Jump to content

Smet

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Smet je reagirao na Wanksta u Eos matrix   
    ..nerijetko i povezano s pravosuđem.
  2. Hvala
    Smet je dobio reakciju od Wanksta u Eos matrix   
    Ne, nego na ovaj:
     
  3. Sviđa mi se
    Smet je dobio reakciju od G-man u Eos matrix   
    @Klon
    Samo da se kratko nadovežem na ovaj gore komentar o ne vraćanju dugova.
    Nitko nije mogao predvidjeti slom burze i nastanak recesije, zbog kojih su mnogi izgubili posao, a za to vrijeme se dug gomilao.
    Onaj novac koji si posudio trebaš vratiti, a sve ove ostale poslovne modele nagomilavanja dugova i nabijanja kamata smatram organiziranim kriminalom i modernim ropstvom.
    Neki od nas su se našli u poziciji da jednostavno zbog takvih poslovnih modela agencija dug nikada niti neće moći vratiti (jer se uvijek prvo naplaćuju kamate, a onda tek glavnica), što pojedince stavlja u položaj doživotnog roba pojedinih agencija.
    Ako ti smatraš da je tako nešto legalno i sasvim u redu, trebao bi prije svega ispitati svoju ljudskost, osim naravno ako nisi zaposlenik neke od tih agencija
  4. Sviđa mi se
    Smet je reagirao na G-man u Eos matrix   
    Ja ću zamoliti da se ne ide sa paušalnim ocjenama glede doprinosa pojedinih korisnika ovdje, jer to ne pridonosi ničemu, već može samo producirati "zagađenje" daljnje komunikacije. Da ne idem u ljudskost ili opću kulturu.
    Glede samih agencija, kada se vidi kakvim sve metodama pribjegavaju glede naplate (tu mislim na telefonsko i ino maltretiranje), neka budu sretni i pale svijeću na svakom raspelu što naš zakonodavac muku muči s većinom i ostalim nedaćama, pa se ne stigne ozbiljno pozabaviti malo njima, a bilo bi tu posla, po meni, i za kazneni sud. Zato i moja sugestija jeste da u takvom slučaju, kada vas doslovce maltretiraju pozivima, kažete da snimate razgovor radi kaznene prijave, jer većina njih onda spusti slušalicu.
    A dug je dug, nikada neće nestati niti ga itko negira, jedino što može nestati jest mogućnost da se traži njegova naplata kroz institut zastare.
    Uglavnom, molim da se držimo teme, ne drugih korisnika.
  5. Sviđa mi se
    Smet je reagirao na Borbena7 u Eos matrix   
    Kada kažeš da je većina odgovara katastrofa, mogu samo reći da bi mogao malo pripaziti na svoj riječnik.
    Odgode plaćanja, protuovrhe te ostala prava kao žalbe i prigovori, isključivo se sugeriraju kada za to ima pravne osnove. 
    Što se tiće pravnika u ovim agencija, ili ih uopće nemaju, ili su tako moćni da za naplatu svojih potraživanja moraju angažirati odvjetnike i odvjetnička društva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija