Jump to content

mbuda

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači da trebam sastaviti raskid ugovora o doživotnom uzdržavanju i napisati novi ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Da li to mogu istovremeno napraviti tako da ne vodim majku dva puta na sud? Netko mi je savjetovao da napravim aneks ugovora o doživotnom uzdržavanju i da u njemu preimenujem doživotno u dosmrtno i one točke koje se odnose na doživotno u dosmrtno i da se uknjižba može napraviti odmah Baš sam u raspravama proćitala kako je jedan ugovor o doživotnom uzdržavanju imao članak po kojem se davatelj uzdržavanja može odmah uknjižiti a ne nakon smrti primatelja, što je u sudu i sprovedeno ???
  2. Imam sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju između majke i mene koji je zabilježen i u sudu, a želja je moje majke da se odmah uknjižim na te nekretnine, kako bih mogla ostvarit i neka prava. Molim Vas što treba napraviti za promjenu ugovora o doživotnom u ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, da li je dovoljno samo u novom ugovoru o dosmrtnom napisati da prestaje važiti postojeći ugovor ovjerom novoga ili pisati raskid dosadašnjeg ugovora i napraviti novi???
  3. Imam sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju između majke i mene koji je zabilježen i u sudu, a želja je moje majke da se odmah uknjižim na te nekretnine, kako bih mogla ostvarit i neka prava. Molim Vas što treba napraviti za promjenu ugovora o doživotnom u ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, da li je dovoljno samo u novom ugovoru o dosmrtnom napisati da prestaje važiti postojeći ugovor ovjerom novoga ili pisati raskid dosadašnjeg ugovora i napraviti novi???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija