Jump to content

future

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je future objavio

  1. Molim savjet... radnica ima sporazuman raskid, za preostale dane go iz 2012 bit će isplaćena naknada.... Po ZOR-u ima pravo na razmjeran dio go za 2013.g. u trajanju od 3 dana... . Što sa naknadom za godišnji za 2013.g. da li ju isplaćuje stari ili novi poslodavac - neće imati prekid radnog odnosa? Zahvaljujem unaprijed.
  2. Molim savjet što napraviti. Danas primila Prijedlog za ovrhu ... koja se odnosi na dugovanje za policu dop. osiguranja za period 26.3.2010. - 25.3.2011. poništena polica 25.3.2012. i za period od 26.3.2011. - 25.3.2012. u ukupnom iznosu od 2.233, 83 kn. Da li ima smisla davati prigovor tj. žalbu i osporavati u cjelosti, iz razloga što je izvršena uplata samo 1 rate i to 30.3.2010.g. i pozivati se na čl. XI Raskid ugovora ; XI. (RASKID UGOVORA) -Ako ugovaratelj ne plati dospjelu premiju do ugovorenog roka, niti to učini koja druga zainteresirana osoba, Zavod raskida ugovor nakon isteka tridesetog dana od dana kada je ugovaratelju uručeno preporučeno pismo Zavoda kojim ga se opominje da plati dospjelu premiju. Taj rok ne može isteći prije nego što protekne 60 dana od dospijeća premije. U svakom slučaju, ugovor se raskida, ako premija nije plaćena u roku od 90 dana nakon njezina dospijeća. Zahvaljujem unaprijed, ako netko ima sličnih iskustava i pokoji pametan savjet.
  3. Poštovani, ako itko ima iskustva sa situacijom koju ću opisati, ljubazno bih molila savjet; radi o slijedećem. HT odnosno Odvj. dr. iz Osijeka mi je danas po nalogu Fine iz Osijeka blokiralo tekući rn radi ovrhe iz 2006.g. Jedino je "mali problem" u tome što je dug po toj ovrsi plaćen 17.11.2006.g. tj. po primitku prijedloga za ovrhu od javnog bilježnika- posjedujem uplatnicu da je plaćena i popratnu dokumentaciju. Čula sam se danas sa tim odvjetničkim društvom i gđa je bila vrlo ljubazna, sutra ću sve to poslati joj e-mailom jer sam srećom to sve pronašla (nisam bacila). Da li će oni po primitku dokaza da je to odavno plaćeno, dati zahtjev za odblokadom računa i koga da "ganjam" da mi te novce vrate. Postoji li mogućnost za tužbu (HT-u, javnom bilježniku ?? za duševne boli) jer je stvarno nedopustivo da ovako tretiraju nas male i da mi ispaštamo za njihov šlamperaj, nerad i neprofesionalnost. Zahvaljujem unaprijed.
  4. Poštovani, molim samo pomoć da li sam nešto dobro izračunala. Kolega sa 11.2.13.g. puni uvjete za odlazak u star. mirovinu. Kako po čl. 59 ZOR-a odlazi u mirovinu prije 1. srpnja, ima pravo na razmjerni dio go. Po izračunu, imao bi pravo na 3 dana godišnjeg odmora za 2013.g. (20 dana / 12 * 2 mj), onih 1 mj. i 11 dana zaokružila na 2 mj. Da li je to ispravno ? Zahvaljujem unaprijed.
  5. Poštovani, molim savjet, pomoć ili informaciju. Upravo sam u situaciji da mi je od strane suda u Zadru na kojem rješavamo upis darovanog zemljišta od mog oca blokiran tekući račun zbog nenaplaćene sudske takse u iznosu od 300,00 kn. U šoku sam još više, što nisam imala nikakvu informaciju niti pismenu niti od advokata koji je opunomoćen za rješavanje tih stvari, da moram nešto platiti. Nije mi jasno kako se to moglo desiti, jer očito u tom trenu kad se Sud htio naplatiti na računu nije bilo dovoljno novaca i onda su dali nalog Fini tj. banci za blokadu računa. Išla sam i u banku i u Finu, i taj isti dan sam uplatila potreban iznos, pa ne znam da li je to dovoljno. Da li će se Sud sad naplatiti i povući tu blokadu, jer se bojim da će mi to sve dalje zakomplicirati u životu (ukinuti dozv. minus....). što mi je za raditi ??? Zahvaljujem unaprijed.
  6. Poštovani, molim pomoć/inf. za jednu moju kolegicu... Njen sin je bio prisiljen potpisati sporazumni raskid radnog odnosa... Navodno nema pravo na naknadu s burze dok nema 11g. radnog staža, fali mu 1,5 mjesec. Što da se napravi... Zahvaljujem unaprijed.
  7. Unaprijed se ispričavam, ako već postoji negdje ovakvo pitanje. Nisam uspjela naći. Da li nekretnine darovane darovnim ugovorom (otac sinu) za vrijeme trajanja braka, ulaze u bračnu stečevinu prilikom razvoda braka ? Ljubazno molim pomoć/odgovor čim prije, jer je situacija prilično komplicirana.
  8. Zahvaljujem Vam na odgovoru, ali moram priznati da sam tek sad totalno zbunjena. Nije ni meni jasno... Taj auto je kupljen star 1996. a 2003. je prodan, odnosno prodano je ono što je ostalo od auta ( suprug je imao sudar - totalna šteta, srećom bez većih posljedica). U ugovoru i je napisano da kupac plaća porez. U tom periodu ništa nije dolazilo za plaćanje poreza. Oni su u stvari "spojili" kao dugovanje za to vozilo i za ovo koje trenutno imamo, i tako su na Poreznoj suprugu rekli da napravi. Pa sam se sjetila ove stranice, da ipak provjerim kaj i kak treba....
  9. Poštovani, Porezna uprava je ispostavila porezno rješenje za vozilo koje je odavno prodano. U kontaktu s njima dali su uputu da se napiše zahtjev za zastaru... Ljubazno molim pomoć, na koji Zakon i čl. se treba pozvati u predmetnom zahtjevu i da li postoji neka "špranca" tog zahtjeva. Probala sam se sama snaći ali ne ide, a ne bih željela da se predmetno odbije zbog krive formulacije ..... I još jedno pitanje,taj zahtjev se šalje preporučeno ili se mora osobno predati uz plaćanje nekih taksi ?? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
  10. zar baš nitko nema tog iskustva?
  11. Dobio sam poziv od suda za svjedoka. Ne poznam tužitelja, apsolutno mi je nepoznato ime, nemam pojma uopće o čemu se tu zapravo radi, odnosno vidim da je nekakva naknada štete ali nisam bio svjedok neke nesreće. Neznam tko me naveo kao svjedoka dali tužitelj ili tuženi. Nitko me nije kontaktirao i bilo što pitao, želim li biti svjedok jednom ili drugom. - Može li se samo tako baratati imenima i pozivati na ročišta? - Može li pa makar to bio i sud, pozivati ljude na svjedoćenje uz prijetnje kaznama ako se ne pojaviš bez ikakvih predradnji.Pa imam i ja svoj život na kraju krajeva. Što ako ja uopče ne želim svjedočiti ni u čiju korist niti me to zanima pogotovo ako nisam upoznat s predmetom a kamo li da se sjećam imena tužitelja i da ga mogu povezati s bilo čime u mom životu. Molim ako netko zna da podjeli to znanje. Unaprijed hvala.
  12. Molim pomoć. Radi se o otkazu ugovora o posl. suradnji između 2 tvrke. Predmetni otkaz je poslan poštom uz povratnicu, međutim, pošiljka se vratila. S obzirom da ne postoji druga mogućnost (druga država), da li se isti može poslati faxom i taj datum voditi kao početak otkaznog roka, kako bi pravno sve bilo ok. Hvala unaprijed.
  13. Poštovani, Pročitala sam Vaš email, pa sam dobila potrebu da Vam uputim par riječi, pametan savjet Vam nitko ne može dati. Učinite ono što osjećate i neka Vas to vodi. Život je samo jedan i svi mi bi si ga trebali "posložiti" da ga proživimo kako treba. Nema Vas nitko pravo osuđivati, jer kak se veli svak je krojač svoje sreće. Vjerujem da će Vam biti teško, ali ustrajte u svemu. Najgore što može biti je kada netko godinama živi u nesretnom braku i kada se sve svede na jednu običnu rutinu, bez ljubavi, bez osjećaja, bez poštovanja i uvažavanja. To Vam govorim iz iskustva svojih roditelja koji su se odavno trebali rastati, a nisu, zbog nas djece, što je rezultiralo time da sada, kada su već u poznijim godinama , u njihovim životima postoji samo ogorčenje čak i mržnja i svakim danom sve više si zagorčavaju život. Sada kada si najviše trebaju, postali su 2 stranca koji jedva podnose biti zajedno u istoj prostoriji. Udata sam, imam dijete i vjerujem da sam najsretnija žena na svijetu, a da li će tako biti do kraja, nemam pojma i ne opterećujem se, jer za ništa u životu nema garancije zauvijek. Jedna mama i supruga
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija