Jump to content

25OLEK

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Određen je datum ročišta na kojem će biti donesena presuda u predmetu utvrđivanje prava vlasništva. Da li mogu povući tužbu prije održavanja ovog ročišta. Hvala
 2. Kao prvo ispit položen. Nije bilo ništa strašno,bili smo gotovi prije 12 sati. Uglavnom ispitivači su susretljivi i ne traže previše. Jedan ispitivač ispituje po dva predmeta (Ustav i Držanu upravu, ZUP i Uredsko poslovanje, Službeničke i Lokalnu samoupravu, samo EU ispituje posebno) Pitanja kojih se siječam: 1.Ustav i Državna uprava - što je Vlada? - koje su njene ovlasti? - koje su jedinice lokalne samouprave? - kako se biraju zasupnici u Sabor? - koliko imamo izbornih jednica? 2. ZUP i Uredsko - nabroji načelna zup-a - objasni načelo prava građana i zaštita javnih interesa? - tko je dužan postupati po ZUP-u? - kada su državna tijela dužna postupati po ZUP-u? - sastavni djelovi rješenja? - kako se zove dio u kojem se obavlja uredsko poslovnaje? 3. službenički i lokalna samouprava - ovlasti vijeća - što je potrebno za prijem u državnu službu? - kako se spis dostavja u rad? - što je interna dostavna knjiga? i uglavnom to je to. Iz pismenog- upravno područje opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova bila su tri pitanja i to: - što radimo sa oštećenom pošiljkom - koje su ovlasti i dužnosti službenika u pisarnici kada zaprimi predmet koji je riješen? - što teba učiniti sa dokumentima kojima je određen stupanj povjerljivosti? To bi bilo sve, ukoliko se nečega još sjetim napisat ću.
 3. Ja isto polažem za administrativnog tajnika, posebni dio polažem iz upravnog područja opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova. Neznam što bi to točno značilo, a nezna mi nitko ni objasniti?!?!
 4. 25OLEK

  dsi

  Ja idem ovu subotu i evo upravo ponavljam i ponavljam, čini mi se da ništa neznam. Sad si mi ti malo ulio snage!!!!!!
 5. 25OLEK

  dsi

  Ja idem ovu subotu i evo upravo ponavljam i ponavljam, čini mi se da ništa neznam. Sad si mi ti malo ulio snage!!!!!!
 6. Posebni dio državnog strunog ispita - uprvno područje opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova. Da li netko zna što bi sve moglo biti uključeno u to? Hvala
 7. Posebni dio državnog ispita polažem iz uprvnog područja opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova! Da li znate o čemu bi se tu moglo raditi? Hvala.
 8. U subotu polažem DSI, a nešto me mući već danima. Naime, na stranici Ministarstva uprave postoji Uredba kojom se točno propisuje literatura potrebna za polaganje ispita prema stručnoj spremi. Tako kod ZUP-a je točno određeno što se treba naučiti (točno je precizirano npr. Glava I. Opća načela, .... glava XI. A opća načela, točka 1. i B. dokazivanje, točka 2. Isprave-članak 164, točka 2. Uvjerenja, točka 3. Svjedoci-članak 173 i tako dalje)ovo se odnosi na SSS. I, sad mene zanima da li komisija vodi računa o tome ili ispituju svih jednako! Unaprijed hvala.
 9. Hvala do neba! Kad si već tako ljubazan molim još jedno pojašnjenje. Imam ispred sebe urudžbeni zapisnik list i sad pokušavam predočiti upis akta-zamolbe koji je upravo pristigao u pisarnicu npr. nekog tijela državne uprve od strane građanina. Znači upisuje se napr. u stupac 1 broj klase (o1, 02, 03, itd.), u predmet - ukratko predmet, u urudžbeni broj 15-09-1, dalje datum primitka i datum nastanka akta. Je li ovo uredu? Nadalje ako za neko vrijeme bude odgovor na tu zamolbu, da li se onda samo upisuje u urudžbeni broj, dakle broj tog tijela npr. 2598/03-05-09-2, te datum nastanka i tako redom. Da li je to to ili me ispravi? Unaprijed puno, puno hvala!!!!!!!
 10. Poštovani, Akti su podnesci koji se upućuju organu uprave ili upravnoj organizaciji (ili pravnim osobama s javnim ovlastima) u svezi rješavanja poslova koji pripadaju u njihovu nadležnost, ali i pismena s kojima tijela uprave komuniciraju sa strankama. Izvor: Uredsko poslovanje tijela državne uprave Republike Hrvatske, Priredio: dr.sc. R: Odobaša, Osijek, 2007.g. Akt je svaki pisani sastav kojim se započinje, dopunjava, mijenja, prekida ili završava neka službena radnja pred tijelima državne uprave i drugim državnim tijelima, tijelima lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave ili pravnim osobama sa javnim ovlastima. Izvor: Novi informator, Zagreb 2006., Uredsko poslovanje u primjeni
 11. Hvala, Znam da se predmeti upravnog postupka upisuju u upisnik predmeta upravnog postupka, ali mi je zbrku u glavi stvorila to što je u urudžbenog zapisniku predviđeno samo tri urbroja. Naučio sam i da se klasa može prenijeti ukoliko su popunjena sva tri mjesta za urudžbene brojeve, ali? Valjda me hvata panika. Hvala još jednom, svaka pomoć je dobrodošla.
 12. Košmar u glavi ima većina od nas kada polaže stručni ispit, a pogotovo kada polaže nešto što inače ne radi. Stoga, molim ako tko može da mi pomogne u mojim dilemama, a ako ne ne treba se praviti pametan. Dakle brka me da li se u urdužbeni zapisnik upisuju i akti zaprimljeni od stanaka (fizičkih i pravnih osoba) i akti kojima tijelo odgovara na njih. Hvala!
 13. Ako si položio čestitam od srca, a sad napiši kako je sve to skupa bilo, koliko traje, koja su pitanja i sl? Jer..............ja sam na redu u subotu! Hvala
 14. Poštovani, Molim par pojašnjenja u vezi sa upisivanjem akata u urudžbeni zapisnik. 1. Da li se u urudžbeni zapisnik upisuju samo zaprimljeni akti ili i vlastiti. 2. Kako se kod akta koji nastaje kao prvi (vlastiti) u predmetu određuje klasa i urbroj, odnosno na koji način se otvara novi predmet kada mu je prvi akt vlastiti. Te tko obvještava referetna koji sastavlja taj akt o klasi i urbroju? Unaprijed hvala.
 15. Zanima me da li netko može ukratko opisati kako izgleda ispit. Koliko osoba ulazi kod jednog ispitivača? Koliko se otprilike čeka? Koliko se piše posebni dio? i slične stvari. Unaprijed hvala.
×
×
 • Napravi novi...