Jump to content

rijeckojutro

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Zanima me nacin na koji se prijavljuje odvjetnika odvjetnickoj komori? Adresa ili e-mail adresa? Forma te prijave? itd. Hvala
  2. Imam vise problema s vlasnistvom u jednoj nekretnini. Ukratko: 1. Kuca je sagradjena na mjestu stare srusene kuce pred nekih 80 do 100 godina. Vlasnistvo nad zemljistem i starijom kucom je imalo vise suvlasnika no novu kucu je sagradio samo jedan od njih (moj predak) ali iako je usmenim dogovorom rijesio vlasnistvo isto nije provedeno kroz papire. Svi navedeni su sada vec davno pokojni i gubi im se trag, nasljednika ili nema ili su nepoznati. 2. U naravni se radi o kuci od cca 200 kvadrata s 3 stana (2puta po 50 i jednom od 100) Mi smo u posjedu jednog stana od 50 kvadrata vec vise od 40 godina. 3. Upisani smo na cca 10% idealnog dijela nekretnine iako bi nas nasljedivanjem od graditelj kuce (gore spomenutog) spadalo 16.6% (sestina) 4. Jedan od sadasnjih suvlasnika (u dijelu od cca4%) na vrlo bezobrazan nacin i mimo znanja ostalih vlasnika zastrasivanjem pokusava neke od potomaka gore navedenih vlasnika na staroj kuci natjerati da mu potpisu da mu prepustaju vlasnistvo) Nase zelje su: Rijesiti da vlasnistvo imamo u omjeru koji nas i pripada 1/6 idealnog dijela. Etazacija stana Da li netko ima ikakav savjet? Da li je tu ista moguce napraviti?
  3. Pozdrav, Nigdje nemogu naci kako tocno glasi ovaj clanak zakona o kaznenom postupku (cl218 st8)? Moze li netko pasteati tocan tekst ovog clanka stavka? Policija mi je privremeno oduzela racunala, mobitel, sve cd i dvd i sve ostale medije gdje se mogu pohranjivati podatke radi pregleda istih. Od oduzimanja je proslo 3 mjeseca bez da su predmeti pregledani. Prilikom oduzimanja inspektor me obavijestio da ce pregled biti za dva dana. Zanima me koliko dugo smije policija zadrzavati postupak/predmete bez da ih pregleda? Ja direktno trpim stetu zbog svega ovoga i financijsku i drugu.... Imam li pravo na kakvu naknadu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija