Jump to content

irena1977

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Čestitam,iako nisu samo očevi ti koji moraju progutati puno toga,često su to i majke,ali ne bi trebalo biti važno da li ste otac ili majka,trebala bi biti važna samo dobrobit djece. Zato treba zatomiti sebične razloge i realno sagledati situaciju i boriti se do kraja za dobrobit svoga dijeteta,a ne da mnogima država plaća alimentacije,da ih djeca ne poznaju i ne viđaju,da lažu u ime izbjegavanja svojih obaveza prema djeci i raznoraznih svinjarija o kojima svakodnevno čitamo ovdje.Zato,tebi najiskrenije čestitke od jedne majke,zato što si otac kakav treba biti i što nisi odustao....SRETNO!
  2. Morao bi joj vratiti to što je uložila i to je to,stan je ionako tvoj.Znaći procjenilo bi se koliko je to ona uložila,a koliko ti i ti bi nju trebao isplatiti.
  3. To ti uopće ne treba jer i tako alimentacija ima prvenstvo naplate pred drugim potraživanjima,tako da se prvo naplačuje alimentacija a onda sve drugo za što ostane dovoljno novca,zatražiš na sudu da ti oduzimaju od plaće ili neka to učini bivša supruga i stvar rješena.
  4. Pokušajte mu ovrhom sjesti na imovinu ako je ima u Hrvatskoj ili potražite pomoć u veleposlanstvu,oni bi valjda trebali znati što možete učiniti.Borite se i ne odustajte,potraživanja za uzdržavanje ne bi smjela otići u zastaru,ali provjerite si u narodnim novinama kakav je zakon o zastari.Želim Vam svu sreću u ostvarivanju vaših prava.
  5. Ne,meni tj.majci ali to nema veze jer su u cijelom postupku bili pristrani,tj.na njegovoj strani puno više nego na mojoj,čak i ta njihova procjena da imamo jednake uvijete nije bila realna,jer ja sam imala bolje uvjete,ali prevagnula je želja kčerke da bude samnom.Znam još jedan slučaj kad je tako moj susjed napunio 11 godina,želio je da se vrati živjeti ocu i vratili su ga,ne znam detalje,ali znam da je on od tada živio kod oca,a brat mu je ostao kod majke.Ja mislim da bez obzira da li je u pitanju otac ili majka,muško ili žensko dijete,dijete ima pravo odlučiti,ne može ga se prisiliti niti odvoditi na silu.Koliko sam skužila vašu situaciju vjerujem da će biti ključno što će dijete reći jer ima 12 godina.
  6. već je podnio kaznenu prijavu i osuđena je,sad je istekao rok kušnje pa je poslao opoziv,a ovrhu nema na šta napraviti,radi neprijavljeno i živi na toj adresi 3 godine neprijavljeno.Ona će sad vjerojatno u zatvor,ali to za nas ništa ne znaći jer djeca od toga neće dobiti ni kune.
  7. Ja nemam iskustva da se djetetovo mišljenje i želja ne uvažavaju.Kada sam se rastajala prije 4 godine ,djetetova žela je bila uvažena jer smo imali jednako dobre uvijete i oboje smo željeli dijete,tako da su došli iz centra i razgovarali nasamo sa njom,pitali je sa kim želi živjeti i tek tada dali preporuku suda(ili nešto sl.koliko se sad mogu sjetiti),mislim da to vrijedi samo kod djece koja su starija od 11 godina.
  8. Kako do alimentacije???? Suprug ima dvoje djece(7 i 10 g)iz prvog braka koji s nama žive dulje od 3 godine,problem je alimentacija koju nikako ne može ostvariti,jer bivša supruga živi u vanbračnoj zajednici sa čovjekom koji ima veliko poljoprivredno gospodarstvo ali tamo nije prijavljena kao radnik niti kao da uopće živi tamo.Tamo kod njih radi i privređuje,ali kako to sve dokazati i naplatiti barem i jednu alimentaciju.Osuđena je na 5 mj.zatvora i sad smo poslali na sud opoziv uvjetne osude,pa će najvjerojatnije u zatvor,ali to ne riješava našu situaciju.Ako tko ima bilo kakav savijet ili ideju,kako dalje neka mi slobodno napiše...jer mi više ne znamo što bi poduzeli.
  9. pa lijepo odite na sud,iznesite svoju obranu,po potrebi unajmite i odvjetnika,mislim da su oni kao davaoci usluga dužni Vas zaštititi od virusa,pa zar bi Vi trebali o tome voditi brigu,to je zaista prestrašno....nisam stručnjak za pravna pitanja ali najbolje bi bilo tražiti pravnu pomoć.
  10. savijet svima koji se javljaju na natječaje za zaposlenje u državnim službama,nekako si dokumentirajte i sačuvajte objavu kod zavoda sa zapošljavanje jer gospoda mjenjaju uvijete natječaja,tako da bi vam mogao dobro doći žalite li se kad vas ne prime,a treba li jer imate prednost kod zapošljavanja ili testiranje prođete bolje od drugih kandidata.
  11. Imala sam sličnu situaciju,stvar nije bila u alkoholu,ali kazna je kazna pa da ti ukratko ispričam.Dobila sam obavijest da u poreznoj podmirim dug od kazne,jer ju naravno nisam podmirila na vrijeme.Dogovorila sam se s njima da bi na rate platila.Platila sam jednu ratu i opet ništa,te sam za neko vrijeme bila pozvana na prekršajni sud da se dogovorim da li bi ipak platila ili bi u zatvor na tri dana.Rekla sam da bi u zatvor,ali pošto nisam znala kad bi mi pasalo,rekla sam gospođi da ću doći za par dana i rezervirati si termin.U međuvremenu sam zaboravila na dogovor,a nakon nekog vremena dobila sam obavijest da se kazna ukida radi zastare.Nemogu ti garantirati da će i s tobom biti tako,ali to na rate je dobra fora,malo platiš pa čekaš šta će se događati.U zatvoru nema mjesta tako da ne vjerujem da ćeš uopće doći na red.POZDRAV
  12. može li mi tko pomoći,dobila sam ogroman porez,žalila se i opet isto,porezna mi ne priznaje predugovor(po njemi zemlju sam posjedovala više od 3 g)ne priznaju mi kupoprodajni ugovor kad sam prodavala zemlju i datume ugovora.uglavnom ukratko,zemlju prepisujem 2006,2007 prodajem,cijena kod kupovine 30 tisuća,kod prodaje 80,a oni računaju 3o kod kupnje i 250 kod prodaje,razlika 220 tisuća je kao moja dobit i na to treba platiti porez 25 posto,što da radimm,da li bi pomogao aneks ugovora ili predugovora,pošto se predugovor ne smatra važećim jer ne sadrži neke djelove.pomozite
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija