Jump to content

tepih

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ej ljudi, dajte mi savjet. Jel opasno djelit imovinu nekakvim samostalno sastavljenim sporazumom ovjerenim kod JB. Bojim se da bi mi tako ostali mozda neki nesredjeni elementi zbog kojih bi me netko kasnije tlacio. Kolko kosta da nas sporazum jos prekontrolira i odvjetnik? Onak, otprilike I jos jedno pitanje, iako mislim da je vec odgovoreno ovjde, ako se sluzbeno razvedem 1.1. 2008. a jos 1.1.2007. smo odlucili razici se i krenuli u postupak, dal je imovina steknuta od 1.1.2007 do 1.1.2008. bracna stecevina? Hvala!
  2. stan na trzistu vrijedi 100K EURa Otplacuje se kreditom koji je jos 40K EURa. Sve je steceno u braku. Nakon razvoda, kako se dijeli imovina tj. da li je ispravno ako se stan proda za recimo 100k EURa: 40K banci za zatvaranje kredita, a ostatak od 60K pola pola? ili svakome 50K, onaj tko je imao kredit na sebe je "popusio"? sto ako je jedna strana protiv prodaje tj izjavljuje : moj dio se ne prodaje, a ne zeli ni ucestvovati u otplati kredita? hvala
  3. Zanima me dal je povreda zakona ako osoba prijavi rodjaku prebivaliste u kuci osobe A, na njegov zahtjev? On nece tu zivjeti , vec i dalje u svojoj kuci (boraviste) ali ce imati po prebivalistu pravo na vrtic. Moze li osoba A biti sankcionirana? A rodjak? Hvala!
  4. Alimentacija se placa do 18te godine ili dalje ako djeca idu na studij. Probajte se dogovoriti. Izgleda kao da vam se muz osvecuje zbog necega. Djeca mogu birati s kime zele zivjeti milslim da nakon 12te godine. Dok vam sud ne utvrdi drukcije, suprug je duzan placati alimentaciju vama. Djeca nemogu otici zivjeti k ocu ako to nije dogovoreno u CZSS. Probajte to rijesiti mirno zbog djece, a i zbog vas.
  5. Dakle, supruga i ja smo se sporazumno rastali. Sad bi trebali rijesiti pitanja imovine. Imamo kucu koju smo sagradili na zemljistu koje joj je darovano prije braka. Gradnju kuce sam u potpunosti isfinancirao ja i placam kredit. Ulozio sam i dosta sredstava prije braka u same papire za pocetak gradnje i sl. Zanimaju me ove opcije: 1. koji je najvjerojatniji ishod podjele imovine ukoliko supruga zeli da sve bude po zakonu bez obzira na njezin doprinos u svemu? Oboje smo upisani u gruntovnici svatko kao 1/2 vlasnici zemlje i kuce. Dal to nesto znaci ili je zemljiste nakon razvoda u potpunosti njeno a teh. samo 1/2 kuce je moje? 2. mogu li ostati vlasnik dijela kuce i nakon razvoda jer male su sanse da ce ona moci isplatiti me. 3. da li je opcenito takve stvari bolje rijesiti prije samog razvoda odn. dal se kod podjele imovine nakon razvoda placa kakav porez jer se mjenja imovinsko stanje 4. da li je moguce podjelu imovine rijesiti dogovorom kao sto postoji sporazumni razvod braka, dal tako postoji i sporazumna raspodjela imovine? 5. dal je novac koji imam na racunu takodjer imovina i ima li ona pravo na njega?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija