Jump to content

libar

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kolegice, i ja molim presude na mail: sapereaude.2010@gmail.com zahvalna....
  2. Hej Franky! Zahvaljujem na informacijama! Znači ipak sam bila u pravu a svi su me uvjeravali da to nije tako kako ja tumačim!!!! kad ti ispunjavaš uvjete za pravosudni? lijep pozdrav!
  3. micika, uspjela sam konačno nekog dobiti, hvala na informaciji. gospođa mi je rekla da je vrlo vjerojatno da će se produžiti primjena starog zakona tako da mi NE MOŽE NIŠTA KONKRETNO REĆI. Eto, predstoji nam čekanje........
  4. Zašto nikako ne mogu dobiti ministarstvo na broj 3710-702, ni jučer ni danas? Ima li ikoga ovdje tko zna da li ako si počeo raditi na pr.poslovima prije stupanja na snagu novog Zakona o vježbenicima imaš pravo dovršiti uvjet za polaganje po starom zakonu (2g.+1g. volontiranja)?
  5. Ah, da, i ja se nadam. Golum, ako saznaš nešto konkretnije i iz pouzdanijih izvora nego što su to moja mudrovanja, please javi! A i ja ću se potruditi saznati nešto konkretnije. p.s. koliko dugo ti radiš? jesi u privredi?
  6. Golum,najprije da ti se zahvalim na odgovoru! E sad, što se tiče tumačenja čl. 33. Zakona: V. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE Članak 33. (1) Sve osobe iz članka 13. Zakona o pripravnicima u pravosudnim organima i pravosudnom ispitu (»Narodne novine«, br. 54/74., 29/78. i 13/90.), kao i javnobilježnički vježbenici, koji su započeli s radom prije stupanja na snagu ovoga Zakona stječu uvjete za polaganje pravosudnog ispita prema Zakonu o pripravnicima u pravosudnim organima i pravosudnom ispitu. (2) Sve osobe koje su do stupanja na snagu ovoga Zakona stekle uvjete za polaganje ispita po Zakonu iz stavka 1. ovoga članka polažu pravosudni ispit prema tom zakonu do 31. kolovoza 2009. (3) Od 1. rujna 2009. svi kandidati pravosudni ispit polažu prema odredbama ovoga Zakona, bez obzira po kojem su zakonu stekli uvjete za polaganje pravosudnog ispita. Dakle PO MENI to znači: st.1.- sve osobe koje su se zaposlile do stupanja na snagu, znači do 01.01.2009. godine, stječu uvjete za polaganje po STAROM ZAKONU. Pod uvjetima podrazumijevam VRIJEME RADA NA PRAVNIM POSLOVIMA A TO JE PO STAROM ZAKONU 2G + VOLONTIRANJE NA SUDU 1 GODINU st.2 i st.3. se, PO MENI, odnosi samo na NAČIN polaganja a ne i na stjecanje uvjeta. Dakle, oni koji su do stupanja na snagu novog Zakona (DO 01.01.) ispunili uvjete po starom Zakonu polažu ispit po starom zakonu do 31.08.2009.(način polaganja)a od 01.09.2009. i oni koji ispune uvjete po starom i oni koji ispune uvjete po novom Zakonu, polažu po odredbama novog Zakona. Na ovaj zaključak me navodi dio rečenice iza zareza "bez obzira po kojem su zakonu stekli uvjete za polaganje pravosudnog ispita". dakle, onaj tko je počeo ostvarivati uvjete po starom zakonu (moje 2 g na pr.poslovima),i dovršiti će ih po starom zakonu ( i nadlje 2 g. a ne 3 po novom) ali će ispit, što se tiče načina, polagati po novom. Sve sam detaljno obrazložila da bih uvjerila samu sebe da sam u pravu! jesam li uspjela i vas uvjeriti? Dragi pravnici koji ste se raspitali o ovome, MOLIM POMOĆ!
  7. Jedno pitanje glede stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog-jesam li dobro protumačila? Dakle, nešto više od godinu dana radim na pravnim poslovima u d.. a na sudu sam do sada skupila 6 mjeseci volontiranja. Budući sam počela raditi dok je na snazi bio prijašnji Zakon, stječem uvjete za polaganje nakon 2g rada na pravnim poslovima a tijekom kojih trebam godinu dana volontirati na sudu? Znači, na nas koji smo stupili u radni odnos u trenutku dok je na snazi bio prijašnji Zakon, se glede stjecanja uvjeta primjenjuje taj zakon dok ćemo, naravno, ispit polagati po novom zakonu. Jesam li u pravu? Ajmo, pravnici u firmama, a i vi ostali koji znate za ova pravila, javite se!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija