Jump to content

Petra83

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovoru! dat ću si truda pa otići do policije da vidim o čemu se radi (valjda mi smiju pokazati dokumentaciju, fotografije ili što već imaju?), telefonski su nam rekli da je to kazna za parking u zagrebu...
  2. Situacija je slična, da ne otvaram novu temu. Dobivamo rješenje o povratu poreza gdje piše da će se isti isplatiti nakon što se podmiri dugovanje od 110kn MUP-u. Bla bla, ispada da je to kazna za parking u ZG-u. Sad ću zvučati kao svaki drugi čovjek koji je dobio kaznu ali, nemam pojma otkad je ta kazna, gdje je bila ta kazna ni zašto? Na autu nikad ničega nije bilo, ni uplatnice ni obavijesti. Zar policija ima pravo šetati po gradu i zapisivati registracije i slati kazne bez ikakve obavijesti i sl.? Naravno iznos je naplaćen...Nije stvar u 110kn, ljudi i veće kazne plaćaju ali je stvar zdravog razuma. Jednog dana mi po tome mogu reći da imam 1000kn kazne za parkiranje...
  3. Upravo tako, njega su teretili kao nasljednika. No, kao što sam već napomenula, njega nije bilo niti je to onda vidio budući da je bio u domu. I ta nekakva presuda je donesena 2006. godine. Naravno početna cifra je uvećana za kamate, troškove itd. Dakle, po svemu sudeći zastara je nastupila... Imam samo još jedno pitanje. Treba li on ikako reagirati na ta dva pisma? Hvala na odgovoru i pomoći!
  4. Pozdrav! Pokušat ću biti kratka i jasna. Moj dečko je neki dan primio dva pisma od 2 odvjetnika na kućnu adresu. Radi se o dugovima njegovih roditelja (koji su preminuli) i dugovima njegovog brata (također preminuo). Što se tiče roditelja radi se o dugu za telefon iz 2002. godine. Onda je taj dug bio 300 kn, danas je to 1000kn. Moj dečko to prvi put vidi jer je on onda imao 16 godina i bio je smješten u dom jer je ostao sam. U pismu od odvjetnika jasno stoji da su onda teretili njega, a kako njega nije bilo to je otišlo na sud (bez njega) i 2006. godine donesena presuda da on to mora platiti. Danas mu stiže poziv za "dobrovoljnu otplatu" tih 1000kn. Što se tiče brata dug je vezan uz jednog mobilnog operatera na 1300kn iz 2008. godine. Kao što sam napisala, brata također više nema. Jel postoji ikakav način da se on toga riješi? Postoji li nekakva mogućnost zastare ili barem žalba s obzirom na to da je postupak vođen bez njega i da je on terećen kao maloljetnik koji nije imao pojma o tom dugu? Roditelji su mu preminuli, a on je smješten u dom, kako bi znao za dugove ili bilo što drugo! Hvala na odgovoru!
  5. Da ne otvoram temu samo za to, a i unaprijed isprike ako odgovor postoji. Neću prepričavati cijeli slučaj, ali dobila sam presudu i pravomoćna je već mjesec dana. Zanima me sljedeće, otkada teče zabrana upravljanja vozilom? Od dana pravomoćnosti presude ili tek kad policija pošalje obavijest da se donese vozačka i upiše zabranu (što može trajati mjesecima dok pošalju)? Svugdje piše drugačije, svatko kaže drugačije. Policajac kaže jedno, službenik drugo, a u zakonu ne postoji ništa konkretno o tome koliko sam vidjela. Da ne bi ispalo da vozim, a ne smijem voziti ili da ne vozim a zapravo smijem. Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija