Jump to content

friczg

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.hg-automatika.hr
  1. Interesira me tema jer smo nedavno kupili stan u novogradnji. Odabran je upravitelj koji mi se ne sviđa ali njega je predstavnica forsirala ustvari niti jedan drugi nije bio na dogovoru. Radi se o zagrebu. Koliko točno treba potpisa da se odabere upravitelj? Dali je predstavnica nakon potpisivanja dužna stanare obavijestiti da je upravitelj odabran i koji je i dati suvlasnicima ugovor s upraviteljem na uvid i tko je sve potpisao za upravitelja jer mi se čini da je sve to velika muljaža. Dali upravitelj može preuzeti zgradu koja nije tehnički ispravna jer investitor nije ostavio aparate za gašenje na svakom katu? Postoji li neka udruga ili državna služba gdje bi mogao sve to ispitati ili se žaliti se? lp
  2. Mene interesira ako plaćamo čišćenje kešom ili na račun čistačice kako ona mora prijaviti takav prihod i koliki se porez plaća na to državi.
  3. Nije bilo problema sa otkaznim rokom dapače odmah su me poslali na godišnji koji mi pripada osim što su mi jedan dan godišnjeg uračunali subotu tako su naštimali da mi nemoraju dati godišnji za vjenčanje i preseljenje imam li pravo na te dane? Ovako ću odmah poslje vjenčanja na drugi posao osim ako ne radim prekid između prijave sa jednog na drugo radno mjesto molim vas za pomoć?
  4. Nisam mogao naći koja je džina otkaznog roka kad radnik raskida ugovor koji je na određeno vrijeme.
  5. Pdv plaćam kvartalno, u prvom kvartalu sam izdao račun R-2 međutim plaćeno mi je samo pola od iznosa na računu, dali u knjigu ulaznih računa upisujem R-2 tih pola uplaćenih sredstva i na to PDV plaćam, pa kad se plati drugi dio isto tako te dali smijem tako odvajat iznose npr. R-2 br.23 I dio uplaćeni, odvojim PDV i osnovicu tako isto drugi dio iznosa kad mi sredstva budu uplaćena? Hvala!
  6. Imam obrt u sustavu, sam vodim knjige. Interesira me kuda se knjiži PDV koji sam platio državi? Da li ide u trošak?
  7. friczg

    obrt van sustava PDV

    Tražio sam ponudu od obta za usluge. Dobio sam online upute za plačanje s sveukupnom cifrom. Nigdje u toj ponudi nije pisalo da obrt nije u sustavu PDV. Tek kad sam dobio račun u njemu je pisalo da obrt nije u sustavu. Na njihovim stranicama je moguće online naručiti usluge i niti tamo ne piše da su van sustava. Moje je pitanje treba li u ponudi biti naznačeno da obrt nije u sustavu? Pozdrav, hvala
  8. U obrazloženju otkaza piše da je doznao dva dana pije. Isterao me s posla i nije mi dao radnu knjižicu, idem sutra na burzu i u inspektorat vidit kaj će oni reć za to. Znam da mi mora dat knjižicu i da moram potpisat primopredaju knjižice.
  9. Meni je obrt u mirovanju niti je ikad radio, nema nikakvog prometa po računu.
  10. Otvorio sam obrt koji se bavi djelom posla kao i firma u kojoj sam radio. U firmi sam radio i vlasnik firme doznao da sam otvorio obrt dao mi je izvanredni otkaz i rekao je da će me tužit za otštetu. Moj obrt je otvoren ali nije u radu, u mirovanju je. Mislio sam dati otkaz i početi raditi sam za sebe. Kakva su moja prava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija