Jump to content

lola56

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I ja sam dobila dva spora s HRT-om i poslala im presude, međutim oni i nadalje svakih šest mjeseci šalju ovrhe i dalje na sud..... Što ste učinili od 06.2013. i da li ste ih tužili... da znam što ću i ja dalje napraviti s HRT-om
  2. Dobila sam poziv za pripremno ročište u Zaboku (radi se o naplati pričuve GSKG iz Zagreba). Da li se mogu pozvati ili poslati očitovanje o osporavanju nadležnosti suda u Zaboku obzirom da se radi o GSKG iz Zagreba? Da li netko zna za bilo koji slućaj dobivanja parnice protiv GSKG iz Zagreba. Pričuvu nisam plaćala iz razloga malverzacija od strane predstavnika suvlasnika. Znam da je odgovor : Mijenjajte predstavn ika (ništa se ne dobija neplaćanjem pričuve), međutim suvlasnici su toliko inertni kao da im netko drugi plaća pričuvu tako da mi je jedino ostalo bojkotirati plaćanje pričuve. Ali ne lezi vraže dobijam, naravno, ovrhu na koju se u zakonskom roku žalim i sad se nastavlja parnica ali u Zaboku??? Što mi je činiti dalje. Da i što dobijam time što ću osporavati nadležnost suda u Zaboku? Molim nekoga da mi odgovori i zahvaljujem se na odgovoru.
  3. Nisam priznala dug jer nisam do 2006.godine ništa ni od koga niti dobila.Tek 2006 mi je javni bilježnik poslao prijedlog za ovrhu a ubzo nakon njega i sud prijedlog po kojem se obustavlja ovrha ali se nastavlja kao postupak protiv platnog prometa.Mislim da sam ovo točno napisala.Ne znam te njihove pravničke i sudske izjave.... Ja mislila da su uvažili zastaru,kad ono "parnica".Dakle odmah izjavljujem zastara i ne priznajem ništa.Kao "jazavac pred sudom".
  4. Dobila sam 2006.godine prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave od Dione-Dinove od 1996.god.Na Rješenje i Prijedlog sam uložila žalbu i pozvala sam se na Zastaru-Sud je stavio izvan snage rješenje o ovrsi ali me je pozvao na ročište, zakazano za 11.mjesec o.g.Ne znam što da radim i kažem na ročištu,obzirom da nemam dokumentaciju o plaćanju računa Dione od 1996.godine.Stvarno nisam mogla pretpostavljati da moram čuvati 15 god račune??? Molim pravnog stručnjaka za odgovor.
  5. I ja sam postavila to pitanje na Forum-pravna stvar ali nitko očito ne zna ništa o tome.Vjerojatno je "patka" od strane Vlade - Minist.financija kao i ostale "pogodnosti" za nas ovce!
  6. Zar nitko ne zna ništa o ovom pitanju????
  7. Vlada je odlučila otpisati sva potraživanja do pet tisuća kuna pravnim i fizičkim osobama kako bi smanjila broj građanskih parnica na sudovima. To je cijena koju Hrvatska mora platiti da bi završila pregovore s EU do kraja lipnja. Vlada je odlučila otpisati sva potraživanja do pet tisuća kuna pravnim i fizičkim osobama kako bi smanjila broj građanskih parnica na sudovima. To je cijena koju Hrvatska mora platiti da bi završila pregovore s EU do kraja lipnja. Vidljivo je to iz dokumenta koji je Vlada kao akcijski plan izradila da što prije zatvori sporno Poglavlje 23 o pravosuđu koje je uvjet za zatvaranje pregovora. Akcijski plan upućen je u Bruxelles 24. ožujka, a u njemu se navode detalji o tome što je Vlada već učinila po pitanju pojedinih mjerila te što namjerava učiniti u narednih nekoliko tjedana, piše Jutarnji list.vNaveden je i vremenski rok za ispunjavanje mjerila, a navode se i osobe odgovorne za ispunjavanje. Tako se u mjerilu 2 koje se odnosi na jačanje neovisnosti i profesionalnosti u sudstvu navodi da će dodatna imenovanja sudaca i odvjetnika biti obavljena do 15. svibnja, a odgovorni za taj proces su Državno sudbeno vijeće i Državno odvjetničko vijeće. Smanjenje broja sudskih predmeta U mjerilu 3 koje se tiče poboljšanja efikasnosti sudstva zahtjeva se smanjenje broja sudskih predmeta. U planu se navodi da treba utvrditi broj predmeta u kojima je RH stranka te utvrditi mogućnosti gdje se može postići dogovor. Odgovorni su Ministarstvo pravosuđa, Vrhovni sud i DOV. Prvi sastanak je održan 4. ožujka. U planu se navodi da su na četiri suda s najvećim brojem slučajeva - Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu - utvrđeni predmeti s malim potraživanjima. Vlada je 25. ožujka donijela odluku da se u tim slučajevima provede nagodba ili da se odbace. TEME PREGOVORI S EU VLADIN AKCIJSKI PLAN VLADA OPRAŠTA DUG 31.03.2011 09:30 Objavljeno u svim tiskovinama;Javno.hr
  8. Molim nekoga tko je upućen u ovu tematiku za odgovor. Akcijski plan Vlade u cilju dobivanja konačnog datuma završetka pregovora Hrvatske, za ulazak u EU, u lipnju. Da bi dobila datum u lipnju, Vlada je odlučila otpisati sva potraživanja pravnim i fizičkim osobama do pet tisuća kuna i na taj način smanjiti broj građanskih parnica na sudovima. Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin na sastanku u Vladi problem je ilustrirao podatkom da u 25 sudskih predmeta država utužuje ukupno dvije tisuće kuna. Obzirom da će slijedeće dvije godine biti i monitoring EU, da li n e t k o zna da li se provodi već ovaj "akcijski plan" ili je sve bilo samo "zeka peka"?
  9. Meni je RBA nakon 5 godina sjela na maminu mirovinu, nakon smrti oca (2006. god).Ja nisam znala da je zastara nakon tri godine,pa sam se pozvala u žalbi na to da je tata umro i da je to defacto njegov dug.Ali RBA mi je i bez uručenog rješenja o ovsi sjela mami na penziju.Što još mogu učiniti? I da li je stvarno zastara po tekućem računu banaka tri (3) godine a ne pet (5)?
  10. Molila bih vas da mi obrazložite pravnu definiciju pristojbe. Dakle, pritom ne mislim na obrazloženje HRT pristojbe već pristojbe općenito i njene sličnosti ili različitosti s definicijom poreza. Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija