamate na iznos glavnice koje teku od 2.prosinca 2010. god. do isplate. Ovaj dio mi je također nepoznanica: Na što u ovom konkretnom slučaju trebam obratiti pažnju da bih imao ovu informaciju?
  2. Hvala @mvl na odgovoru. S obzirom da na nikakvoj nagodbi dana 16.11.2020. god. nisam bio, a oni se pozivaju upravo na nagodbu toga datuma, zanima me da li je moguće da ovrhovoditelj može sam ishoditi ovršnu nagodbu ili je za to ipak potrebno da budu prisutne obe stranke? Također, u obrazloženju je naveden rok od 60 dana u kojem sud eventualno može donijeti rješenje o odgodi izdavanja naloga bankama, što se u ovom slučaju ne poštuje jer sam isti dan od Raiffeinsen banke primio obavijest o zapljeni sredstava na računu. Znači nikakav rok nije ispoštovan, pa me također zanima ima li svrhe na to pisati kakav prigovor i kome?
  3. Pozdrav, Danas 25.4.2022. god. zaprimio sam od Financijske agencije zahtjev za izravnu naplatu novčane tražbine na temelju ovršne nagodbe suda od 16.11.2020. god. Na nikakvoj nagodbi te godine nisam bio prisutan te me zanima da li je moguće da ovrhovoditelj može sam ishoditi ovršnu nagodbu? Na zahtjevu je dopisano, kao što se može vidjeti na priloženoj slici da je ovršna nagodba bila i 11.3.2014. god. na kojoj sam bio prisutan. S obzirom da je to bilo 2014. godine, da li se mogu pozvati na zastaru? Zahvaljujem unaprijed na savjetu.
  4. Hvala na odgovoru. Potrošenu električnu energiju već plaćam (kao i svi, uostalom), i to nije sporno, no "Naknada za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora" nema nikakve veze sa mojom potrošnjom el. energije. Ovdje pokušavaju naplatiti nekakvu nepostojeću uslugu.
  5. Pozdrav, zanima me da li je ovaj novi HEP namet obvezan za plaćati. Ne radi se o zanemarivom iznosu a koliko sam primjetio iz mjeseca u mjesec je sve veći (na prošlom računu iznos je bio 12,15 kn).
  6. Pozdrav. Primio sam dopis Trgovačkog suda od 3.12.2014. na kojemu piše "ovršni postupak". U "dopisu" stoji: "U ovršnoj stvari ovrhovoditelja Pivovara d.d. Osijek, protiv ovršenika ... radi 9.086,36 kn, određena je ovrha na plaći ovršenika rješenjem ovog suda ... od 7. siječnja 2003. godine. Pozivate se da u roku od 15 dana izvijestite ovaj sud o provedbi ovrhe određene po rješenju poslovni broj ... od 7. siječnja 2003. godine, te o eventualnim smetnjama provedbi ovrhe." Dug je nastao u periodu od 2001 do 2002 godine. Obrt sam zatvorio 2008 godine i iste godine otišao u invalidsku mirovinu. Od 2003 godine kada je određena ovrha, Pivovara d.d. Osijek nije uspjela naplatiti svoja potraživanja a s obzirom da je od određivanja ovrhe prošlo gotovo 11 godina a od zatvaranja obrta 6 godina zanima me da li u ovakvim slučajevima postoji zastara i konkretno u mom slučaju da li se mogu pozvati na nju? Hvala unaprijed na odgovoru.
  7. Ustrajat ću u ovome, to je ziher samo me zanima da li ima netko ko je na ovaj način već došao do rezultata?!
  8. Hvala na podršci i na savjetu, no u postu sam zaboravio napomenuti da zahtjev za ostvarivanje statusa HRVI nisam podneo u tzv. propisanom roku budući da sam se liječiti počeo krajem 2007 god. tako da pretpostavljam da ne mogu pristupiti prvostupanjskoj komisiji jer odbijenicu sam dobio već u samom startu u uredu za branitelje (mislim da se tako zove).
  9. Pozz. Novi sam ovdje na forumu i imam jedno pitanje koje vjerujem zanima još mnoge branitelje. Hrvatski branitelj sam u vojnoj invalidskoj mirovini. U ratu sam bio od 6 mj.1991 pa sve do kraja i nakon toga ostao raditi u MUP-u sve do 2001 god. Tijekom rata pripadnik Specijalne policije. Početkom 2007 god. na nagovor kolega i supruge zatražio sam liječničku pomoć te mi je u vrlo kratkom roku dijagnosticiran PTSP. U međuvremenu sam u nekoliko navrata ležao u KBC Dubrava na odjelu psihijatrije. I da ne duljim u daljnjem postupku sam ostvario pravo i otišao u invalidsku mirovinu (opća nesposobnost za rad) sa zvanjem Policajac specijalac bez dodatnih počasnih činova budući da nemam status HRVI. E sada, mene zanima postoji li ovdje netko tko je u istoj ili sličnoj situaciji kao i ja a da je išao na ostvarenje statusa HRVI sudskim putem, odnosno tužbom na upravni sud i kakvi su bili rezultati. Pitam to zato što namjeravam ako nikako drugačije onda tim putem pokušati ostvariti status HRVI. Napominjem da to ne radim zbog novca nego zato što se osjećam zakinutim za svoja prava a proveo sam u ratu maksimalan period (1991-1996) kao i drugi branitelji koji su ostvarili svoja prava i imaju status HRVI, počasne činove i sl. Svaka informacija i prijedlog su dobrodošli. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija