Jump to content

pepelepju

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani kolege koji redovito posjećujete legalis! Baš mi je drago da svi imate SVA PITANJA ZA PRAVOSUDNI ISPIT i još ktome se na sva usta hvalite o tome. Međutim, zar vam nije palo na pamet da većina ispitivača posjećuje ovu stranicu i čita što se piše po forumima!?!?! Malo diskrecije ekipa, eventualno PM, Facebook i slično! To je moje mišljenje, ako netko misli drugačije neka slobodno kaže! Držite se svi i učite!
  2. Ako itko još ima snage ili volje da malo iskomentira... ... ako se ne varam, odnosno ako se još sjećam matematike... Da bi se udovoljilo kriterijima za prolaz na pismenom mora se iz svake presude (radnje) imati najmanje 6 bodova. Dakle kaznena presuda 6 bodova građanska presuda 6 bodova Upr./Rad./Trg. presuda 6 bodova UKUPNO PISMENI: 18 bodova Također, da bi se udovoljilo kriterijima za prolaz na usmenom, kandidat mora imati također najmanje 5 bodova (u svrhu primjera ajmo fingirati 6 bodova za usmeni) odnosno građansko i trgovačko pravo,6 bodova građansko postupovno i obiteljsko pravo,6 bodova kazneno i kazneno postupovno pravo,6 bodova radno i upravno pravo,6 bodova ustavno uređenje, osnove sustava Europske unije te organizacija pravosuđa, 6 bodova UKUPNO USMENI: 30 BODOVA UKUPAN BROJ BODOVA "SRETNIKA/CE" KOJI JE POLOŽIO/LA SVAKU POJEDINU ETAPU PRAVOSUDNOG ISPITA . . . 48 BODOVA KRAJNJI REZULTAT: P A D ! ! ! ! ! ! Zašto? Zato što je minimalan broj bodova za prolazak ispita 56 bodova. Članak 29. (1) Predsjednik Ispitnog povjerenstva bez provedbe usmenog dijela ispita utvrđuje da pravosudni ispit nije položen: 1. ako kandidat u pisanom dijelu ispita nije ostvario uvjete iz članka 25. stavka 3. ovoga Zakona ili odustane od započetog pisanog ispita bez opravdanog razloga, 2. ako kandidat ne pristupi polaganju usmenog dijela pravosudnog ispita bez opravdanog razloga. (2) Ako kandidat bez opravdanog razloga napusti polaganje usmenog dijela pravosudnog ispita, smatra se da pravosudni ispit nije položio. (3) Ako je kandidat iz pojedine grupe predmeta na usmenom ispitu dobio manje od 5 bodova, smatra se da nije položio ispit. (4) Kandidat koji je ostvario manje od 56 bodova nije položio ispit. Članak 25. (3) Bodovanje pisanih radnji provodi se prije usmenog ispita. Kandidat mora iz građanske i kaznene presude ostvariti najmanje po šest bodova da bi ostvario pravo na pristupanje usmenom dijelu pravosudnog ispita. Pa sad, što više reći?? Smijat? Plakat?
  3. Evo kolega, ja isto izlazim u prosincu i prijavio sam seminar. Mislim da će biti od koristi iako je tajming malo nezgodan, i to stoga što je navedeno da će biti radionice na kojima će se pisati kaznene i građanske presude, a kako smo svi vidjeli na roku u listopadu su nas blago rečeno desetkovali. Od kolega koji su prisustvovali na ranijim seminarima čuo sam da su predavanja iscrpljujuća, ali nadasve korisna. Eto to je moje mišljenje, ako tko ima kakvih drugačijih razmišljanja neka se izjasni. POZDRAV SVIM KOLEGICAMA I KOLEGAMA U (M)UČIONICAMA DILJEM HRVATSKE!!! Svi smo mi prvi mačići i u istoj smo vreći! Miiijjjauuu!
  4. Ja sam zvao komoru prije 10ak dana i jedna poprilično neupućena gospođa mi je rekla da još ništa ne znaju, ali da će seminar biti u listopadu ili studenom kao i svake godine (prava informacija nema što). Dobiti ćeš dopis komore na adresu ureda u kojoj će pisati do kada trebaš prijaviti i kada će točno biti održan seminar. Seminar ne ukljućuje slušanje, mora se posebno prijaviti, i to koliko sam upućen putem e-maila. Što se tiće koristi moslim da je dobro prisustvovati, pogotovo zbog novog pravilnika i načina ispitivanja (treći predmet, kartice s ispitnim pitanjima i sl.). Putne troškove i smještaj snosi komora. Ja ću ići da vidim iz prve ruke. Eto nadam se da sam ti pomogao.
  5. skripta za EU link http://www.pravosudje.hr/default.asp?gl=200907310000003 sretno
  6. Molim vas da li i meni netko može poslati navedeni materijal na pericaivan@yahoo.com Unaprijed zahvaljujem.
  7. Alo ekipa, ima li tko kakvih novih saznanja u vezi novog pravosudnog?? Bilo je spomena da će biti odgođena primjena do kraja ove godine. Unaprijed zahvaljujem na informaciji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija