Jump to content

Bojanica

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar zbilja nema nitko da mi da savjet i pomoč.
  2. Pozdrav! Molim za pomoč.Imam kuču sa poslovnim prostorom koju sam iznajmila tvrtki iz Hrvatske, čiji je vlasnik Hrvat a njegova supruga je stranac.Sada je išao zatražiti boravišnu dozvolu za svoju suprugu, priložio je ugovore o najmu, ali ga u policiji traže i vlasnički list od vlasnika kuče.Dostavio je i to, ali kuča ima kredit i kao fiducijalni vlasnik se upisala banka kao što je i normalno.Sada su nastali problemi, jer mu u policiji traže da banka da suglasnost da ja kao vlasnik kuče mogu iznajmljivati nekretninu, odnosno da daju potvrdu u svrhu njezinog boravka u Hrvatskoj. U vlasničkom listu piše da se banka upisala temeljem ugovora o kredi tu pod tim i tim brojem ali to ne priznaju.Ja mislim da u policiji nisu u pravu, jer sam nazvala banku i oni su mi rekli da oni takve potvrde ne izdaju i da se to njih ne tiče. Molim za pomoč što da napravimo dalje.Napominjem da smo priložili i kupoprodajni ugovor i svu dokumentaciju koja je bila potrebna osim potvrde iz banke jer je neče dati. Zahvaljujem se na odgovoru i savjetima.
  3. Zahvaljujem se na odgovoru.Mislim da ću ipak morati uzeti odvjetnika. Pozdrav!
  4. Kao prvo da se zahvalim na odgovoru.Da, poziv se odnosi na ponovno ročište na Opčinskom sudu.Riješenje Žuipanijskoga suda sam primila zajedno sa pozivom za ponovno ročište, a koje je zakazano za 8 dana od primitka poziva.Nije mi jasno kako se sucu toliko žuri.Na zakazano ročište nisam u mogučnosti otiči iz zdravstvenih razloga, a za što sam i dostavila potvrdu liječnika. Zanima me koliki je rok zastare za takvo dijelo, a koje je navodno počinjeno u studenom mjesecu 2005 godine. Zahvaljujem se na odgovoru
  5. Molim hitno za pomoč.Presudom Općinskog suda proglašena sam krivom po čl. 224. st 1 i 4 i izrečena mi je kazna zatvora uz kušnju od 5 godina, te da platim oštečenima određeni iznos.Ukoliko ga ne platim idem odmah u zatvor.Napravila sam žalbu, jer nisam kriva , i Županijski sud ju je uvažio, te presudu ukinuo i vratio na ponovno suđenje.Ne bih željela opisivati tijek samog suđenja, ali to je bila katastrofa.Od prvoga dana se vidjelo da je sudac na strani navodnog oštečenika, vidljivo je bilo i da ih dobro poznaje, a što sam zaključila iz njhovog razgovora.Napominjem da je to bio skračeni postupak, tako da nitko nije bio od Državnog odvjetništva niti na jednom ročištu.I ja sam bila bez branitelja, jer sam smatrala da nisam kriva, a što sam i dokazala, ali to sudac nije uzeo u obzir.Predložila sam i svjedoke obrane, ali ih sudac nije pozvao.Bilo je to :moja riječ protiv riječi ođštečenika. Učinjeno je puno propusta u samom suđenju.Zapisničarka nije pisala u zapisnik ono što sam rekla, nego ono što je ona htjela, jer je bliska prijateljica sa tobožnjim oštećenikom. Na samom suđenju sam prošla kroz takva maltretiranja i poniženja, i na sve moje prosvjede ništa nije pomoglo.Što sam god zatražila da se unese u zapisnik, ništa od toga nije ušlo, ali je zapisničarka sve uredno pisala, alim ono što je ona htjela.Kada su me tražili da potpišem zapisnik, otprve sam odbila, ali mi nisu htjeli dati kopiju zapisnika.Bila sam prisiljena potpisati, ali nisam potpisala sve stranice posebno nego samo zadnju. Dobila sam presudu Županijskog suda i odmah poziv na novo ročište i to u roku 10 dana.Jako sam bolesna osoba i teško podnosim put, a i ne želim više sudjelovati u suđenju koji je sve samo na pravedno suđenje.To je malo mjesto i svi se poznaju, a ja sam rođena 300 km dalje.Jednostavno ne želim više pred toga suca.Pristala bi na bilo koji sud u Hrvatskoj, a ne znam kako da to napravim, i što će mi se dogoditi ako se ne pojavim na suđenju. Molim za pomoč kome da se obratim da mi osigura pravedno suđenje.Također me zanima da li mogu nekome podnijeti žalbu na rad suda i osobito suca.Ne mogu sve napisati jer bi mim trebalo 20 ovakvih kartica, i još ne bi sve stalo. Molim za pomoč da mi netko kaže kome da uputim pismo, dali ministarstvu pravosuđa, predsjedniku suda ili nekome drugome.Za odvjetnika nemam novaca, jer živim od veoma male mirovine, a nemam niti za put do suda na suđenje. Zahvaljem se na svakoj pomoči. Pozdrav!
  6. Pa zar nema nikoga da pomogne oko ovog pitanja?Čovjeku je očito potrebno.
  7. Zahvaljujem se na odgovoru sa malim zakašnjenjem zbog poslovnog puta.Nekako sam sastavila tužbu sama, pa ćemo vidjeti što će biti.Poslala sam je , samo ne znam koliko takav spor u praksi traje. Želim svima sve najbolje povodom nadolazečih blagdana, puno sreće u životu i radu, zdravlja i što manje tužbi, sporova i sudova. Sretna vam Božič i nova 2010 godina.
  8. Zar nema nitko da mi da savjet i pomoć?
  9. Molim za pomoć.Može li mi netko poslati primjerak, odnosno kako se sastavlja tužba Upravnom sudu zbog poreznog riješenja koje sam dobila po svojoj žalbi od ministarstva financija-samostalna služba za drugostupanjski upravni postupak.Terete me za porez od obavljanja samostalne djelatnosti za 2004 godinu, a ja u to vrijeme nisam imala otvoren obrt, a niti sam ostvarila ikakva primanja.Molim i za savjet kada takva potraživanja idu u zastaru, i dali se mogu pozvati na taj član, ako mi ništa drugo ne uspije. Unaprijed hvala na pomoči.
  10. Da li mi netko može pomoči.Podnijela bih upravni spor tužbom Upravnom sudu RH. i to zbog poreznog duga za koji me terete za 2004 godinu na ime obrta.Obrt je zatvoren 2004 godine, i to u mjesecu veljači, jer nije bilo prometa od 9. mjeseca 2003 godine, a što sam i navela u poreznoj prijavi.Ja sam iznajmila poslovni prostor drugoj osobi, a koja mi nikada nije platila najamninu, mada me porezna uprava tereti upravo za taj iznos temeljem ugovora o zakupu.Žalila sam se i samostalnoj službi za drugostepenski upravni postupak ministarstvu financija, ali su mi žalbu odbili, a riješenje sam primila 23.studenog 2009. ghodine, odnosno ne ja nego moj otac koji nije znao što potpisuje, jer sam ja bila u bolnici. Molim ako mi netko može poslati primjerak tužbe upravnom sudu, jer za odvjetnika nemam novaca jer sam samohrana majka.Također me zanima kada nastupa zastara u tom predmetu. Hvala na odgovoru i pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija