Jump to content

oluja

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je oluja objavio

  1. poštovani !!!! od oca sam dobio kuću u odri . kuća je građena u 80tim godinama , ali je nažalost nelegalna iako se nalazi u ulici u kojoj se normalno živi . imam plan od arhitekte i statičara i sve sam predao u geodetu . koji je opet sve pripremio za legalizaciju te kuće , da li itko zna koliko dugo će trajati ta legalizacija ?????? zanima me kada će kuća biti legalna da se mogu sa obitelji u nju useliti , jer neželim sa obitelji živjeti u nelegalno izgrađenom objektu hvala i molim brzi odgovor .....
  2. ja molim nekoga tko zna da mi odgovri kome da se obratim . razvod brka mi traje već godinu dana i riješenje konačno je pročitano i uručeno međutim na tome stoji žalba sada u sudu a ročište se nezakazuje već dva mjeseca . djete mi kreće u školu otac neplaća alimentaciju namogu da podnesem papire za dječiji dodatak jer do sada ga nismo primali jer dok smo živjeli u braku prosjek nam je prelazio jer bivši suprug ima dobru plaću . ja djete moram da spremim u školu i sve ostalo da financiram zaposlena jesam ali mi primanja i nisu nešto za pohvaliti a sve je skupo . kome da se obratim ???? nemojte mi reći samo czsr jer oni su mi već rekli da im se obratim kada mi otac djeteta neplati 6 mjeseci u kontinuitetu . hvala vam
  3. hvala vam puno ste mi pomogli sada bar znam što mi je činiti jer kada sam se usmeno obratila czsr oni su mi rekli da moram čekati 6 mjeseci mislim da to je stvarno nešto apsurdno, ali pošto djete sada kreće u školu dosta toga mu treba i stvarno mi je teško .. hvala vam puno
  4. htijela bi i ovdje postavitijedno pitanje na koje su mi davali nekoliko odgovora . molim vas što da radim bivši suprug nakon neplaća za djete alimentaciju uplati svaki 5 mjesec u socijalnom su mi rekli da on ako neplati u kontinuitetu 6 mjeseci onda da se obratim njima. dakle zaključak je jednostavan on može plaćati alimentaciju svaki 5ti mjesec do besvjesti a djete košta svaki dan . kome da se obratim je u czsr nisam naišla na neku veliku brigu za djete niti su bili zainteresirani za veliku suradnju . kome da se obratim ?????hvala
  5. oprostite, al malo mi je nejasno zašto škrtijih primjera????
  6. svake srijede od 15.00 do 20.00 i svake subote od 08.00 do 18.00 sati .
  7. da jeste ja sam iz siječnja tražila tim za vještačenje, ali nažalost nisam u financiskoj mogućnosti platiti 12000 kuna koliko to košta , jer troškove snosim sama. a djete nije ni bez oca a ni bez majke naravno jer ja to nikada nebi dozvolila, ali je otac djeteta mi rekao da ako gaon dobije potruditi će se da djete zaboravi tko mu je majka, a to nije u redu prema djetetu . u ovome našem jako zamršenom slučaju otac ima jednom riječju sva prava a meni se svaki pokret piše. jednostavno više neznam što da uradim . postajem očajna a to nemogu si dozvoliti .
  8. otac nije bio kod dotičnog psihologa , ja sam o svome trošku i radi potreba djeteta jer je bilo vidno potreseno nakon razgovora u czsr odvela djete psihologu koji se nenalazi u našem malome gradu točnije odvela sam djete u veliki grad kod profesora doktora da popriča s djetetom i sazna što ga muči . otac nije zainteresiran za posjet psihologu mada mislim da bi i njemu to kao i nama puno pomoglo kada nas je već doveo do ovakve situacije , ali njemu najviše odgovara czsr jer već sam navela dqa je u tome czsr njegova majka zaposlena. sudski nisam uspijela dobiti izuzeće cszr.
  9. razvod braka je u tijeku već godinu dana . imamo malodobno dijete za koje sam dobila privremeno skrbništvo do okončanja brakorazvodne parnice. nakon razgovora s djetetmo u czsr koji nije ni izašao na teren da vidi uvijete djetetovog života gdje i kako živi neslužbeno sazajem da su predložili dijete ocu . (napominjem u czsr je zaposlena baka s očeve strane ) pošto je dijete nakon razgovora u czsr imalo specifično ponašanje i bila sam zabrinuta za njegovo zdravje odvela sam dijete privatnom psihologu na raqzgovor koji je zaključio i dao mi napismeno nalaz da se dijete nesmije odvajati od majke jer ima svega 7 godina. kakve su moje šanse da dobijem skrb nad djetetom - zaposlena sam sama sam s djetetomu majčinom stanu nisam imala niti imam veze s drogom alkoholom niti nikakvih kaznanih ni prekršajnih djela. kolike su moje šanse ??????? hvala vam !!!!!!
  10. vi imate pravo sa svojim nasljedstvom raditi što god hoćete . da li uživati u njemu, prodati ga ili gan prepustiti majci na doživotno uživanje, ali nemožete potraživati ono čega više nema , jer kako ste napisali imovina iz 98 je prodana dakle ona više nije u vlasništvu vašega pokojnog oca , nego neka druga nekretnina koja je ostala iz njegove smrti. dakle dobivate samo ono što je otac ostavio iz sebe u trenutku smrti .
  11. ja se nadam isto da o tako neće izgleddati ,i ostaje mi samo vjera u to pošto u tome czsr postoje rodbinske veze sa suprotne strane točnije majka je zaposlenica , al pošto iz financiskih razloga nisam u mogućnosti platiti stručni tim za vještačenje prisiljena sam čekati njihovo mišlje,
  12. hvala vam i ja sam da djete ima učestalija druženja s ocem, ali ipak mislim da mu je još uvijek mali i da mu je majka potrebna a kada bude veći neka sam izabere hvala vam na odgovoru
  13. molim da mi netko odgovori koliko je bina izjava sedmogodišnjeg djeteta u cssr kod odluke kome povjeriti djete na daljnje skrbništvo . djete je rastrgano u emocijama prema ocu i majci i jako mu je teško . u pitanju je razvod braka.. hvala..
  14. u razvodu sam braka i trebam pronaći tim vještaka koji će odlučiti kome povjeriti malodobno djete . pošto je sutkinja uzela u obzir da se izuzme centar za socijalnu skrb radi rodbinskih veza . dobila sam svega jednan tim ali mi je cijena izuzetno visoka i nisam u mogućnosti platiti toliku cijenu . da li mi netko može reci na području slavonije da li ima psiholog , socijalni radik i pravnik u timu da rade takve poslove . hvala vam !!!
  15. vi se morate obratiti centru za socijalnu skrb,jer roditeljska je duznoct i obaveza da djete prima alimentaciju kao novcanu pomoc a skolovanje ili neke druge potrebe djeteta , a otac ako nije u mogucnosti placati alimentaciju to ce odrediti czsr i tada cete primati alimentaciju od njih. ovo vam govorim iz iskustva jednog mog prijatelja koji je imao slican slučaj. odite pitajte i traqzite prava i novcanu pomoc za svoju djecu , jer svakom roditelju su djeca na prvome mjestu
  16. oluja

    ime djeteta

    imala bi samo jedno pitanje ako netko moze na njega da mi iskreno odgovori . da li smijem djetetu dati ime nike???? znam da je nike naziv za sportsku odjecu i obucu ali izgovaralo bi se naike a pisalo nike. pitanje je ozbiljno mada mozda zvuci malo smijesno hvala!!!!!
  17. kontakti su odrađeni po odluci suda.
  18. da, ali ako nepostoji mogućnost dogovora a ja uopće nesporim da on s djetetom provodi vrijeme , a što se tiče da ga otac odvede na godišnji to je jednostavno nemoguća misija jer on nikada još nije izrazio želju za tim. pa pošto sam ja u mogućnosti djetetu priuštiti godišnji skupa samnom naznam da li ga smijem odvesti na odmor ili je potrebno da oboje moj godišnji provedemo kod kuće.
  19. živim sama sa svojim malodobnim sinom nad kojim imam privremeno skrbništvo do okončanja razvoda braka . otac ima pravo viđati djete dva puta tjedno u određeno vrijeme . zanima me smijem li ja otići na godišnji odmor sa djetetom otići a da nemam nikavih problema u tih 15 dana svoje odsutnosti i grada. naravno nepostoji dogovor sa ocem djeteta jer nije gos. suglasan s tim da ja idem na godišnji . menei osobno je pod hitno potreban godišnji odmor od svih stresova koje sam u zadnje vrijeme proživjela ali na godišnji idem jedino ako i djete ide samnom, a djete je izrazilo želju da ide samnom. da li ja smijem na godišnji ili ne? hvala vam ! zadranka!
  20. oluja

    uffffff

    hvala ...Gringo !!!!!
  21. oluja

    uffffff

    ne mislim da me niste shvatili odnosno ja se nisam dovoljno dobro izjasnila . ovako djete i ja ostajemo u ovoj državi bez ikakve pomisli na bilo kakvo preseljenje. dakle ovdje ostajemo živimo nikuda se nepreseljavamo ni u mislima , jer sam za ovu sredinu i previše vezana kao i djete dakle moj prijatelj se planira u koro vrijeme sa svojim poslom preseliti u našu sredinu i ovdje nasstaviti živjeti. djete je tu osobu jako jako dobro prihvatilo čak što više obožava ju. samo me zanimalo da li ta moja veza može imati bilo kakve negativne utjecaje na dodjelu skrbništva meni . pošto otac djeteta nemože sebi zamisliti da ja smijem više u životu imati bilo kakvu vezu te uvelike želi skrbništvo.djete nije odvojeno niti mu je iša uskraćeno mislim na prijaelje i društvo jer odkako živimo sami čak što više se krećemo u društvu s malom djecom te uopoznaje i nove prijatelje jer do sada mu je krug društva bio ograničen na vrtićko društvo.
  22. oluja

    uffffff

    ne ne ja ocu neplaniram niti imam ikakvu namjeru oduzeti skrb ali razvod braka je u tijeku a još nije skrbništvo dodjeljano pa me je znimalo da li moja veza ima ikakve veze oko dodjele skrbništva za djete meni , a ja nemam namjeru niti želim ocu djeteta oduzeti skrb jer to nije humano prema djetetu a samo je jedan otac .
  23. ja mislim da bi se trebali posavjetovati sa sczr jer kako vi pišete to vaše djete je kao i moje ni na nebu ni na zelji manje više provdi vrijeme u putovanju od majke ocu i obrnuto, a to nije pravedno prema djetetu , mada se niste izjasnili koje je dobi djete .
  24. oluja

    uffffff

    u toku mi je razvod braka i imam djete koje živi samnom u međuvremenu sam osnovala jednu vezu sa slobodnim čovjekom koji neživi u istome gradu čak ni državi . da li to utječe na to da nakon svege meni nebude dodjeljeno djet na skrb? hvala!
  25. zanima me koje ja to kriterije moram ispunjavati da bi zadovoljila czsr ? imam stalno zaposlenje te solidna primanja, te stanujem u stanu moje majke a ja sam jedina naasljednica jer nemam ni brace ni sestara
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija