Jump to content

kriza

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zanima me nakon vještačenja u područnoj službi(procjena radne sposobnosti)vještak šalje dalje u Zg kod Dr Taborskog i kad on da svoju ocjenu koja je dalje procedura,dali iz Zg dobivam rješenje šta je odlučeno ili iz Zg oni šalju opet u područnu službu pa mi moja područna šalje rješenje i dali odmah u rješenju bude izračun mirovine ili se to radi naknadno,pošto sam u radnom odnosu(kod privatnika)na bolovanju kad radni odnos prestaje i jel imam pravo na kakvu otpremninu zbog opće nesposobnosti,zadnjih 9g.radim kod istog poslodavca!!! pozdrav i zahvaljujem!!!
  2. ja kad sam bio kod vještaka nije mi rekao koji omjer je predložio za Zg,ali mi je rekao da ću kroz desetak dana dobiti obavijest poštom,tako je i bilo otprilike za sedam dana mi je od hzzmo došla poštom obavijest o omjeru koji je vještak predložio na kojem je pisalo da ide dalje za Zg na drugostupanjsko i kad oni potvrde ili (smanje,povećaju)navedeni omjer tad stiže rješenje!!!
  3. pozdrav Kompi smatram da je njegovo viđenje realnije i podržavam ga,svatko od nas ima svoju osobnu situaciju koju je prolazio kroz rat i nijedna nije ista,a čini mi se da svak zastupa svoje kao najispravnije!!!
  4. vjerovatno je Desireblom mislija reći da se prijavija sam dragovoljno kao maloljetnik,a po vremenu nevjerujem da ima priznat status dragovoljca!!!
  5. trebali bi kroz otprilike 7do10 dana dobiti poštom na adresu obavijest od istog vještačenja hzmo o tome kako ste prošli s tim da je to samo obavijest koja ide dalje u Zg na drugostupanjsko do tada može proći par mjeseci i kad vam se vrati od njih to će biti konačno. . . Sretno!!!
  6. za cigo 1: za tvoju informaciju i druge "poput tebe" bolovanje ne traje 3 mjeseca nego puno duže, a za sve to vrijeme ja primam 950 kn plaće, jer sam prijavljen na minimalac. A prije toga sam radio u takvoj firmi kakvu spominješ kao "škver" koja je propala, a ja ostao na ulici bez posla i ikakve otpremnine (jer su mi svka tri miseca produživali ugovor, pa nisam bio za stalno). 9.godina se ljećim od kralježnice i hvalim Boga da me itko želi držati u firmi tako bolesnoga, živim kao podstanar sa ženom i malim djetetom, žena svako malo ostaje bez posla pa se razbacivamo sa mojih 950 kn i ne znamo šta ćemo od objesti kad primim 300 kn Božićnice. Tebi je sigurno teže financijski i zdravstveno pa vjerovatno premalih "primjer 5500 kn plaće" šta vam je prosjek gospodi iz velegrada, pa si bjesan što ja tražim doist mizeriju od još jedne plaće (minimalac). Hvala na plemenitom odgovoru, svima takvima kao tebi želim da prožive mojih mjesec dana!! Od srca!!! p.s. na ovaj portal sam se javio radi pravnog savjeta, mislio sam da će se javiti "ljudi" koji se razumiju u ovakve slućajeve, nisam se došao prepucavati, a vidim da je tu samo "cigo", a od takvih koji se izrugivaju sa ljudskim nevoljama savjeti mi nisu potrebni. Pozdrav iz Dalmacije! A ti "cigo" vjerovatno bi te i u romskoj zajednici zvali cigo koliko si pametan i bistar!
  7. zaposlen u firmi d.. u vlasništvu grada,na dugotrajnom bolovanju,zanima me dali imam pravo na kakvu naknadu s obzirom na trajanje bolovanja(preko 3mj)i ako da kome se obratiti,2003.g.sam isto bija na bolovanju duže od 3mj.i dobio sam od poslodavca naknadu otprilike jedna plaća(nisam ništa tražio sami su mi isplatili)a tada je bio drugi direktor.dolaskom novog direktora u firmi se i nadalje isplaćuju božićnice,regres pošto nisam još dobio nikakvu naknadu za bolovanje duže od 3mj zanima me dali imam pravo i kome se obratiti,drugo pitanje;u istoj firmi zaposlen zadnjih 9g.prilikom odlaska u invalidsku mirovinu(opća nesposobnost)dali se ima pravo na kakvu otpremninu.
  8. molio bih otprilike kolika bi mirovina bila za sljedeće: opća nesposobnost, hrvi 20%, vojnik, 50%rat-50%civ, 10g.staža
  9. hvala na odgovorima,u dnevnoj sam čuja sto verzija raspleta,neki kažu da je možda moguće ako slučajno neko pozna koga na hzmo da može prije nego dođe poštom da se vidi u predmet jeli je vještak šta predložio i točno što za Zg.pa me zanima ako se pozna nekog u hzmo npr.nekog referenta pošto smo manja sredina jel moguće da se vidi prije rješenja poštom jeli je vještak šta predložija i što konkretno. . .prvi put kad sam bija koliko god mi je bilo teško što sam odbiven toliko mi je bilo lakše jel mi je odmah reka da nisam proša i da nastavim lječenje i dalje,tako da sam odma zna na čemu sam!!! a sad tisuće misli po glavi!!! poz svima!
  10. hvala na odgovorima,nadam se da nije ovako kako je "planina" napisa,jer je vještak ispred mene ponovo pregledava sve papire i gledao jel je među njima sve i ratni put,jer je rekao ako nešto fali da će iz zagreba vratiti i tražiti dopunu a da onda gubim puno vremena da se može odužiti,a uz to me poslao na medicinu rada da mi skinu kategorije jer sam po profesiji profesionalni vozač,šta su mi ovi i skinuli za trajno iako u firmi radim sasvim drugi posao,mislim da bi bilo malo neljudski da me vještak pošalje na medicinu r, skinu mi kategorije i onda da sve te papire nešalje niti u zagreb na vojno kako je rekao,šta bi trebao ići pješke po doktorima i na posao jer su kategorije skinute a ovamo na drugu stranu sam sposoban za posao,dijagnoze su mi f43.1chr,f62.0,hrvi 20%,lječenje od 1999.g.više od 100 dana,borbeni sektor,12g.staža,38g.starosti.
  11. pozdrav,jel moguće da nitko nije prolazio sličan put,molio bih iskusnije znalce s foruma da mi bar oni pokušaju odgovoriti. . . bilo bi mi puno lakše kad bi makar donekle znao o čemu se radi!!! unaprijed zahvaljujem!
  12. bio po drugi put kod područnog vještaka u hzmo,prvi put 3.mj.odbiven,invalidnost ne postoji,prije par dana opet izlazim drugi put,pošto sam stalno na bolovanju,u radnom odnosu sam, firma,dr, napravila obradu za iku,sve nalaze poslao na hzmo,imam status hrvi 20%,kad sam došao kod vještaka pošto je vidio da sam po profesiji vozač poslao me odmah na medicinu rada da mi skinu profesionalne kategorije,to obavio i donio mu papire,on kaže sad je sve u redu da sad papiri idu na vojno u zagreb i da će mi poštom doći kroz mjesec dana,e sad meni nije ništa jasno,na bolovanju sam na komisiju za bolovanje idem 20.11.do tad mi je produženo,koji je sad moj status i što sad,kad sam bio prije 7mj.kod tog vještaka odmah mi je rekao da za sad invalidnost ne postoji da se dalje lječim i to mi je za par dana došlo poštom i nije išlo u zagreb,pa me zanima što sad jel taj područni vještak napiše kakav prijedlog za mirovinu ili se sve to odlučuje u zagrebu na vojnom,neznam šta sad očekivati ,jer prošli put mi je odmah rečeno da nepostoji invalidnost i nije nigdi išlo u zagreb,šta to sad znači!!!
  13. neznam više ni sam šta da kažem,niti imam više snage,ovih zadnjih dana mi se stanje skroz pogoršalo radi njihovog šaltanja...sad kod dr.opće prakse,sad kod psihijatra,sad na hzzo a nigdje konkretnog rješenja ni pomoći...igraju samnom ping pong,kao da sam ja najzdravija osoba na svijetu,a sljedeći put kad budem iša na komisiju ući ću unutra četveronoške kao vuk s planine i zavijati pa da vidim šta ća mi onda reći,jer ako ideš kao čovjek kome je potrebna pomoć i lječenje a oni to ne uvažavaju,možda će imati više milosti za životinje...pozdrav svima i nadam se da će na komisijama neće više dolaziti do ovakvih ponižavajućih odluka.
  14. Prvo sam otiša kod njihove direktorice da mi objasni takvu nerazumnu odluku komisije i da mi kaže koja su moja prava,ali nje nije bilo u kancelariji pa sam čekao sat vremena ippred zgrade nije dolazila,pa sam otišao kod svoje doktorice opće prakse kojoj sam onako čitav uzrujan i izbezumljen ispričao šta je bilo na komisiji i ona nije mogla vjerovati bila je zaprepaštena,pitao sam je jel imam pravo na žalbu ili bilo šta drugo na šta mi je ona rekla dami to neće ništa pomoći jer se žalim ponovo na istu kuću i da mi netreba uopće govoriti kako bi završila moja žalba,rekla mi je da jedino mogu faksirati svoj zadnji nalaz od psihijatra i papir kad sam naručen u dnevnu bolnicu na ministarstvo zdravstva kod ministra Milinovića i rješenje HRVI da oni gore vide kakve oni ljude vraćaju na posao,jer je i sam ministar izjavio da ljudi koji su stvarno bolesni neće imati nikakvih problema,a ja sad vidim na svojoj grbači da je jadno svima nama i da sa ovakvim postupcima samo pogoršavaju naša ionako nikakva stanja,hvala svima na odgovorima,pozdrav...
  15. Ako netko može odgovoriti,imam status HRVI,dijagnoza PTSP,od 2001.g.odlazim psihijatru povremeno do 2005.g.od tada redovito odlazim na kontrole svaki mjesec.Pošto sam u radnom odnosu nisam koristio bolovanje dokle god sam izdržao,prije 2mj.otvaram bolovanje jer mi se stanje pogoršalo jer nisam bio u stanju obnašati radne obveze,moj psihijatar mi je pošto se dugo lječim savjetovao obradu IK,doktorica opće prakse mi je obradila sve papire za procjenu radne sposobnosti,sve to predajem u HZZO,nakon par dana me pozivaju i kažu da zasad nemam nikakvu invalidnost,da sam tek 2mj. na bolovanju i da nastavim lječenje.Nakon deset dana odlazim na drugu komisiju onu za bolovanje,koja mi je zakazana na taj datum,s novim nalazom od psihijatra star 3 dana iz kojeg se vidi pogoršanje stanja i radno nesposoban uz to preporuka za dnevnu bolnicu zakazano na prvi slobodan termin.Komisija me vraća na posao,bez obzira na preporuku moje doktorice opće prakse za daljnjim bolovanjem,nalazom psihijatra i papira iz kojeg je vidljivo kad sam naručen u dnevnu bolnicu.Šta dalje kome da se obratim,na poslu nemogu funkcionirati to će vidit i poslodavac,a komisija mi zaključi bolovanje znači da sam zdrav,znači po tome mogu jedino očekivati otkaz,šta drugo ako sam poslan na posao kao sposoban a ja na poslu zbog svog zdravstvenog stanja nemogu ispunjavati svoje obaveze.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija