Jump to content

adi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je adi objavio

  1. NEmora se imati certifikat za hrvatski jezik,ja sam dobio hrvatsko drzaljanstvo i niko mi to nije trazio
  2. Predpostavimo da se gospodin i nije rastajao vec da je u istom braku dobio jos jedno djete.Obzirom da je plata ista,bez obzira na broj djece logicno je da se izdvajanja po jednom djetetu smanjuju. Bez obzira sto zakon kaze meni je ovaj stav logican
  3. Morao sam propustiti rok kad prijedlog rjesenja o izvrsenju nisam ni dobio,dobila je druga osoba pise na dostavnici.Tako sam propustio rok za zalbu ne svojom krivicom.
  4. 2006 godine dobio sam obavjest da se javim po pitanju rjesenja o izvrsenju.Nisam znao o cemu se radi i odazvao sam se pozivu.Receno mi je da dugujem za telefon iz 2001 godine.Rekao sam da neznam o cemu se radi i izvrsitelj mi je pokazao dostavnicu koju ja nisam potpisao iz 2001 god. Obzirom da se radi o pravnom licu ta dostavnica se po zakonu mogla dostaviti samo meni jer sam bio jedini zastupnik firme.Nakon toliko godina ja nemam te racune i dalje neznam za iste. Rjesenje se moze ponistiti prigovorom zbog nepravilno dostaljene dostavnice i slucaj se vraca u prvobitno stanje da se ja mogu zaliti. Ja bi se u ovom slucaju zalio na zastaru ptt racuna Da li je to ispravno.
  5. A ako se presuda ponisti i vrati u prvobitno stanje kad se moze ponovo izjaviti zalba,da li se u tom slucaju mogu pozvati na zastaru sada jer je proslo vise vremena nego je potrebno za zastaru(tri godine je zastara).
  6. Da li je 10 godina od nastanka obaveze ili od presude-rjesenja o izvrsenju
  7. Ako imamo konacno rjesenje suda naprimjer za telekomunkacijiske usluge(ptt) i dobijemo nalog za izvrsenje i prodje pet godina a izvrsenje se neizvrsi da li izvrsenje zastarjeva po zakonu o obaveznim odnosima. Nije mi jasan odnos zastare i rjesenje o izvrsenju
  8. Jel ti pomogao ovaj odgovor
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija