Jump to content

jumpman

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Evo i mojih viđenja samog ispita i same procedure.. Vičić - Čovjek koji dobro poznaje ZPP, ali prije svega praksu! Te zato i traži ponajprije razumjevanje i zaključivanje, ali da bi to mogli morate i poznavati gradivo. Kod njega svako pitanje dolazi u obzir jer on pita cijeli ZPP i to kako ga otvori, možda mu se više puta otvore troškovi, sastav suda, preinaka, presude, revizija, malični sporovi.. ali nema pravila. Učite sve iz ZPP-a, a ovrhu i obiteljsku koncentrirajte po njegovim pitanjima. Kod njega pitanju pomažu jer usmjeravaju na bitno. I kod njega treba se znati lijepo izražavati, govoriti smislene i povezane točne rečenice s pravničkim vokabularom! Traži, ali je dobar i korektan! Gagro - jako dobar ispitivač, pita od svega nešto, i to uglavnom po pitanjima, ali je jako ugodan dobar! Miletić - smiren i dobar pita jako puno toga i voli precizne i kratke odgovore, ali bazira se na osnovama, zato prođite njegova pitanja i ne petljajte, nema potrebe, govorite ono što vas se pita ni ne pokušavajte se praviti pametnima i dopunjavati odgovore jer vam neće ni dati. Međutim nastojte skoncentrirano odgovoriti na pitanje polako i bez panike samo bitno, u suprotnome će proširivati naizgled kratko i jednostavno pitanje! Marković - također jako dobar ispitivač, pita nešto mali po ZUP-u, pa ZUS-u, ZOR, i službenike! Smiren i ugodan. Rašo - također smiren i ugodan, dobar. pita najprije jednog pa onda drugog. Uvijek pita malo o glavi kaznenog djela iz presude pa onda krene na ZKP i KZ. Pita dosta toga, ali stvarno osnove te k tome još pomaže i navodi na odgovore. Jako je dobar i kad njeg dobijete ponovite po pitanjima osnove. Presude su pak nešto što ćete se već nekako snaći, moja preporuka skompajte se s kolegama koji su iz vaše grupe i surađujte i tijekom pisanja presuda i kasnije, budite tim bude vam lakše! Sretno svima!
  2. Rok vam je sigurno od 15.06.! S time da budete već oko 5.6. saznali komisiju a do onda i dobili pozive i to svi! Ja sam u petom mjesecu, ali 9.6., a poziv sam dobio 8.5. komisija je bila objavljena isti dan. Sve super, samo da se ne promijeni komisija, ali lud sam već neko vrijeme, užas... fora je u tome da imam super osjećaj da sam zaboravio već ono kaj sam učio prošli tjedan.. ma koma..,a nemre se sve znati nema šanse.. (bar ne u detalje)..
  3. Moj savjet je da se lijepo razgovarate i pokušate dogovoriti, a ako tako nejde recite susjedu da ćete morati potražiti pravnu pomoć od suda. Radi se o uznemiravanju Vaše nekretnine putem neposrednih imisija, a što ste kao vlasnik susjedne nekretnine ovlašteni zahtjevati da takve imisije prestanu. Radi se o tkz. actio neagatoria - vlasničkoj tužbi koja ne zastarijeva te ju možete podnjeti kad god želite, pa čak i tražiti privremenu mjeru.. No pošto ne znam prave okolnosti i činjenice upućujem Vas k odvjetniku koji će Vas najbolje uputiti što Vam je raditi nakon što mu ispričate Vašu priču te Vam pružati adekvatnu pravnu zštitu. Ako imate dokaze da ste vlasnik nekretnine (ili posjednik) i možete dokazati utjecaj gnojiva na Vašu nekretninu (imisije) nema straha da nećete dobiti parnicu naravno i trškove postupka pa i naknadu štete!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija