Jump to content

mama111

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam lijepa na napokon nekom odgovoru. jesam,zaljubljena sam preko ušiju i obožavam ga,i nisam u zadnjih 5 godina bila na neko duže vrijeme odvojena od njega,zato mi ovo sve teško pada. znam i ja i on da je kriv,i najveća je krivica svega toga šta je on sve lijepo išao priznat,jer je mislio kao ono:tko prizna pola mu se prašta. al šta će sada kad je već ovako. hvala na savjetu za repeticije-jer ih već povremeno držim iz matematike,kemije i fizike.čak prodajem i neke svoje crteže i slike,al znate kako je-ljepše je imati neku veću svoticu na banci.sve mi se čini da će faks još malo čekati dok se sve ovo ne sredi,a dijete ću nekako probat u jaslice da se ja pravo zaposlim. odvjetnik je jako poznat,ne želim sad govoriti ime,ali je dosta ljudi izvukao isto na temelju njihovog debelog novčanika. ja sam isto razmišljala tužiti ga,al opet gledam kako bi to sve na kraju završilo i da ne bi on sve opet okrenuo u svoju korist. još jedanput hvala,i mislim da ću još probati s tim nekim molbama,pa možda čak i tražit nekog drugog odvjetnika kako ste rekli.nisam tip da lako odustajem,a pogotovo kad se radi o obitelji i voljenim osobama. prvenstveno želim da se može viđati s djetetom jer ga ono obožava,i u ovih tjedan dana koliko nije s nama stalno viče tata,tata po kući i odlazi na vrata i gleda kad će doći. ne želim da ga zaboravi na neki način,a i ne želim da mu itko uskrati sreću kakvu mu otac pruža.zato,hrabro u boj idem dalje! reći ću još jedanput hvala,jer već skoro cijeli dan čekam da mi netko nešto kaže,i baš ste mi pomogli.
  2. Imam dijete od 14 mjeseci i živimo sami u obiteljskoj kući u dalmaciji. Moj izvanbračni suprug je trenutno na odsluženju kazna zatvora u trajanju od jedne godine u zagrebu. Ja sam ne zaposlena i primala sam 3 mjeseca s biroa novčanu naknadu,i sad još primamo 200kn dječjeg doplatka preko supruga. Inače sam redovan student i faks mi je u stanju mirovanja radi brige o djetetu. Odvjetnik koji vodi njegov slučaj dodjeljen mu je pro bono,ali smo se dogovorili da ćemo mu mi platiti koliko god treba samo da nešto napravi,da ga pokuša izvaditi iz svega ovoga,ili da smanji kaznu ili bilo bilo što samo da nam pomogne. Iako smo mi obitelj s minimalnim primanjima, a jedini uzdržavatelj do sad je bio moj suprug,platili smo tom odvjetniku 13 000kn da nešto učini. Na kraju je moj suprug dobio istu kaznu kao svi drugi bez ikakvog smanjenja i bez ikakvih pogodnosti. Odvjetnik je obećao da će sada sastaviti molbu za pomilovanje i zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne,te da će mi se javiti,ali još ni glasa od njega. Ja sam mu poslala sve papire u vezi sa slučajem i svoju verziju molbe za pomilovanje. Više ne znam kome da se obratim i što da napravim. Zanima me da li ja mogu nekome pisati,ministarstvu pravosuđa ili upravi zatvora-napisati nekakvu molbu za uvjetno puštanje,ili za premještaj u zatvor negdje bliže ili u mjesto prebivališta,ili bar za smanjenje kazne,ili za povremeno puštanje radi viđanja djeteta. Inače djelo za koje je moj suprug optužen počinio je prije 6 godina kada je bio bez ikakvih primanja i nije imao obitelj i dijete. Zanima me da li i ja mogu još tražiti nekakvu novčanu naknadu budući da sam ostala sama,nezaposlena i s malim djetetom. Molim vas,pomozite mi i dajte mi neki savjet jer želim da suprug bude što više s nama i da ga dijete viđa. Ne znam kome da se više obratim i što da napravim. Što se prava i zakona tiče ne znam ništa, al sam dosta čitala o svemu i uvijek vidim neku nadu i neku mogućnost da se nešto napravi,al se ništa ne događa i ništa se ne mjenja. Hvala unaprijed na bilo kakvom odgovoru i savjetu.
  3. onda vam savjetujem da počnete tražiti bolji posao,sa boljim uvjetima i poštenim šefom. sretno!
  4. normalno da ne može! nemojte dopustit da vam to rade,probajte lipo sist s njim i porazgovarat. ne može vam reći da niste radili i da ste plandovali 18 dana,a da vi nemate pojma o nikakvom odmoru i uživanju. tražite neka vam sve daju na pismeno.
  5. ne mora značiti,al bolje da nisu. meni je muž dobio kaznu nakon godinu dana,a neke prometne kazne su mu dolazile čak nakon dvije god.
  6. Ako ste prijavljeni da radite,obavezno trebate tražiti da vam da izlist svih plaća koje ste primili. ili vas on vuče za nos,pa misli da ćete zaboravit na godišnji koji niste imali,ili ste možda imali kolektivni godišnji neka dva tri tjedna u 9.mj,ako stvarno niste tada radili, pa vam možda nije naglasio da je to godišnji.
  7. Molim vas...ako itko išta zna nešto slično ovome kako riješiti...
  8. Ja ti mogu samo reći da moj muž nije stao policiji neka dva-tri puta u misec ipo dana,isto tako oko 4-5h ujutro,i došlo mu je kazna od nekih 1000-1500kn.Po 500kn za svako bižanje. to je bilo prije godinu ipo dana,al sad mislim da se zakon nešto izmjenio.
  9. Imam dijete od 14 mjeseci i živimo sami u obiteljskoj kući u dalmaciji. Moj izvanbračni suprug je trenutno na odsluženju kazna zatvora u trajanju od jedne godine u zagrebu. Ja sam ne zaposlena i primala sam 3 mjeseca s biroa novčanu naknadu,i sad još primamo 200kn dječjeg doplatka preko supruga. Inače sam redovan student i faks mi je u stanju mirovanja radi brige o djetetu. Odvjetnik koji vodi njegov slučaj dodjeljen mu je pro bono,ali smo se dogovorili da ćemo mu mi platiti koliko god treba samo da nešto napravi,da ga pokuša izvaditi iz svega ovoga,ili da smanji kaznu ili bilo bilo što samo da nam pomogne. Iako smo mi obitelj s minimalnim primanjima, a jedini uzdržavatelj do sad je bio moj suprug,platili smo tom odvjetniku 13 000kn da nešto učini. Na kraju je moj suprug dobio istu kaznu kao svi drugi bez ikakvog smanjenja i bez ikakvih pogodnosti. Odvjetnik je obećao da će sada sastaviti molbu za pomilovanje i zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne,te da će mi se javiti,ali još ni glasa od njega. Ja sam mu poslala sve papire u vezi sa slučajem i svoju verziju molbe za pomilovanje. Više ne znam kome da se obratim i što da napravim. Zanima me da li ja mogu nekome pisati,ministarstvu pravosuđa ili upravi zatvora-napisati nekakvu molbu za uvjetno puštanje,ili za premještaj u zatvor negdje bliže ili u mjesto prebivališta,ili bar za smanjenje kazne,ili za povremeno puštanje radi viđanja djeteta. Inače djelo za koje je moj suprug optužen počinio je prije 6 godina kada je bio bez ikakvih primanja i nije imao obitelj i dijete. Zanima me da li i ja mogu još tražiti nekakvu novčanu naknadu budući da sam ostala sama,nezaposlena i s malim djetetom. Molim vas,pomozite mi i dajte mi neki savjet jer želim da suprug bude što više s nama i da ga dijete viđa. Ne znam kome da se više obratim i što da napravim. Što se prava i zakona tiče ne znam ništa, al sam dosta čitala o svemu i uvijek vidim neku nadu i neku mogućnost da se nešto napravi,al se ništa ne događa i ništa se ne mjenja. Hvala unaprijed na bilo kakvom odgovoru i savjetu.
  10. Imam dijete od 14 mjeseci i živimo sami u obiteljskoj kući u dalmaciji. Moj izvanbračni suprug je trenutno na odsluženju kazna zatvora u trajanju od jedne godine u zagrebu. Ja sam ne zaposlena i primala sam 3 mjeseca s biroa novčanu naknadu,i sad još primamo 200kn dječjeg doplatka preko supruga. Inače sam redovan student i faks mi je u stanju mirovanja radi brige o djetetu. Odvjetnik koji vodi njegov slučaj dodjeljen mu je pro bono,ali smo se dogovorili da ćemo mu mi platiti koliko god treba samo da nešto napravi,da ga pokuša izvaditi iz svega ovoga,ili da smanji kaznu ili bilo bilo što samo da nam pomogne. Iako smo mi obitelj s minimalnim primanjima, a jedini uzdržavatelj do sad je bio moj suprug,platili smo tom odvjetniku 13 000kn da nešto učini. Na kraju je moj suprug dobio istu kaznu kao svi drugi bez ikakvog smanjenja i bez ikakvih pogodnosti. Odvjetnik je obećao da će sada sastaviti molbu za pomilovanje i zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne,te da će mi se javiti,ali još ni glasa od njega. Ja sam mu poslala sve papire u vezi sa slučajem i svoju verziju molbe za pomilovanje. Više ne znam kome da se obratim i što da napravim. Zanima me da li ja mogu nekome pisati,ministarstvu pravosuđa ili upravi zatvora-napisati nekakvu molbu za uvjetno puštanje,ili za premještaj u zatvor negdje bliže ili u mjesto prebivališta,ili bar za smanjenje kazne,ili za povremeno puštanje radi viđanja djeteta. Inače djelo za koje je moj suprug optužen počinio je prije 6 godina kada je bio bez ikakvih primanja i nije imao obitelj i dijete. Zanima me da li i ja mogu još tražiti nekakvu novčanu naknadu budući da sam ostala sama,nezaposlena i s malim djetetom. Molim vas,pomozite mi i dajte mi neki savjet jer želim da suprug bude što više s nama i da ga dijete viđa. Ne znam kome da se više obratim i što da napravim. Što se prava i zakona tiče ne znam ništa, al sam dosta čitala o svemu i uvijek vidim neku nadu i neku mogućnost da se nešto napravi,al se ništa ne događa i ništa se ne mjenja. Hvala unaprijed na bilo kakvom odgovoru i savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija