Jump to content

Pametni

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislim da se kućica do 12 kvadrata može postaviti bez građevinske dozvole, ali mislim da treba lokacijska. Inače i i Tehnix ima takve kontejnere.
  2. Pozdrav, kao što je pametni prethodnik Jole odgovorio, NEMA ŠANSE. Sve što je pomorsko dobro je samo u vlasništvu države, pa jedino tko te može tužiti za ometanje posjeda i gradnju na pomorskom dobru je država. (ako je nogostup na pomorskom dobru). Ako se dobro sjećam kada je proglašeno pomorsko dobro ljudi u Rovinju su ostali bez svojih kuća i dobili koncesiju na 99 godina. Pomorsko dobro mogu koristiti svi, ne uzurpirati (mislim da se nasipavanje smatra uzurpacijom i podložno je prekršajnom gonjenju). Još ih možeš tužiti za uznemiravanje posjeda (prelazak zbog parkiranja) i psihičko maltretiranje (neosnovana tužba sudu), makar bi sud trebao odbaciti tužbu kao neosnovanu.
  3. Pozdrav, nedavno sam čitao zakon o nasljeđivanju i u njemu je navedeno da u darovnom ugovoru mora pisati da se ta imovina isključuje iz nasljeđivanja ili se iz postupaka ostavitelja mora zaključitit da je tako želio. Dakle, pošto u darvnom ugovoru piše da se nekretnina daruje u slučaju da se ostaviteljica ukopa odgovarajuće mislim da možete dokazati da je prethodno. Jedino misim da će te morati ići na sud, te da stvar nećete moći rješiti kod bilježnika. Ukoliko to nekretnina ne isključuje iz ostavinske mase ili se ne može zaključiti namjera ostavitelja, ostali nasljednici mogu tražiti nužni dio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija