Jump to content

EvaLuna

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Eh...da primopredaja se odvija bez mene, sada ste me zabrinuli, da li je to uopće po "zakonu"? Mislim, sudkinja je donjela takvo rješenje. Otac još nije pravomočno osuđen, vodi se i na prekršajnom za fizičko, eto treću godinu, izvrće i dovodi nove svjedoke...Odvjetništvo je strašno sporo, bavi se prijetnjama usmrćivanjem i odvođenjem djece u nepoznatom, već godinu dana nije niti pokrenuto, stalno vraća na dodatna policijska ispitivanja (čak i dijece!),spaja sve u jednu optužnicu sa novim događajima. Centar ga je prijavio, jer je tamo u službenim prostorijama prijetio. Strašno mi je teška ova borba jer nigdje se ne može naći konkretan odgovor ili obrazac ponašanja u ovim situacijama! opseg susreta je bio puno veći, od boravka u sig. kući je umanjen, i ovo je previše znam, no centar mi baš i nije naklonjen!
  2. Što dalje... Imam Rješenje, skrbnik sam, dvoje djece, regulirani su susreti i druženja djece s ocem, utorkom na 4 sata te svaki drugi vikend od petka do pon. Djecu dovodim u Centar, odlazim te otac u vremenskom odmaku od 15 min dolazi po njih, radi nasilja na mene pred djecom, do Rješenja sam boravila u sigurnoj kući...jučer se pojavio u vrtiću, teta mu je dala malu da izbjegne neugodnosti jer se agresivno ponaša, sjedio sa njom neko vrijeme ispred grupe, teta je pazila da ju ne odvede, kada ju je vratio mala je plakala. Ravnateljici kaže da mu nigdje ne piše da on ne smije dolaziti u vrtić te da će on dolaziti kada god to želi... Šta trebam učiniti? Centar pere ruke, Nadzorna se ne obazire...kome da se obratim?
  3. Bez obzira što je to sada tvrtka u stečaju, stečajni govori sve je to vlasništvo Min.pravosudja...a ja sam slučajno vlasnik i osnivać tvrtke. Prodaja ide po Ovršnom? putem Javnog bilježnika ili može i drugačije?
  4. Temeljem Ugovora o zajmu i sporazum o osiguranju novčane tražbine sa prijenosom prava vlasništva, gruntovno sam vlasnik stana. Uplata pozajmice u novcu na žiro račun tvrtke koja je bila vlasnik stana. Nad tvrtkom je pokrenut stečajni postupak. što sada učiniti? Mogu ji ja stan prodati?
  5. I još nešto, nadzor ga je prijavio policiji nakon zadnje prijetnje...neki dan ga je u Centru prozvao da kako se usudio njega prijaviti. Umanjio mu je i susrete i druženje s djecom, napisao u izvješču diagnozu njegove bolesti, zabranio svakodnevno uznemiravanje djece u vrtiću...zato je i bio nepodoban pa ga je isprovocirao dok ovaj nije shvatio da mu to zapravo netreba i odustao. Sada sa novim nadzorom opet sve ispočetka. Ja sam u Centar ponovo uputila dopis u kojemu molim da se susreti i druženja odvijaju kao što je praksa u RH svaki drugi vikend, nisu mi se naravno očitovali. ali ocu su dali na uvid moj dopis...nemoram niti spominjati koje mi je sve riječi uputio. Sve to bi bilo lakše da je Sud barem pokrenuo postupak predan u veljači.
  6. Tko je osoba koja te sve nepravilnosto Centra ukazuje i kome? Ja kao majka, pokušala sam, ali efekta nikakvog, sve pripisuju da smo u narušenim odnosima, da se ja inatim kao i pokušaj manipulacije djece od strane roditelja sa kojim djeca žive. Ja sam se pismeno obračala Centru, sve dopise dala na znanje ravnateljice, navodila članke iz Pravilnika i OZ-a pa sam samo navukla bijes djelatnica Centra. Odvjetnica je tražila nadzor Min. obitelji nakon kojega su samo poslali požurnicu na sud. Otac ima veze i javno se hvali sa time, dolazi u Centar i ne odustaje se dok ne izludi one tamo ženice i postigne svoj naum, odmah dobiti djecu...najgorje je to što uvijek prijeti da ih nitko više neće vidjeti ako ih on odmah ne dobije.
  7. Odlično! Bacam se na pisanje...i Hvala puno!
  8. Hvala na savjetu! Probat ću i to! Nisam odlazila do sada da nebi stvorila negativne tenzije prema sebi pošto mi nit iskustvo sa CZSS i njihovom odnošenju prema meni nije ohrabrujuće.
  9. Odvjetnik...traženo dobiveno i obavljeno Nadzor Min.Obitelji nad mojim postupkom u CZSS, rezultat požurnica CZSS upućena sudu za brzo rješavanje, s napomenom da je CZSS gotov sa obradom. Požurnica odvjetnika, odlazak na sud, sudkinja navodno duuugo na bolovanju..tražena presignacija 16.10. Veze od Ex...naravno i javno se hvali sa time, kome da se jošobratim? Da osobno idem Preds.suda?
  10. Majka sam. Dvije male curice iz vanbračne zajednice, same smo već dvije godine. Bilo je i nasilja. Ja presudu još nemam, predano davno pa ništa, CZSS odredio nadzor koji posreduje među roditeljima jer otac nije poštivao vračanje djece u dogovorne dane. Situacija je grozna. Prije tri dana mi iz Centra jave da nadzor više ne može izdržati pritisak...otac sili i želi da su djeca 10 dana kod njega svaka 14 dana, vrijeđa, psuje i prijeti da će ubiti mene, djecu i sebe ili ako ih odmah ne dobije oa će ih odvesti te ih nikada neću više vidjeti. Da li nadzor smije i može odustati? Ako je on pod pritiskom, šta smo onda ja i djeca?
  11. Molim pomoć kome se obratiti. U veljači ove godine predala sam tužbu za alimentaciju, 8 mjeseci ništa, u pisarni kažu spis je još kod suca. Odvjetnik je slao požurnice, nadležni CZSS također, no pomaka nema.
  12. Molim pomoć kome se obratiti. U veljači ove godine predala sam tužbu za alimentaciju, 8 mjeseci ništa, u pisarni kažu spis je još kod suca. Odvjetnik je slao požurnice, nadležni CZSS također, no pomaka nema.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija