Jump to content

Wuk82

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prvo im pošalji pismenu opomenu, u kojoj tražiš da izvrše radove u određenom relnom roku, u suprotnom nek ti vrate avans s upuzorenjem da ces ih tužiti.
  2. Pručavajući internet naišao sam na slučaj gdje se prodavateljlj poziva na članak 353 st 5 Iz Zakona o obveznim odnosima Vjerovnikova prava Članak 353. 5) Vjerovnik ne može zahtijevati ugovornu kaznu zbog zakašnjenja, odnosno neurednog ispunjenja ako je primio ispunjenje obveze, a nije bez odgađanja priopćio dužniku da zadržava svoje pravo na ugovornu kaznu. E sad ono što mene zanima je budući da sam ja njega upozorio da cu tražiti kaznu usmneo opomenuo nekoliko puta i on je prvo pristao na isplatu, a tek 2 mjeseca nakon useljenja poslao sam mu pismenu opomenu, da li se on može pozivati na ovaj članak i da li ja tu gubim spor.
  3. Koji je zakonski rok u kojem moram prijaviti nedostatke nakon preuzimanja. Pismenu opomenu poslao sam mu 26. 5. 2009. gdje ga upozoravam na nedostatke. Jesam li zakasnio?
  4. Sklopio sam predugovor o kupovini stana dok je stan bio u izgradnji i isplatio 95% cijene stana. Rok useljenja bio je 15.10.2007.godine u stan sam uselio 15.12. 2008. godine na usmenu obavijest investitora da je stan gotov buduci da nisam mogao docekati (zena trudna) da naparvimo zapisnik o primopredaji itd. Prodavatelja sam tužio radi kašnjenja s isporukom stana i prema predugovoru potražujem ugovorenu kaznu za kašnjenje. E sad pojavilo se tu još par problema. 1.Do danas prodavatelj nije samnom sklopio zapisnik o preuzimanju stana (jednostavno ne želi), a zapisnik se ne spominje u predugovoru. 2.Stan je smanjene kvadrature manji je za 2,5 kvadrata i nisu mi do danas ugrađeni komarnici i napravljen boks(ostava na parkiralištu)(poslao sam mu pismenu opomenu) 3.S prodavateljem nism još sklopio kupoprodajni ugovor budući da je zapeo s elaborato etažiranja. 4.U predugovoru definirali smo da mi je prodavatelj dužan predati kopiju uporabne dozvole, no međutim on je napravio neku šemu i ishodovao samo dozvolu o uporabi (što koliko sam razumio nije baš isto) Ono što mene pod hitno zanima je da li ja smijem angažirati firmu da mi ugradi komarnike i naprave boks i od njega poraživati novac (ako treba i sudski ) za izvedene radove ili prvo moram ga dužiti. U predugovoru to nismo definirali. Zanima me i kako da ga natjeram da napravimo zapisnik o preuzimanju stana i da li mogu sklopiti kupoprodajni ugovor iako nova zgrada još nije etažirana. Molim Vas pomoć, jer stvarno je tu puno nerješenih stavi i nezma od kud da počnem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija