Jump to content

Libra8

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Libra8 objavio

  1. Pozdrav svima, molila bih informacije o porodiljnom dopustu očeva? koje uvjete mora ispunjavati, dal postoji što u zakonu? svaka info je dobrodošla... Unaprijed zahvaljujem. pozzz, L.
  2. Molim pomoc i savjet... Slučaj je ovakav: Radnik je jučer napustio radno mjesto jer ga je navodno netko od kolega uvrijedio. Na poziv Poslodavca nije se htio vratiti na posao. Poslodavac mu žeki uručiti upozorenje (2 kom) jer prošli tjedan nije dobro odradio posao (što dokazuje primjedba klijenta) ali on ne želi potpisati i preuzeti ta upozorenja.. kakav je sad ppostupak? da li mu to slati poštom preporučeno, poslati mu otkaz ili što? danas se nije pojavio na poslu... Zahvaljujem unaprijed... Pozzz L.
  3. Pozz svima, da li je poslodavac dužan platiti preostali godišnji iz 2009 i razmjerni dio za 2010 radniku koji je dobio izvanredni otkaz?? zahvaljujem. Pozz L.
  4. Pitanje; što može učiniti radnik kojemu je istekao ugovor ove godine a preostalo mu je starog GO za 2009. Da li ima pravo na naknadu (prema novom ZOR) Da li mu se isplati žaliti se pošto je prošlo više od 15 dana od prestanka radnog odnosa..? Zahvaljujem... Pozzzz L.
  5. Pozdrav, molila bih za pomoć...Kako se raskida ugovor o zakupu prostora? (raskid je prazumni). Gdje bi mogla naći kakav primjer? Zahvaljujem... Pozzz...........
  6. Zahvaljujem na odgovoru Cigo... a onda imam još jedno kratko pitanje; taj dio poduzeća koji "prodajemo" ima naravno ugovore o suradnji sa svojim klijentima.. Dakle, kakav je tu postupak? Imamo ugovore sklopljene sa klijentima na neodređeno o pružanju naših usluga. Da li ih trebamo obavijestiti da smo taj dio poduzeća predali dalje? raskinut ugovore ili što ? još jednom zahvaljujem i pozdravljam...
  7. Pozdrav, firma1 predaje (prodaje) poslove frmi2. Preuzima i radnike. Zanima me da koji je postupak firme 1; da li sporazumno odjavljuje radnika ili može biti neki dogovor (ugovor) s firmom 2 pošto ih ona preuzima pod istim uvjetima? Zahvaljujem..
  8. Hvala cigo! znači on može napisati i donjeti odluku danas da sa 01.01. smanjuje plaće? pozdrav, L.
  9. Vidim da se spominje rok davanje aneksa na potpis pa koristim priliku da se ubacim sa svojim slučajem.. Dakle, poslodavac je donio odluku o smanjenju plaće radnicima na određenom radnom mjestu (zbog nepovoljne gospodarske situacije..) na minimalac. Zanima me da li se može staviti radnicima da ankes vrijedi od 01.01.2010. bez obzira što je danas već 15.01.? Zahvaljujem i pozdravljam, L.
  10. Pozdrav Sofija, prijateljica mora provjeriti na fakultetu postoji li za nju posebni uvjeti upisa i posebna kvota za upis. Ukoliko ne postoji, morat će polagati ispite drzavne mature koje je visoko uciliste ili fakultet utvrdilo kao uvjete za upis. No, na studijski se program može prijaviti i ukoliko ne polozi ispite drzavne mature, ali u tom slucaju ne dobiva bodove koji se odnose na taj dio vrjednovanja, vec za upis konkurira samo s ocjenama koje je stekla srednjim obrazovanjem. www.postani-student.hr. Potrebno je prijaviti se kao novi korisnik i dalje pratiti upute. Više o tome na www.ncvvo.hr. Nadam se da sam bila od pomoći... Pozdrav, L.
  11. Pozz Anavir, zahvaljujem na odgovoru... otkaz je poslan, povratnica mi se još nije vratila (nadam se da bude - jer će mi u suprotnom dodatno zakomplicirat tj.gubim vrijeme za odjavu) plaću ćemo mu obračunat u neto iznosu i pozvat ga pismeno da plaću može podignuti kada se razduži na blagajni Društva. Onda će mi morati potpisati suglasnost za novac koji je uzeo.. LP L...
  12. Situacija je ovakva; radnik se ne pojavljuje na poslu 3 dana, nije opravdao niti se javio kome. Poslana mu obavijest da se hitno javi te nakon toga izvanredni otkaz. Međutim radnik je zadnji dan na poslu uzeo iz kase određeni iznos novaca što je upisao u bilježnicu. Da li poslodavac u ovom slučaju može radniku uskratiti od plaće taj iznos pošto nema potpisane radnikove suglasnosti... Kako to riješiti jer do radnika ne možemo doći.. Zahvaljuem unaprijed! Pozzz L
  13. Pozdrav Cigo! Zahvaljujem na brzom i jasnom odgovoru... L.
  14. Da li radnik ima pravo na novčanu naknadu sa Zavoda za zapošljavanje (i ostalih prava nezaposlenih)ako mu Poslodavac da Reoviti otkaz sa ponudom izmijenjenog ugovora koji on ne prihvati? Do sada je radio u punom radnom vremenu (8 sati prijava) a nudi mu se nepunoi radno vrijeme (7 sati prijava). Zahvaljujem!
  15. Molim vas informacije i savjet.. Završila sam srednju školu 2002., fakultet 2006. Planiram 2010 upisati drugi fakultet.Što s državnom maturom, da li ću trebati polagati? Da li postoji kakav način da se ubacim sada? Zahvaljujem na pomoći...
  16. Hvala na poimoći, ipak ćemo potpisati obje verzije.
  17. Radim u firmi X koja je osnivač tvrtke Y. Tvrtka X je trenutno u mirovanju a tvrtka Y posluje i ja radim svu administraciju i potrebnu papirologiju za tvrtku Y pa tako brinem za zaštitu na radu. Trebamo odabrati povjerenika radnika za zaštitu na radu za tvrtku Y. Mogu li to biti ja iako nisam prijavljena u tvrtci Y?? Hvala na pomoći..
  18. Molim Vas za pomoć hitno... Sklapam ugovor o poslovnoj suradnji sa američkom tvrtkom koja ima podružnicu u ZG-u. Ugovor smo preveli i na engleski jezik.. sad oni traže da li bi mogli potpisati samo englesku verziju ugovora..??? Hvala..
  19. Molim pomoć... nova sam ovdje pa ni ne znam dal sam na pravom topicu-stoga ne zamjerite. Uglavnom; sklapam ugovor o poslovnoj suradnji sa američkom tvrtkom, preveli smo ugovor i na engleski. Sad oni traže da li možemo potpisati ugovor samo na engleskom jeziku? Hvala..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija