Jump to content

Jethro

Korisnik
  • Broj objava

    445
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. prodajem nekretninu koja bi trebala biti isplaćena za 2 godine, a kapara je simbolična. da li kupac treba platiti porez dijelom, na kaparu, ili...?
  2. borbena7, mogu li išta napraviti dok su oba roditelja živa?
  3. njen bivši suprug koji ima skrbništvo nad djetetom.
  4. uzdržava me žena koja je teško bolesna. imam s njom ugovor o dsmrtnom uzdržavanju i nekretninu je prepisala na sebe. umrijet će skoro i interesira me, obzirom da u ugovoru stoji da njene obveze u slučaju smrti preuzima zakonski nasljednik, (to (joj je jedini sin i on je maloljetan), da li može njegov otac preuzeti ulogu uzdržavatelja?
  5. Dobio sam pretporezno rješenje u 2/2017. te ga uredno platio. Ove godine mi dolazi porez za nadoplatu. Da li je zastara u igri? Pozivaju se na kupoprodaju usporedne nekretnine na nepostojećoj čestici i ulošku. Ima li netko savjet?
  6. zid susjedne kuće pao na kat ispod - moj stan. u centru je mahom drvena konstrukcija. znam da svaki vlasnik bi trebao o svom trošku sanirati, no da li će rh ili grad pomoći? da li bi trebali uopće pomoći? osobno, mislim da je treba srušiti, jer je iz 1890tih...
  7. ne žele pričuvu, sudjelovanje i u kakvim troškovima, čini se kao da su još uvijek na drvetu. mislim da mi ne trebaju njihove suglasnosti, jer sam apsolutna većina.
  8. mislim da ovo nije istina. većina vlasnika je za veliku pričuvu, a suvlasnici ne plaćaju ništa. kojim zakonom i stavkom je zabranjeno staviti pričuvu 1000 kn/m2?. evo moderatorice: Odluku o visini pričuve po četvornom metru neto površine stana donosi većina suvlasnika i takva odluka je obvezujuća za sve suvlasnike. Bitno je naglasiti da se prilikom odlučivanja većina glasova računa po neto površini stanova (posebnih dijelova nekretnine), a ne po broju suvlasnika. dakle, ide im 2000 kn pričuve / m2 jer je kuća stara i treba je obnoviti iz temelja. onda ćemo kredit uzet, ako neće htjeti platiti, sjest ćemo im na vlasnički udio i onda civilnu diobu za razvrgnuće suvlasništva. ćao đaci.
  9. smetnuh sa uma, dobro da me muka podsjetila. odvjetnica s kojom sam dogovorio nije ni otišla, dao joj novac, upravo je zovem, vratit će, veli da ne može garantirati, jer treba ovoono, ona ne može. izgubih vrijeme bez veze. svi pametuju, nitko da se uhvati posla. od sto glasa glasa čuti nije. predmet otvoren...
  10. da li pali represija tipa 100 kn/m2 pričuve? većina sam, kvorum, mogu što želim. ne koriste svojih 30%, nego manje.
  11. obiteljska kuća im 3 stanara, imam 70%, a druga dva po 15% objekta. ne tangira ih popravak zajedničkih dijelova. kakvi su uvjeti za uvođenje pričuve? kao 70% vlasnik uveo bih pričuvu i zajašio im na kičmu. i dalje ne bi plaćali pa bih im ili ovrhu ili teret na njihov dio. ne žele ni razgovarati.
  12. da li se služnost dosjelošću može dobiti ako ja, novi vlasnk (3 godine) NE DOZVOLJAVAM prolaz svojom zemljom, u zk nema zabilježbe ni služnosti ni spora kad sam je kupovao, ograđena je zemlja moja, a onaj tko se koristi mojom zemljom kao služnošću ima mogućnost prolaza tuđom neograđenom parcelom koja JEST u prirodi put, ali je u vlasištvu desete osobe? dakle, novi sam vlasnik zemlje, a on ima svjedoke da je koristi 80 godina.
  13. završio je izvanparnični sud i donijet će se odluka o razvrgnuću suvlasništva civilnom diobom.eh, pitanja su:1. da li sud odmah šalje na dražbu, ili ja sa pravomoćnom odlukom to moram negdje nositi i predložiti? gdje? sud je bio u crikvenici. mogu li to u zg?2. dražba ide preko fina i kompjutora. da li se vide ili ne sve ponude, tj da li je dražba otvorena?3. što ako ja kao suvlansik kupim? plaćam li porez na promet nekretnina?4. ima li netko manual za kupovinu preko e dražbe? zahvalan!
  14. sudac u izvanparničnom postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice civilnom diobom promijenio je vps sa dosadašnjih 2500 kn na 110000 kn. vjerojatno revoltiran protustrankom i njenim postupcima. bio vještak koji je uredno plaćen, do sada bilo 5 ročišta, koliko se može očekivati sudski trošak? kakva je cijena za pravnu radnju ovdje? vlasnik sam 4/5
  15. legalizacija je drugi par rukava, gleda se ono u zk,a ako legalizirano uđe u zk,onda i to. možeš majci pokloniti,ali znaj da se legalizacija izgrađenog mora prvo vlasnički riješiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija