Jump to content

marijola

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Budući da si se odrekao prava u korist majke, tek po njenoj smrti imaš pravo, na svoj dio ili nužni ukoliko ona oporučno ostavi nasljedstvo nekom drugom, ili ne dobivaš ništa ukoliko ona potpiše doživotno uzdržavanje s trećom osobom. Znači treba čekati, i biti oprezan.
  2. Hvala Veteran, premda mi i nije jasno s tim računom, doduše nisam čula za tu soluciju,preko koga on izdaje račun, privatno, odvjetnika, suda,kako određuje cijenu istog ?? Marijola
  3. Dare, puno hvala, pozdrav Marijola
  4. Bez obzira što je to nedjeljiva cjelina, znači bez dogovora ništa! A kako sam ja u stanu sada znači ona može kad je volja i koliko je volja koristiti stan , i kako odrediti što smije a što ne koristiti, budući da je pripada samo 1/4. jel to znaći da može 2 kvadrata zahoda koristiti, 2 sobe, 2 kuhinje i sl. uglavnom ako se ne dogovorimo jel tak nekako? Tko odredjuje što je čije?
  5. Imaš pravo tražiti polovicu, ako je ostavinska prošla traži nanovo, ili putem parničkog postupka, to ti je ispuniti jedan formular, al sigurno dobivaš.
  6. Molim odgovor, dobila sam stan po oporuci roditelj, a sestra nužni dio, kako se stan knjiži. tj da li ja kao vlasnik stana ? I još jedno pitanje ako želim prodat stan da li mogu budući da sam većinski vlasnik sama odlučivati kome i kako ga prodati, i naravno njoj isplatiti njen dio ili ne mogu bez njenog pristanka ga prodati ako ona ne želi? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija