Jump to content

mlinki3

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://nemam
  1. Pozdrav svima i molim za savijet/pomoć! Član sam ribičkog društva koje je uz rijeku sagradilo dva ribnjaka, a prošlih godina i ribičku kućicu. Naravno, kako smo na selu o zakonima se razmišlja kasnije. A to znači kada smo htjeli priključiti struju i plin, nije bilo dozvole za gradnju ili lokacijske dozvole. Inače u samoj gradnji i radu društva sudjelovala je i lokalna općina, a kada sam svojevremeno (pred 3-4 god) pitao za papire, tadašnje rukovodstvo društva je vjerovalo da će se po tada nailazećem novom zakonu o gradnji dozvola riješiti u općini. Ali trc-Milojka. U međuvremenu sam postao tajnik te sam krenuo u skupljanje papira. U ZK ulošku vlasnik predemetne ćestice za koju se mislilo da je društveno vlasništvo piše da je vlasnik "Mlin ivankovac", a koliko znam i ja i mnogo stariji, takva pravna osoba nikad nije postojala. U povijesnom ZK ulošku vidi se da je davne 1937 god. tadašnji organ tu ćesticu prepisao sa državne na ovog vlasnika. Putem pravnika pokrenuli smo postupak kod lokalnog suda, no on nas je odbio uz obrazloženje da postoji vlasnik. Tražili smo da se zemljište koje koristimo preko 50 god. prenese na općinu. Pitam kako dokazati nepostojanje navedenog subjekta, odnosno postoji li kakav (pravni) put da ili općina ili društvo postane vlasnik. Unaprijed zahvaljujem.
  2. Djelimično sam pročitao zakon o ug. djelatnosti, naročito nedavnu nadopunu o zabrani kampiranja na svom zemljištu. Nameće mi se jedna misao; pa ja taj zakon kršim svaki put kada odem u ribolov na Dravu ili neku Podravsku grabu i ostanem preko noći??!! Što mislite o tome?
  3. Pozdrav! U vezi poljoprivrednog ( u mom slučaju šumskog) zemljišta imam sličan problem. Naime pred 4-5 god. kupio sam zajedno s 10-tak suvlasnia parcelu na moru ( kat. šuma) svjestan da ne mogu ništa graditi. Istu ne možemo katastarski rasparcelirati, ali imamo označene međe. Ja sam počeo saditi voće i malo maslina u želji da podignem mali voćnjak, ali su mi prvu godinu ovce sve popasle pa sam svoju parcelu ogradio laganom žičanom, 1 m visokom ogradom. Imam i ulazna vrata koja se mogu zaključati. U zadnje vrijeme su počele izlaziti razne inspekcije; građevna, turistička, ugostiteljska i kažnjavati između ostalog i zbog kampiranja. Ja sam nabavio kamp-prikolicu pred 4 god. jer sam negdje morao ostaviti alat, a i sam sam znao prespavati ako bih ostao duže od 1 dana. Inače rijetko kad sam više od 1-2 dana, tek koliko trebam za košnju, zalijevanje ili sadnju i to jedva 3-4 puta godišnje. Pa zar ni zbog tih poslova se ne može boraviti na svome zemljištu. Može li mi netko nešto više reći o toj situaciji, Zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija