Jump to content

ninaa

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ninaa

    odvjetnici

    bas o tome svemu se i radi, o zastiti necijih prava, a ja konkretno u slučaju ubojstva mislim da bi bilo pravico pokusati ublaziti nepravdu ubijenom. radi se o odredenoj dozi covjecnosti. ali naravno nama to i opcenito u ovom drustvu nedostaje. doktori na koje se pozivas nemaju veze s tim. I ne govorim o onome kada odvjetnik nije siguran u krivnju/nedužnost stranke.
  2. ninaa

    odvjetnici

    imam jedno pitanje, ukoliko odvjetnik dobije stranku ili bude svojevoljno angažiran, a već u startu zna da je stranka kriva, prema dokazima ili priznanju, ali njemu ne na sudu, a stranka želi da ju brani kao da je nevina mora li postupiti tako ili će reći da se obrana ne može temeljiiti na tome. Pitam to naime iz razloga što znam odvjetnike koji brane ubojice, zlostavljače za koje se zna da su krivi ali ih brane takvim stavom da su najveći sveci. Te stranke vjerovatno priznaju odvjetnuku sve ali ovaj pronalazi sve moguće načine da ih izvuče. Zašto ne postupe po savjesti i ne pokušaju im eventualno smanjiti kaznu a ne pokušati ih osloboditi. O čemu se tu radi?
  3. još jednom se pozivam na zakon o blagdanima ... u kojem stoji na koje dane se ne radi, a to nema veze samo sa radnicima u trgovinama.
  4. u kojem ste području? inače gradovi i općine donose Odluke ili pravilnike kojim određuju tko smije raditi, a tko ne. najčešće su to prodavaonice prehrambenim artiklima, ali mogu biti i benzinske crpke, cvjećarnice i sl. moram napomenuti da je sve upitno jer postoji zakon o blagdanima, spomendanima i..., koji kaže na koje dane se ne smije raditi, a tu su navedena ta tri dana. isto tako stoji i u Zakonu o trgovini. Dakle kao i dosta stvari u našoj državi ne slažu nam se propisi/pravila. jedino što možete napraviti je da nazovete poglavarstvo ili općinu na vašem području i neka vam kažu kako su uredili radne dane za blagdane. Sretno
  5. institut zastare poćinje teći nakog godine dana u kojoj je trebalo utvrditi porezne obveze i kamate. ali samo ako je PU znala za obvezu. dakle zastara ne počinje teći od dana sklapanja ugovora ili drugog načina stjecanja nekretnine već od otkrivanja obveze s njihove strane
  6. zanima me kako zaposlenici zdravstva unatoč Zakonu o zaštiti pacijenata, Deklaracija o promicanju prava pacijenata u Europi i sličnom mogu dopustiti sebi nehumano ponašanje. Npr. čekanje trudnica po četiri sata na pregled, za osam sati rada liječnik si naruči više od 40 pacijentica. pacijentice se naručuju u isto vrijeme. užas. i nikome ništa. čak se niti pacijenti ne žale što ih liječnik ponižava. moje očitovanje su dobile institucije od ministarstva pa sve do ravnatelja doma zdravlja gdje se obavlja služba, ali ništa. i sada se ti pozivaj na svoja prava od Ustava do navedenih zakona. A da ne govorim koliko je upitna dijagnoza s obzirom da kod liječnika provedeš cca 2 minute. Stanje alarmantno, ali kako tome stati na kraj????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija