Jump to content

ori-gigi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trenutno sam HRVIDR-a 30% zbog ranjavanja metkom u trbuh na prvoj crti fronte u Lipiku bio sam na komisiji za povečanje invalidnosti zbog pogoršanja fizičkog a pogotovo psihičkog stanja,odbili su me uz obrazloženje da je to max. na moje ranjavanje ali zbog toga se psihički več liječim 5 godina i imam F 43.1 kron -Dali se to uzima u obzir???
  2. 28.10.1991.godine sam se Dragovoljno javio u mjesnu zajednicu i otišao na front Pakrac-Lipik te sam prošao brojne fronte do 5.12.1991god. kada sam metkom pogođen prilikom oslobađanja Lipika i otišao na operaciju u Kutinu i poslje toga natrag u Zagreb na lječenje.....sada ispada da po tom zakonu nisam bio 100 dana na fronti i nisam dragovoljac,ne kužim tko li je tu glupost napisao...i kome da j....m..., p... m... m...,nemogu vjerovati koje su to komunjare pisale zakon!!!!
  3. http://lh6.ggpht.com/_EGgI4e1jdzE/SsoWvKnfM5I/AAAAAAAAA9E/-WWSWpHR9yE/s400/img002.jpg[/img] Malo su slova sitna ali trebali bi sliku skinuti da se može pročitati..hvala!! Sory... -Poštovana Gospodo unaprijed se ispričavam zbog nemogučnosti dolaska na zakazano ročište iz razloga konstantnog bolničkog lječenja kao člana HRVIDR-E, postoji velika mogučnost da na ročište neću biti u mogučnosti pristupiti stoga šaljem ovaj dokument kao pravovaljanu i zakonski važeću izjavu, a s tim u vezi nisam u mogučnosti podmiriti troškove odvjetnika koji bi me zastupao u ovom sudskom procesu. -Prije same izjave volio bih dati kratko obrazloženje cijelog slučaja koji je započeo 1997 god.,kada sam kao branitelj podigao kredit za samozaposlenje te dotična sredstva uložio u robu kako bih normalno poslovao, no međutim robu sam skladištio kod jamca koji mi je tu robu prodao te uzeo novce i zbog toga razloga sam prestao otplačivati kredit, u vremenu kada se jamac kao sporazumno dogovara sa Helios osiguranjem ja sam bio stalno zaposlen godinama i nitko iz Heliosa me nije kontaktirao niti je taj dug bio zakonski važeči po zakonu o obaveznim odnosima o zastari te dolazimo do moje konačne izjave koja glasi: -Pozivam se na zastaru za dotično dugovanje Helios osiguranju koje je jamac bezpotrebno navodno platio jer po zakonu o obaveznim odnosima kojega je Hrvat¬ski sabor donio na sjednici 25. veljače 2005. godine.Broj: 01-081-05-768/2Zagreb, 4. ožujka 2005.članak 126 stavka 1. Zastarom obveze glavnog dužnika zastarijeva i obveza jamca ...te još dodajem.. Članak 227.stavka 1. Pravo iz kojega proistječu povremene tražbine zastarijeva za pet godina, računajući od dospjelosti najstarije neispunjene tražbine... -Neispunjena zadnja tražbina bila je 20.02.1999.g.... isteklo je 6.godina,10 mijeseci -Podnesena tužba bila je 08.10.1999.g....6 godina,4 mijeseci -Poštovani sude ovim bih završio svoju izjavu te se nadam pozitivnom riješenju u moju korist i da neću biti prisiljen uzimati odvijetnika te ovaj nesretni kredit koji mi je okrenuo život od samoga početka morati još voditi borbu za nanesenu štetu od strane jamaca... -Unaprijed zahvaljujem te se ispričavam zbog nemogućnosti dolaska!! Znam da to nije žalba ali dali mi ovo što sam napisao ima smisla i dali postoji šanse da pobijedim u ovoj parnici...znam da nema možda dosta detalja ali eto barem nešto,hvala za bilo kakav komentar..!!
  4. Hvala napisali smo žalbu...traži nas potvrdu o imovinskom stanju i porezne uprave o mirovini i bla bla...,mislim mi čemo to dostaviti ali zašto kompliciraju i k tome još moramo platiti žalbu 100 kuna...em što moramo stalno putovati u Zelinu 100km..ludo,..Ipak hvala na svemu!!
  5. -Mama mi je dobila poziv za sud zato jer jedan čovijek tuži moju mamu i susjedu za komad zemlje koji je u njegovom posijedu,mama se odazvala sudu i rekla da je čovijek u pravu i da mu daje taj komad zemlje u posijed no međutim susjeda se nastavila tužiti sa njim i to je trajalo 3 godine,.Čovijek je pobijedio na sudu tu susjedu no međutim sada i moja mama mora 5000 kuna platiti troškove + hrpu još toga,inače je umirovljenica sa malim primanjima i ne razumijem zašto bih ona morala snositi troškove,.Sutkinja je samo rekla ,;žao mi je gospođo takav je zakon.... -Molim vas za pomoč jer ovo nam je itekako veliki trošak.. ...unaprijed zahvaljujem!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija