Jump to content

mali_dalmatinac

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. D.. je brisan po sili zakona (čini mi se članak 70.), a iza njega je ostalo vozilo. Kome sada pripada to vozilo i kako ga registrirati? Brisani d.. nije imao nikakvih dugovanja. Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Otvorio sam temu na, vjerojatno pogrešnom, mjestu a žuri mi se: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/67969-Porez-na-promet-nekretninama?p=682488&posted=1#post682488 Primio sam Poziv za podnošenje prijave poreza na promet nekretnina slijedećeg sadržaja: "Poziv na podnošenje prijave poreza na promet nekretnina Na temelju Rješenja o nasljeđivanju općinskog suda/javnog bilježnika pravomoćnog dana 19.11.2011. ostvaren je promet nekretnina koji se prema članku 4. Zakona o porezu na na promet nekretnina (Narodne novine, broj 69/97, 26/00, 153/02, 22/11, i 143/14 dalje Zakon)smatra predmetom oporezivanja. Prema članku 17. stavak_Zakona bili ste obvezni prijaviti nastanak porezne obveze ispostavi Porezne uprave na području na kojem se nalazi nekretnina u roku od 30 dana od dana nastanka porezne obveze. S obzirom na činjenicu da je prema evidenciji ovog tijela utvrđeno da prijavu poreza na promet nekretnina niste podnijeli, pozivamo vas da istu podnesete na obrascu Prijave poreza na promet nekretnina osobno ili putem pošte na adresu ove Ispostave u roku od osam (8) dana od primitka ovog poziva. Pravne posljedice: Zbog propuštanja zakonskog roka za podnošenje prijave poreza na promet nekretnina povrijeđen je članak 17. stavak_Zakona,za što je člankom 24.3_stavak_Zakona propisana novčana kazna od 2.000 do 100.000 kuna." Prvo pitanje je da li se trebam odazvati ovom pozivu s obzirom rok zastare ili se pozvati na zastaru i kako to napraviti? Drugo pitanje je da li se smije to obaviti e-mailom? Treće pitanje je što je s onim prijetnjama od 2.000 do 100.000 kuna pod nazivom Pravne posljedice? Da li se i tu treba pozvati na zastaru?
  3. Da ne otvaram novu temu po ovom pitanju postavit ću post ovdje. Primio sam Poziv za podnošenje prijave poreza na promet nekretnina slijedećeg sadržaja: "Poziv na podnošenje prijave poreza na promet nekretnina Na temelju Rješenja o nasljeđivanju općinskog suda/javnog bilježnika pravomoćnog dana 19.11.2011. ostvaren je promet nekretnina koji se prema članku 4. Zakona o porezu na na promet nekretnina (Narodne novine, broj 69/97, 26/00, 153/02, 22/11, i 143/14 dalje Zakon)smatra predmetom oporezivanja. Prema članku 17. stavak_Zakona bili ste obvezni prijaviti nastanak porezne obveze ispostavi Porezne uprave na području na kojem se nalazi nekretnina u roku od 30 dana od dana nastanka porezne obveze. S obzirom na činjenicu da je prema evidenciji ovog tijela utvrđeno da prijavu poreza na promet nekretnina niste podnijeli, pozivamo vas da istu podnesete na obrascu Prijave poreza na promet nekretnina osobno ili putem pošte na adresu ove Ispostave u roku od osam (8) dana od primitka ovog poziva. Pravne posljedice: Zbog propuštanja zakonskog roka za podnošenje prijave poreza na promet nekretnina povrijeđen je članak 17. stavak_Zakona,za što je člankom 24.3_stavak_Zakona propisana novčana kazna od 2.000 do 100.000 kuna." Prvo pitanje je da li se trebam odazvati ovom pozivu s obzirom rok zastare ili se pozvati na zastaru i kako to napraviti? Drugo pitanje je da li se smije to obaviti e-mailom? Treće pitanje je što je s onim prijetnjama od 2.000 do 100.000 kuna pod nazivom Pravne posljedice? Da li se i tu treba pozvati na zastaru?
  4. poštovanje, moje ime se nalazi na jednoj web stranici (npr: www.imestranice.hr). meni treba ovjereni dokument (ispis) da se moje ime tog datuma u toliko sati nalazilo na toj web stranici. čini mi se da javni bilježnici to nazivaju "posvjedočenje činjenica". no u splitu i okolici mi 6-7 bilježnika (koliko sam ih nazvao) ne žele izdati nikakav dokument uz obrazloženje "da je to na internetu"! danas sam nazvao broj kontakt telefona na www.hjk.hr 014556566 i dobio gotovo istovjetan odgovor (u stilu: "znate, računalo je računalo"). da li mi netko može odgovoriti postoji li neki način na koji ja "službeno" mogu dokazati da se moje ime nalazi na toj stranici, jer postoji mogućnost da ga vlasnik ukloni? naravno, bez javnih bilježnika jer je očito da većina njih nije baš u dobrim odnosima s internetom!
  5. Hvala najljepša! Vjerujem da je i u Italiji slično. Sad bar imam uporište.
  6. Nitko ne zna? Da je cijela radnja smještena u Hrvatskoj, da li bi moj stric tada imao pravo?
  7. Poštovanje, postavio bih pitanje iz nasljednog prava, koje se odnosi na Italiju, a pod pretpostavkom da su zakoni slični ili isti. Naime, radi se o tri brata i dvije sestre. Svi imaju djecu (nasljednike) osim sestre koja je bila udata i dugo živjela u Italiji. Nakon smrti sestre u Italiju (suprug joj je umro prije), u II nasljednom redu (nadam se da se tako kaže) ostao je jedino jedan brat koji je još živ ovdje u Hrvatskoj. Druga dva brata i sestra (također svi u Hrvatskoj) umrli su prije. Sada moj stric, jedini živi od njih petero, polaže pravo na cijelo nasljedstvo naše tete (svoje sestre) u Italiji, tvrdeći da smo mi, djeca druga dva brata i jedne sestre, III nasljedni red i da nemamo nikakva prava na nasljedstvo u Italiji. Molim vas za odgovor, da li je moj stric u pravu i što mi je raditi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija