Jump to content

dilbert22

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dilbert22 objavio

  1. Imao sam isti problem, tj. još uvijek ga imam. Ovdje smo nešto pisali o tome: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503330989&forum=29 Čim ti je došlo Rješenje, trebao si otići u Sud i tražiti da ti to stupi na snagu odmah.. Meni je, ne znajući za to, stupilo na snagu 6 mjeseci nakon počinjenja prekršaja.. Također nisam znao od kada do kada i nisam uopće smio sjesti za volan.. počinio sam prekršaj u 12. mj. 2008. a stupio je na snagu 6. mj. 2009. U policiji su mi rekli da sam smio voziti do 6. mj.
  2. Hvala na savjetu.. Dakle, radi se o ovome: tek je u svibnju rješenje stupilo na snagu. Službenica u famoznoj sobi 33 mi je rekla da sam se do tada slobodno mogao voziti. Dakle, oni su bez moje prijave u policiji, ili gdje se već ta prijava treba obaviti, uveli zabranu. Da sam znao, trebao sam sam otići na prekršajni sud i zatražiti da presuda stupi na snagu odmah i danas bih mogao voziti Tek nakon 6 mjeseci od prekršaja su mi uveli zabranu.. Taj cijeli sustav nema baš nikakvu logiku.. Ali eto.. bar sam naučio na pogreškama... Vjerojatno bi bilo donkihotovski da pitam da li se išta može učiniti glede tih datuma.. hvala i srdačan pozdrav!
  3. 22.11.2008. sam vozio pod utjecajem alkohola. Bilo je to u Kutini, a ja sam prijavljen u Zagrebu. Dobio sam prekršajni nalog koji je sastavljen 08. 12. 2008. Odmah sam platio kaznu od 2000 kn. To mi je bio prvi prekršaj. Nakon 5 dana su mi vratili vozačku dozvolu. Neki pečat je udaren na njoj, ali nema veze s datumom. Kazna izrečene zabrane je 9 mjeseci. Platio sam kaznu u predviđenom roku. Mene zanima do kada mi traje ta zabrana, jer će 22. 08. 2009. isteći tih 9 mjeseci, a nigdje se ne spominje nikakav datum od kada i do kada mi traje zabrana. Da li je mogu nakon tog datuma (22.08 ili 08. 09.) otići na policiju i tražiti dopuštenje ili što?! Nisam se vozio autom tijekom zabrane, vozi me žena... Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija